Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΕΣ: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!

ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ! ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!
«Θέση μας είναι ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν πρέπει και δεν θα αλλάξουν» δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, εν όψει της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδίαζε να τεθεί μειωμένος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Εξάλλου, η τρόικα κατά τις τηλεδιασκέψεις αυτής της εβδομάδας, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 2 δισ. ευρώ για το 2015, προκειμένου η Ελλάδα να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε σήμερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος, εάν δεν εφαρμοσθούν οι συμφωνημένοι στόχοι για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνει εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην λάβει νέα μέτρα εξετάζει να τεθεί μειωμένος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα - κάτω από 2,5%. Σύμφωνα με την Κομισιόν, που βλέπει και χρηματοδοτικό κενό ύψους 12 δισ. ευρώ, η τρόικα επιμένει ότι δεν επιτρέπεται καμία απόκλιση από το στόχο του 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 3%, καθώς σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρήσουν οι αγορές την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε σήμερα ο κοινοτικός αξιωατούχος στις Βρυξέλλες, η διαπραγμάτευση θα γίνει σε τουλάχιστον δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση, που θα αρχίσει Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ώς τις 8 Οκτωβρίου, θα εξεταστεί λεπτομερώς η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2014, με έμφαση στην πορεία των δαπανών, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.
Σημειώνεται ότι η τρόικα στο μνημόνιο αναφέρεται σε πιθανή παράταση έκτακτων μέτρων ως μια από τις εναλλακτικές για να κλείσει το κενό του 2015. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βρυξέλλες τονίζουν πως θα εξεταστεί η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμη έναν χρόνο.
Για το ασφαλιστικό η τρόικα ζητά μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας - κάτι που έχει προκαλέσει κύμα πρόωρης συνταξιοδότησης.  Επίσης, στον εργασιακό χώρο φαίνεται ότι η τρόικα ζητά απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και αλλαγή στη νομοθεσία για την απεργία. Επιπλέον, στην τρέχουσα αξιολόγηση η τρόικα θα συζητήσει με τις ελληνικές αρχές το θέμα του συνταξιοδοτικού και τη συνένωση διαφόρων συνταξιοδοτικών ταμείων.τα.
Παράλληλα, η τρόικα πιέζει για απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα η πρότασή της είναι και η θέσπιση κατώτατου μισθού 586 ευρώ ακόμη και για την δοκιμαστική περίοδο ενός υπαλλήλου. Τη συγκεκριμένη πρόταση, βέβαια, φέρεται να μην αποδέχεται το ΠΑΣΟΚ. 
Τέλος, ένα ακόμη κομβικό σημείο στις συναντήσεις θα είναι τα κόκκινα δάνεια, με την διευθέτηση των οποίων δεν συμφωνεί η τριμερής. Συγκεκριμένα δεν αποδέχονται την λύση των 72 ή 100 δόσεων για την ρύθμιση οφειλών, ενώ την ίδια στιγμή ζητούν και απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Μάλιστα, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στοιχεία των ιδιοκτητών και των ακινήτων που αφορούν υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 300.000 ευρώ. 
Εξάλλου, κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα συζητηθεί η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, καθώς οι επικεφαλής της Τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με το ΤΑΙΠΕΔ.
tvxs.gr (τίτλος, μεσότιτλος: δικοί μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου