Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ!

Κατά την εξόδιο ακολουθία της μητέρας του Γιάννη Δαραβίγκα, ο δημοσιογράφος κατέρρευσε μόλις ο ιερέας εκφώνησε τον επικήδειο. Ειδικά τη στιγμή κατά την οποία αναφερόταν στην ιερότητα του προσώπου της μάνας και την μοναδική-ασύγκριτη αγάπη που προσφέρει στα παιδιά της, ο γιος της Γιάννης Δαραβίγκας κατέρρευσε στη θέση του από υπερβολική συγκίνηση, βγάζοντας έναν αναστεναγμό πόνου και κλάματος. Ο γνωστός δημοσιογράφος καθ' ολη της διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου. 
Η κηδεία της 90χρονης μητέρας του Γιάννη Δαραβίγκα έγινε στις 4.00 το απόγευμα της Παρασκευής 1 Αυγούστου στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα. Εκτός από τον αδερφό του δημοσιογράφου και τους λοιποούς συγγενείς, μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τους δημοσιογράφους Σωτήρη Τζούμα, Βασίλη Χήτο, τον παραγωγό Βασίλη Γιώτη και τον γιατρό Σταύρο Χάντζο. Το παρόν έδωσε από την εφημερίδα μας και ο εκδότης της Μάκης Βραχιολίδης. 
Η εφημερίδα μας για μια ακόμη φορά εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς της οικογενείας. 
Η μάνα είναι μόνο μία. Όσο ετών και αν φύγει από τη ζωή, ο πόνος για τον χαμό της είναι δυσβάστακτος. Για τη σημασ΄'ια της μάνας αναρτούμε κάτι που βρήκαμε στο διαδίκτυο. 

2 σχόλια:

  1. Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγα από Γαλλία πριν από 3 χρόνια ήταν για να συνηθίσει από τώρα ο γιος μου στην απουσία μου. Έζησε μαζί μου τα 28 πρώτα χρόνια της ζωής του, οι δύο μας, χωρίς άλλη οικογένεια, τώρα έχει δική του οικογένεια, μία καταπληκτική γυναίκα που κάλλιστα μπορεί να με αντικαταστήσει. Σε μερικά χρόνια θα ξαναπάω κοντά τους, για να τελειώσω τη ζωή μου, βρίσκομαι στο φθινόπωρο της ζωής μου τώρα, όταν έρθει ο χειμώνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ερώτημα που τίθεται είναι εάν αυτό που λέτε "μία καταπληκτική γυναίκα που κάλλιστα μπορεί να αντικαταστήσει την μάνα" επιβεβαιώνεται με την ευκολία που το διατυπώνετε. Και αυτό διότι η πράξη αποδεικνύει ότι σε πολλά ζευγάρια και ειδικά στην εποχή μας, η αγάπη είναι περιορισμένης διάρκειας. Η σύζυγος ή ο σύζυγος ξεστρατίζουν από τους όρκους αιώνιας αγάπης που έχουν δώσει ενώπιον Θεού και ανθρώπων, με συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου, η αγάπη να ξεθωριάζει, να σβήνει.
    Βέβαια, κατά το Μυστήριο του γάμου υπάρχει το ακόλουθο απόσπασμα που αφορά στον σύζυγο: "εγκαταλείψει τον πατέρα και την μητέρα του και προσκοληθήσεται προς τη γυναίκα αυτού". Συνεπώς, η αγάπη της μητέρας μπορεί κάλλιστα και εύκολα ν' αντικατασταθεί από την αγάπη της συζύγου; Θα έλεγα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί, εφόσον η σύζυγος και ο σύζυγος τηρούσαν τους όρκους αιώνιας αγάπης που έδωσαν κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου. Δυστυχώς όμως, το Μυστήριο του γάμου αντί για Ιερό Συμβόλαιο αγάπης έχει καταντήσει μια...συμβολαιογραφική πράξη δίχως ουσία ή αλλιώς, μία συνήθεια λες και πάμε στην παραλία για μπάνιο. Άμα δεν μας αρέσει η πλαζ, τότε αλλάζουμε πλαζ!
    Όμως, η αγάπη ανάμεσα στη μάνα και το παιδί της δεν υπόκειται σε συμβόλαια ή Μυστήρια. Πρόκειται για αυτό που η ίδια η φύση ορίζει ως άγραφο και απαραβίαστο Νόμο που κατισχύει σε όλα τα όντα. Το μητρικό φίλτρο αγάπης το βλέπουμε καθαρά στο ζωικό βασίλειο. Η λέαινα, η γάτα, το πτηνό, θα επιτεθούν σε όποιον τολμήσει να πειράξει τα παιδιά τους. Δεν θα κάνουν όμως το ίδιο για τον "σύζυγό" τους. Η δε μητρική αγάπη του ανθρώπινου όντος μένει σταθερή και απαράλλαχτη από την ημέρα που γεννά το παιδί της, μέχρι αυτό να γεράσει!
    Ανάμεσα στη μάνα και το παιδί δεν υπάρχει κανένα συμφέρον. Η μάνα δεν ζητά ΤΙΠΟΤΕ για να δώσει αγάπη στο παιδί της. Αντίθετα, ανάμεσα στη γυναίκα και τον άνδρα (κυρίως στην πρώτη) υπάρχει και το συμφέρον: ικανοποιούνται τα συναισθηματικά, ερωτικά ή και οικονομικά κενά της γυναίκας; Τότε προσφέρει την αγάπη της στον σύζυγο. Αν δεν ικανοποιούνται όμως αυτά τα κενά, η γυναίκα την ...έκανε με ελαφρά πηδηματάκια! Να σας θυμίσω την περίπτωση του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Ο σπουδαίος στην εποχή του (τέλη δεκαετίας 1980 αρχές δεκαετίας 1990) Σέρβος μπασκετμπολίστας είχε δίπλα του μια πανέμορφη γυναίκα. Όταν χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του σε μια μπασκέτα (από απερισκεψία της στιγμής), μέσα σε ελάχιστο χρόνο η γυναίκα του τον εγκατέλειψε αφήνοντάς τον μόνο να παλέψει σε αναπηρικό καριοτσάκι. Εκείνη συνέχισε την ζωή της σε άλλη ανδρική αγκαλιά ενώ ο Μπόμπνα Γιάνκοβιτς πέθανε μετά από λίγα χρόνια. Άραγε, ποια μάνα θα εγκατέλειπε το παιδί της στην τύχη του μετά από ένα τέτοιο ατύχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή