Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;

ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ!
Η ανακάλυψη της Αμφίπολης χαλάει τη… σούπα της Μέρκελ που έχει προγραμματίσει να βαφτίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στη διάσκεψη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, ερήμην της Ελλάδος!!!
Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ ΣΑΜΑΡΑ! 

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!


Του Μάκη Βραχιολίδη
Ανησυχίες και φόβοι από διάφορες πλευρές εκφράζονται ότι δεν θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τα ταφικά ευρήματα στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Το «πέπλο μυστηρίου» με το οποίο καλύπτεται η ανασκαφική διαδικασία, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνεται από τα ΜΜΕ, αφήνοντας σκιές ότι θέλουν να αποκρύψουν όλη την πραγματικότητα. Η εμφάνιση του ίδιου του Πρωθυπουργού στην Αμφίπολη, μπορεί μεν να έδωσε επίσημο χαρακτήρα στις έρευνες, ωστόσο ενέτεινε τους φόβους ότι ήταν μια επίσκεψη ειδική αποστολής, έτσι ώστε να μην λάμψει όλη η αλήθεια, αναφορικά με τα ανασκαφικά ευρήματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες!
 
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Εύα Αντωνοπούλου, επεσήμανε το πέπλο μυστικότητας με το οποίο έχει ενδυθεί η διαδικασία της ανασκαφής και επέμεινε με ερωτήσεις της στον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα: 

Γιατί τόση μυστικότητα; Γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους; Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει.
Υπ. Πολιτισμού: Δεν υπάρχει καμία μυστικότητα. Οι δημοσιογράφοι δεν ανοίγουν τάφους, οι δημοσιογράφοι …ανοίγουν ειδήσεις.
Έχετε δίκιο, αλλά η Αστυνομία την πρώτη μέρα πήγε κι’ έβαλε κορδέλες στο σημείο των ανασκαφών.
Υπ. Πολιτισμού: Η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της σύλησης, των αρχαιοκαπήλων. Όταν βρισκόμαστε μπροστά στο άνοιγμα ενός τάφου που πιθανόν να περιέχει μέσα πολύτιμα αντικείμενα, πάντα πηγαίνει η αστυνομία και μέχρι να ανοίξει ο τάφος φυλάσσεται από την αστυνομία. Δεν φυλάσσεται από τους δημοσιογράφους, φυλάσσεται από τους αρχαιοκάπηλους. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία μυστικότητα, ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται. Γι’ αυτό τον τάφο περιμέναμε 2.300 χρόνια, αξίζει να περιμένουμε 2-3 βδομάδες για να ολοκληρωθεί η εικόνα.
Τότε δηλαδή βλέπετε τις ανακοινώσεις των ειδικών;
Υπ. Πολιτισμού: Βεβαίως. Οι αρχαιολόγοι δεν είναι μάντεις, ανακοινώνουν αυτά που βρίσκουν. Είμαστε στα πρόθυρα του να ανοιχτεί ο τάφος, θα δουν τα ευρήματα και θα προσεγγίσουμε το κυριότερο ερώτημα που μας απασχολεί, δηλαδή ποιος είναι θαμμένος μέσα. Προφανώς, από το μέγεθος του τάφου και από την καλλιτεχνική του επιμέλεια, η οποία αποδίδεται στον Δεινοκράτη, τον αρχιτέκτονα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, φαίνεται ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό εύρημα.
Θα θέλαμε και στους δημοσιογράφους να δώσετε άδεια για να έρθουμε και να δούμε το χώρο.
Υπ. Πολιτισμού: Θα σας δώσουμε άδεια και όλα θα γίνουν με την ανασκαφική διαδικασία. Πρέπει να ξέρετε ότι η ανασκαφική διαδικασία έχει τους κανόνες της, οι οποίοι δεν υπαγορεύονται από καμία βραδυπορία αλλά από την ανάγκη να διασωθούν και τα πιο μικρά και τα πιο δυσδιάκριτα ευρήματα. Αυτό προστατεύουμε τώρα και μην ανησυχείτε, σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για να απαντήσουμε, όχι στο θρίλερ, δεν είναι θρίλερ αλλά μια πολύ ευχάριστη διαδικασία η οποία τονίζει τη σημασία της ιστορικότητας της χώρας, της Μακεδονίας και της δυναστείας που έβγαλε τον Μέγα Αλέξανδρο. 

O κ. Τασούλας μπορεί να έδωσε διευκρινήσεις για την αναγκαιότητα της μυστικότητας των ερευνών στον λόφο Καστά, όμως, πόσο καθησυχαστικές ήταν αυτές;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ; Η ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΕΙ ΤΟ… ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ;

Από τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε επισημάνει την μυστικότητα που περιέβαλε τις έρευνες στην Αμφίπολη, εντοπίζοντας πολιτική σκοπιμότητα στην όλη διαδικασία: Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι πίσω από το πέπλο μυστηρίου που έχει περιβάλλει το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, έχουν ενσκήψει οι δανειστές της τρόικας και κυρίως η ίδια η Μέρκελ! Επειδή η ταφική ανακάλυψη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της σύγχρονης ιστορίας, η οποία διαφημίζει παγκοσμίως τη χώρα μας και τον πολιτισμό της, αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στην γερμανίδα καγκελάριο και τους διεθνείς τοκογλύφους. Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο  και σε οικονομικό και σε διπλωματικό πεδίο, θα ήταν ό,τι χειρότερο για τα σχέδια των δανειστών και της διεθνούς πολιτικής σκηνής  να εμφανιζόταν η Ελλάδα ότι έχει ανακαλύψει τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Το κέντρο βάρος του παγκόσμιου ενδιαφέροντος θα μετατοπιζόταν στην γενέτειρα του πολιτισμού Ελλάδα και στον Έλληνα Μέγα στρατηλάτη της. Αμέσως θα κατέρρεαν τα σχέδια της Μέρκελ και των Αμερικανών, αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία» ή και την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας». Η δε χώρα μας θα ανακτούσε το χαμένο κύρος της χάρη στον Μέγα-Αλέξανδρο. Τώρα μάλιστα που το θέμα των Σκοπίων παρουσιάζεται εξαιρετική κινητικότητα, με την  Μέρκελ να έχει προγραμματίσει διάσκεψη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, ερήμην της Ελλάδος, στην οποία προτίθεται να βαφτίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», θα ήταν ό,τι χειρότερο για τους σχεδιασμούς της να…έσκαγε η βόμβα της ανακάλυψης του τάφου του Μέγα Αλέξανδρου στην Αμφίπολη!

Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να ασκούνται αφόρητες πιέσεις από την Μέρκελ προς τον Σαμαρά, έτσι ώστε να περιοριστεί η δημοσιοποίηση σε ορισμένα, χαμηλότερου βεληνεκούς ευρήματα στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης! 

Πάντως, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά. Ή τώρα ή ποτέ. Αν τυχόν αληθεύει ότι η Μέρκελ του ασκεί πιέσεις να… κάνει γαργάρα την αποκάλυψη της αλήθειας, ήρθε η ώρα για τον Πρωθυπουργό να πάρει τη ρεβάνς από την καγκελάριο. Με τη βοήθεια της Μακεδονίας και του Μέγα Αλέξανδρου να πει: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, Ο μέγας Αλέξανδρος ήταν ο Έλληνας Μακεδόνας στρατηλάτης και το όνομα της Μακεδονίας μας δεν χαρίζεται πουθενά! Το κατάλαβες Μέρκελ;»

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ!

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ευρίσκεται στην Αμφίπολη.
Καργάκος: Είχα διαφωνήσει και παλαιότερα με την κυρία Σουβαλτζή, διατυπώνοντας  την υποψία ότι το αν πρόκειται να βρεθεί κενοτάφιο του Αλεξάνδρου, αυτό δεν είναι στην Αλεξάνδρεια αλλά θα πρέπει να βρίσκεται στην Μακεδονία.  Η Ολυμπιάδα, που επί αρκετά χρόνια κυριάρχησε στην Μακεδονία και υπεραγαπούσε τον Αλέξανδρο και η οποία ήθελε να συνεχιστεί η δυναστεία του Αλεξάνδρου, ενώ έφερε από την Ασία την Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Δ’, ήταν δυνατόν να μην φροντίσει να φέρει το σκήνωμα του γιου της, για να είναι προσκυνηματικά το σύμβολο της νέας δυναστείας; Αν διαβάσει κανείς το έργο «Ολυμπιάς» του Πέτρου Γαρουφαλιά, θα δει ότι η προσωπικότητα της Ολυμπιάδας ήταν τέτοια, που έτρεφε ένα βαθύτατο ερωτικό αίσθημα προς τον γιο της και που τον ήθελε σαν σύμβολο της δυναστείας. Τον γιο της λοιπόν που στερήθηκε η Ολυμπιάδα, όταν αυτός ήταν εν δόξει και ζωντανός, τον ήθελε νεκρό και θεοποιημένο για να μπορέσει να γίνει το επίσημο έμβλημα της δυναστείας.
Δημοσιογράφος: Ενισχύετε δηλαδή την άποψη ότι ο συγκεκριμένος τάφος είναι πιθανόν του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Καργάκος: Πιθανολογώ ότι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου είναι εκεί. Όποιος έχει περιτρέξει όλη την περιοχή της Αμφίπολης θα έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν αναρίθμητοι τάφοι οι οποίοι κρύβουν τα λείψανα επιφανών Μακεδόνων στρατηγών. Θα ευχόμουν η συγκεκριμένη ανασκαφή να μας φυλάξει μία έκπληξη…


Η Εύα Αντωνοπούλου έκανε παρόμοια ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού, ωστόσο η απάντησή του ήταν πολύ προσεκτική, μια και δεν είναι ιστορικός.
Συνδέετε το ταφικό εύρημα με τον Μέγα Αλέξανδρο;
Υπ. Πολιτισμού: Δεν το συνδέω με τον Μέγα Αλέξανδρο, το συνδέω με την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το μνημείο κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνος, δηλ. μεταξύ 325 και 300 π.Χ. και βρίσκεται σε ένα σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η εκστρατεία.


 δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

1 σχόλιο:

  1. Η Μέρκελ βάζει το χεράκι της γιατί τα Σκόπια θέλει να ονομαστούν "Μακεδονία" και ο Αντώνης Σαμαράς κοφεύει και είναι υπέρ των Σκοπιανών που πάνε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για να εξοντώσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή