Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Προς πλήρη δικαίωση των όσων αποκάλυψε ο Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος τον περασμένο Ιούνιο στην «Ε.Ω.», φαίνεται πως οδεύουν οι ανασκαφές στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Ο ερευνητής, με νέες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας επιμένει ότι στο σημείο ευρίσκονται οι τάφοι του γιου του Μέγα Αλέξανδρου, Αλέξανδρου Δ’  και της συζύγου του Ρωξάνης, οι οποίοι ως γνωστόν δολοφονήθηκαν στην Αμφίπολη από τον Κάσσανδρο. Ο κ. Ανδρουτσόπουλος μάλιστα υπογραμμίζει ότι «τις επόμενες μέρες περιμένω να ανακοινωθούν τα σημαντικά ευρήματα, επιμένοντας ότι θα βρεθούμε ενώπιον των τάφων του γιου του Μέγα Αλέξανδρου και της συζύγου του Μακεδόνα βασιλιά, Ρωξάνης».

Ο ερευνητής Θεόδωρος Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος ασχολείται τα τελευταία τουλάχιστον  25 χρόνια με τα ιστορικά δρώμενα διαφόρων περιοχών, σε ό,τι αφορά στα συμπεράσματά που διατυπώνει  για την Αμφίπολη έχει χρησιμοποιήσει τη μέθοδο των λεξαρίθμων.  

«Ο τύμβοs  ΚΑΤΣΑ έχει ειδική απόσταση από το ΚΕΝΤΡΟ  της  Αγοράς, καθώς και από το ανάκτορο  που δεν έχει βρεθεί ακόμη. Σύμφωνα με τους  ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ βρίσκεται κοντά στο μουσείο  ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ», επεσήμανε  ο κ. Ανδρουτσόπουλος και με βάση τους λεξαρίθμους οδηγήθηκε στην βέβαιη, κατ’  εκείνον εκτίμηση, ότι στον λόφο Καστά κρύβεται οι σημαντικότατοι τάφοι των Ρωξάννη-Αλέξανδρου Δ’!

 Ας θυμηθούμε τις μας έλεγε ο κ. Ανδρουτσόπουλος την Κυριακή 15 Ιουνίου: 

Αναφορικά με το ταφικό περίβολο Καστά στην αρχαία Αμφίπολη, μας λέτε ότι οι αρχαιολόγοι δεν ερμηνεύουν το κείμενο και τον χάρτη. Πού κάνουν λάθος και τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν υποτιμήσει το σημείο;

Ανδρουτσόπουλος: Συνήθως όταν οι αρχαιολόγοι ερευνούν έναν χώρο, δεν διαθέτουν ευρύ  κι αναλυτικό χάρτη περιοχής. Έτσι, με μικρό τμήμα χάρτη δεν έχουν το ανάγλυφο αυτής, αλλά και τις λεπτομέρειες. Κάθε πόλη της αρχαιότητας είχε το ΚΕΝΤΡΟ της, που ήταν η ΑΓΟΡΑ. Από την αγορά ή άλλα ειδικά σημεία αναφορά, ξεκινούσαν οι αποστάσεις των «ευρημάτων» (οικοδομημάτων, ναών, τύμβων, γυμνασίων, θεάτρων κλπ.) που σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλους πολιτικά (VII1331a), «τα ιδρύματα τα καθιερωμένα ου μόνον εις τον κατάλληλον τόπον δέον είναι ιδρυμένα, αλλά και εις τον αυτόν, εκτός εάν ο ΝΟΜΟΣ ορίζει άλλους ή Μαντείον τι πυθόχρηστον». Οι αποστάσεις αντιπροσώπευαν ακέραιους αριθμούς σταδίων, αλλά και κωδικούς αριθμούς για λόγους γεωδαιτικούς, ζωγραφικούς κλπ. Όσο για τους αρχαιολόγους, δεν έχουν εκτιμήσει το σημείο του λόφου Καστά, ο οποίος έχει – είναι κατασκευασμένος, «τύμβος» σύμφωνα με τους γεωμετρικούς κώδικες για το «θέμα» της εποχής, απλώς διαπιστώνουν με την ανασκαφή την έννοια του ευρήματος, «τύμβος».

Πιστεύετε ότι στο σημείο μπορεί να βρίσκεται ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου; 

Ανδρουτσόπουλος: Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο τύμβος Καστά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τάφος του Μέγα Αλέξανδρου, αφού οι «κωδικοί» του τον δείχνουν στο όαση SIWA. Αντιθέτως στο λόφο Καστά, οι κωδικοί δείχνουν ότι υπάρχουν δύο ταφές «ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ». Κατά τους τοπογράφους ΤΕΙ Αθηνών, οι ακριβείς μετρήσεις του περίβολου έδειξαν διάμετρο 158,40 μ.Ανατρέχουμε στον λόγο Π=3,14, υπολογίζοντας την περιφέρεια σε τέλειο κύκλο: (158,40μ.x3,1415926535=497,6282 μ. και υπερβαίνοντας το ήμισυ κατά προσέγγιση 498 μ.). Όμως, εάν αφαιρέσουμε ή προσθέσουμε στο 498 +- 1 μονάδα, τότε έχουμε:
α) 497 = ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
β) 498 = ΥΜΗΝ (=δεσμός;)
γ) 499 = ΘΡΟΝΟΣ (Ηγεμών = Βασιλιάς = Διάδοχος;)
Ο δεύτερος κι ο τρίτος κωδικός, δείχνουν βασιλική καταγωγή και δεσμό των ΔΥΟ ταφών «ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ».
Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες και εικασίες των αρχαιολόγων στα ΜΜΕ, «εκεί», πρέπει να βρίσκονται, σύζυγος και γιος του Μέγα Αλεξάνδρου, Ρωξάνη και Αλέξανδρος Δ’. Την πεποίθησή μας, για την Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Δ’, ενισχύουν οι παρακάτω «κωδικοί – λεξάριθμοι»:
-         Αρχικά το υψομετρικό του λόφου είναι 122 μ. = ΚΑΡΑ (κεφαλή).
-    Απόσταση από το ΑΝΑΚΤΟΡΟ της Αμφίπολης μέχρι 1151μ. = 185,45 μ. (στάδιον) = 6,20x100 = 620 = ΑΝΗΡ + ΓΥΝΗ.
-         Επιπλέον αποστάσεις από το κέντρο «Κ» της αγοράς Αμφίπολης:
α) Απόσταση μέχρι 1220 μ. (επί του τύμβου): 10 = 122.
β) Απόσταση μέχρι 1.230 μ.:10=123=ΕΛΛΗΝ=ΞΕΝΗ (Ρωξάνη λόγω καταγωγής).
γ) Απόσταση μέχρι 1244 μ. = Ο ΑΝΗΡ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΕΣΤΙ (Δύο ταφές).
-    Τέλος το Τρίγωνο: Από Κέντρο Αγοράς – Ανάκτορο – Τύμβο – Κέντρο = 3.250 μ.
Όμως ο αριθμός 3250:10 (ιερός αριθμός) = 325 = ΚΛΕΟΣ (Δόξα).
Εδώ αναφέρουμε και το επιτύμβιο «ΛΙΟΝΤΑΡΙ» της Αμφίπολης. Ήταν στοιχείο ισχύος της «δυναστείας» των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Καθόλου τυχαίο.

«Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ»!
Με αφορμή τις σημαντικές εξελίξεις  στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, ο κ. Ανδρουτσόπουλος επανέρχεται σε ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αφορά  στον τάφο του Φιλίππου Β’, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ ερευνητής, ο τάφος του Μακεδόνα βασιλιά δεν είναι στην Βεργίνα αλλά στην Πέλλα:

Η ΠΕΛΛΑ είναι η συνέχεια των απογόνων, αφού η απόσταση «ΑΙΓΑΙ – ΠΕΛΛΑ»  = 39300 μ.:100=393= ΓΟΝΟΣ. Η ΒΕΡΓΙΝΑ είναι η αρχαία ΜΙΕΖΑ κι έχει την έννοια, ως μαστός, μάθησης άθροισης ανθρώπων. Είναι επίσης και η Νεκρόπολη των Βασιλιάδων κλπ. Ο τύμβος εκεί είναι του ΑΡΡΙΔΑΙΟΥ κι όχι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’, ο οποίος δεν «ανασκάφηκε» ακόμη στην ΠΕΛΛΑ». Σύμφωνα δηλαδή με όσα υποστηρίζει ο κ. Ανδρουτσόπουλος, ο τάφος της Βεργίνας ανήκει στον Αρριδαίο και όχι στον Φίλιππο Β’ όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. 

δημοσιεύεται στην "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου