Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ! ΔΕΙΤΕ!


Μια ευαισθητοποιημένη πολίτης, η Μαρία Δανάσκου, με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά βάναυσων κακοποιήσεων και θανάτων ζώων έχει αποστείλει από τις 6 Αυγούστου επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη, θέτοντάς του σωρεία ερωτήσεων. Αν και πέρασαν 11 ημέρες από τον υπουργό δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον να απαντήσει -έστω- στην επιστολή της Μαρίας Δανάσκου. Η πολίτης επανέρχεται με νέα επιστολή-καταπέλτη μετά μάλιστα τον τραγικό βασανισμό έως θανάτου μιας αδέσποτης γάτας που σημειώθηκε στην Εύβοια. Δείτε λοιπόν τις επιστολές της κ. Δανάσκιυ για να διαπιστώσετε, εκτός των άλλων, πόσο ...ευαισθητοποιημένους πολιτικούς έχουμε! 


Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014


Προς

1.    τον κο Καρασμάνη Γεώργιο
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2.    την Γενική Λιεύθυνση Κτηνιατρικής



Από
Μαρία Δανάσκου



Θέμα : Κακοποίηση αδέσποτων ζώων & ατιμωρησία
Κύριοι,
Πρόσφατα γίναμε όλοι αναγνώστες δημοσιευμάτων και μάρτυρες γεγονότων θλιβερών, τα οποία αφορούσαν την κακοποίηση ή/και θανάτωση αδέσποτων ζώων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Σήμερα, Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, διαβάζω σε γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα για άλλη μια κτηνωδία η οποία έλαβε χώρα ΚΑΙ ΑΥΤΗ στην Εύβοια (επισυνάπτεται στο παρόν).
Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα σε δημοσίευμα της 3ης Αυγούστου 2014, υπάρχει άρθρο με τίτλο «Ατιμώρητος και τοπικός ήρωας ο ταβερνιάρης που σκότωσε με καρέκλα την αδέσποτη σκυλίτσα» {επίσης επισυνάπτεται στο παρόν).
Κύριοι,
Δεν θα μονοπωλήσω τον πολύτιμο χρόνο σας με περιττά σχόλια και παρατηρήσεις. Η ερωτήσεις μου είναι απλές και σαφείς:
Προτίθεται το Υπουργείο να λάβει κάποια μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους φαινόμενα να εκλείψουν;
Προτίθεται το Υπουργείο ή ο αρμόδιος φορέας να προβεί σε παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τέτοιες πράξεις;

Οι αρμοδιότητες Υπουργού/Γενικών Γραμματέων/Δυ:υθύνσεων/Φορέων/κ.λπ. σταματούν στην έκδοση Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων; 
Τι γίνεται με την «πραγματική ζωή», όπου ασυνείδητοι και άνθρωποι με αρρωστημένες ορέξεις επιδίδονται σε κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων, όπως αυτές στην Εύβοια;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε, και εύχομαι σύντομα να λάβω απάντηση σας, ή να διαβάσω σε κάποιο άρθρο για την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ {και όχι ΤΥΠΙΚΗ και ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ) τιμωρία των εγκληματιών.

Με εκτίμηση,

Μαρία Δανάσκου

Αθήνα 17 Αυγούστου 2014
Από
Μαρία Δανάσκου
Προς
τον κο Καρασμάνη Γεώργιο
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προς
την Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι,


Επανέρχομαι με την παρούσα, λίγες ημέρες μετά την πρώτη μου επιστολή/καταγγελία της 6ης/8/2014, διότι για τρίτη συνεχόμενη φορά λαμβάνει χώρα στον νομό Εύβοιας κακοποίηση αδέσποτου ζώου.

Διάβασα τον τίτλο του άρθρου σε γνωστή ιστοσελίδα ειδήσεων και ομολογώ ότι δεν τόλμησα καν να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο, διότι δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να σκέφτηκε αυτή την φορά ο άρρωστος «ανθρώπινος» νους ως βασανιστήριο για το άτυχο ζώο που βρέθηκε μπροστά του.

Γνωρίζω, κύριε Υπουργέ, ότι αυτή την χρονική περίοδο, πέραν των θερινών διακοπών έχουν προκύψει και σοβαρά εθνικά θέματα τα οποία αφορούν άμεσα το Υπουργείο σας. Πλην όμως, νομίζω ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν οι διάφοροι εποπτευόμενοι φορείς και οι διάφορες Διευθύνσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το εν λόγω θέμα της κατ επανάληψιν κακοποίησης των αδέσποτων ζώων.

Λυπάμαι που μέχρι τώρα ουδείς ασχολήθηκε να απαντήσει στην επιστολή μου/καταγγελία. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ουδείς έχει κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, το οποίο τουλάχιστον στην Εύβοια δείχνει να παίρνει διαστάσεις «μόδας» και «επιδημίας», όχι βέβαια ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια κρούσματα. Υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλά, τα οποία δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας.

Λυπάμαι πραγματικά, διότι το γεγονός ότι έχουμε χάσει πλέον την ανθρωπιά μας φαίνεται και από τον τρόπο που φερόμαστε απέναντι στα ζώα.

Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ και Κύριοι της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής, θα θέσω εκ νέου τα ερωτήματα μου :
Προτίθεστε να λάβετε κάποια μέτρα, ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν; Προτίθεστε να τιμωρήσετε παραδειγματικά τους υπεύθυνους;
Ή οι αρμοδιότητες σας περιορίζονται μόνον στην έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων και Νόμων;
Σας ευχαριστώ, για μία ακόμη φορά, για τον χρόνο που διαθέσατε. Με εκτίμηση, Μαρία Δανάσκου



Υ.Γ. Κατωτέρω θα βρείτε το άρθρο με την «Νέα κτηνωδία με κακοποίηση ζώου στην Εύβοια»

Νέα «κτηνωδία» με κακοποίηση ζώου στην Εύβοια (δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ) 

Τρίτο περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφησε μέσα σε ένα μήνα στην Εύβοια, με 55χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας, να εξοντώνει επιδεικτικά μπροστά σε μια ολόκληρη πλατεία, ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

Νέα «κτηνωδία» με κακοποίηση ζώου στην Εύβοια
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία τριών ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ότι το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ο 55χρονος κακοποίησε βάναυσα μία γάτα, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο 55χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.
Τα αυξανόμενα περιστατικά βίας εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων οδήγησαν την Ελληνική Αστυνομία στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές, σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981, όπως ισχύουν σήμερα.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου