Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ! ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ)! ΕΔΙΝΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ...ΕΣΚΑΣΕ!

Ο Δημήτρης Χατζηστρογγύλης , γενικός γραμματέας της ΕΤΕ/ΤΔΕ Ρουφ Ροσινιόλ της ΔΕΗ πέθανε αιφνιδίως σήμερα τα ξημερώματα ενώ κοιμόταν. Βρισκόταν στην Τρίπολη με κλιμάκιο της ΔΕΗ για εργασίες στο εκεί δίκτυο. Αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να τηλεφωνήσει σε συναδέλφους του που βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο και ίσα που πρόλαβε να τους πει: "Δεν αισθάνομαι καθόλου καλά. Ελάτε εδώ'! Δυστυχώς όμως, μπαίνοντας στο δωμάτιο, βρήκαν τον φίλο και συνάδελφό τους Δημήτρη, νεκρό. Στα 50 του χρόνια ο Δημήτρης άφησε πίσω του μια οικογένεια με δύο παιδιά! 
Ήταν από τους μπροστάρηδες του αγώνα των εργαζομένων για το μη ξεπούλημα της ΔΕΗ και συγκεκριμένα του ΑΔΜΗΕ! Έδινε πρωταγωνιστικούς αγώνες στις πορείες-διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να στοχοποιηθεί από την διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και να απειλεηθεί με μήνυση! Ο Δημήτρης εργαζόταν σκληρά. Σκαρφάλωνε στις κολώνες της ΔΕΗ και ήταν από τους εργαζόμενους που φρόντι=ζε από πρώτο χέρι και με κίνδυνο της ζωής του, να φτάσει το ηλεκτρινό στο σπίτι μας και στο χώρο εργασίας μας. 
Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος κυριολεκτικά έσκασε από την ώρα που ο ΑΔΜΗΕ ξεπουλήθηκε σε ένα βράδυ από τα πολιτικά σκύβαλα! 
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ: 
Οι συνάδελφοι του εκλιπόντος εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση για τον θάνατο του Δημήτρη: 

"Καθημερινά ο Δημήτρης Χατζηστρογγύλης ακροβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου....Εργαζόταν στα 75 μέτρα ύψος εξορκίζοντας το φόβο.....Ανιδιοτελής συνδικαλιστής μα πάνω απ΄όλα ΕΡΓΑΤΗΣ! Δεν σταμάτησε λεπτό να ασκεί και τα δύο ταυτόχρονα!
Δεν έχασε ούτε μια μαχη.. πάντα παρόν! Πάντα κει, μπροστά, στην κεφαλή της πορείας να την ζωντανεύει με τη φωνή του και να της δίνει τον τόνο. Δεν λύγισε σε καμιά μάχη, δεν έκανε ποτέ πίσω, ούτε ακόμη και στις απανωτές συλλήψεις του για τα δίκαια του αγώνα! Η ψυχή και η φωνή της πορείας μας στα συλλαλητήρια της ΓΕΝΟΠ πλέον σίγησε..  
Ο Δημήτρης έφυγε ξαφνικά, μα η μορφή του θα ‘ναι πάντα μαζί μας στους αγώνες που δεν σταματούν ποτέ! 
Καλό ταξίδι Μήτσο...
Για εμάς να ξέρεις, δεν έφυγες ποτέ ..!!".


Στα links που παραθέτουμε από την ιστοσελίδα μας, φαίνβονται οι αγώνες που έδινε ο Δημήτρης Χατζηστρογγύλης υπέρ των εργαζομένων και υπέρ του ΑΔΜΗΕ!


ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ: "ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ"! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ



(φωτό αρχείου)

1 σχόλιο: