Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚIΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!

Μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα η υπηρεσία εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τουλάχιστον τέσσερις περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΥ:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη (11-09-2014) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση τα επικίνδυνα φαινόμενα θα διαρκέσουν σχεδόν 24 ώρες καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής ”.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό που επισκέπτεται τη χώρα μας από την Αδριατική και από το απόγευμα θα αρχίσει σταδιακά να πλήττει τα δυτικά με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, πρώτα απ' την Κέρκυρα, ύστερα περνάει στην Ήπειρο, επηρεάζει δυτική Μακεδονία και Αιτωλοακαρνανία και βαθμιαία ολόκληρη την δυτική ηπειρωτική χώρα.
Δεν θα υπάρξουν φαινόμενα στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ για την Αττική η πιθανότητα βροχής είναι μικρή.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες



Μετά τις πρωϊνές λιακάδες, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα χαλάσει και κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Περιμένουμε οι νεφώσεις να πυκνώσουν από τα δυτικά, οπότε θα εκδηλωθούν δυνατές βροχές και καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. 

Εντονα φαινόμενα θα έχουμε στην Κέρκυρα, στην Ηγουμενίτσα, στα Γιαννενα, στη Πρέβεζα, στην Αρτα, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στο Μεσολλόγι και αργότερα στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στη Κοζάνη και στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με την ίδια ένταση κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη ανατολική και νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με λιακάδα κυρίως στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 13 εως 29 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 16 εως 30 με 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική αρχικά το πρωί θα έχουμε λιακάδα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια του νομού θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 28 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε αναλυτικά την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για σήμερα, Πέμπτη

Το απόγευμα της Παρασκευής εξασθενούν τα φαινόμενα



Την Παρασκευή οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες με τις χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο, στη δυτική Μακεδονία αλλά και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως στα βουνά. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές ο καιρός θα διατηρηθεί πολύ καλός με ανεβασμένες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 17 εως 31εναν βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές που θα πυκνώσουν με βροχές και μπόρες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 εως 28 βαθμούς κελσίου. 

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα της Παρασκευής σε ολόκληρη τη χώρα, ωσόσο δε θα λείψουν οι βροχές και οι μπόρες κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας. 

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καποιες μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ο υδράργυρος θα παραμείνει στους 30 με 31εναν βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου