Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, η Εθνική επικράτησε 87-64 της Σενεγάλης και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο όμιλο του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.
Η Εθνική μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και μετά το 2-2 πάτησε… γκάζι! Με τους Μπουρούση και Παπανικολάου να δίνουν το έναυσμα το σκορ έφτασε στο 9-2, ενώ ακολούθησαν καλάθια από τους Πρίντεζη, Καλάθη και Μπουρούση, για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με σκορ 18-9 με τρίποντο από τον Βασιλειάδη.
Η δεύτερη περίοδος εκτυλίχθηκε σε… ρολόι, το γνωστό παιχνίδι των παιδιών στις αλάνες, αφού ο Καϊμακόγλου πέτυχε τρία τρίποντα και ο Βασιλειάδης άλλο ένα. Οι δώδεκα πόντοι των δύο Ελλήνων σε συνδυασμό με την ενέργεια και τα καρφώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και την καλή άμυνα των Ελλήνων, έδωσαν στην επίσημη αγαπημένη μεγάλο προβάδισμα. Στο 20’ ο φωτεινός πίνακα του κλειστού της Σεβίλλης έδειχνε Ελλάδα 45, Σενεγάλη 17!
Λίγο το μεγάλο σκορ, λίγο η υπερβολική σιγουριά, λίγο και η πρεμιέρα έφεραν τη Σενεγάλη στο τρίτο δεκάλεπτο με σερί 13-0, ενώ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο πέτυχε συνολικά 17 πόντους! Ο Φώτης Κατσικάρης πήρε το απαιτούμενο τάιμ άουτ και οι Έλληνες διεθνείς… ξεμπλόκαραν. Ένα γκολ φάολ από τον Πρίντεζη, δύο τρίποντα από τους Βασιλειάδη και τον Καϊμακόγλου έφεραν το σκορ στο 58-30, για να κλείσει το ματς στο 30’, με σκορ 64-36.
Ο επίλογος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έτσι βρήκαν χρόνο συμμετοχής ο Σλούκας και ο Μάντζαρης. Οι δύο τους με έντεκα συνεχόμενους πόντους και 3/3 τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά στους 30 πόντους (78-48). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87-64 υπέρ της Ελλάδας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου