Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ!

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να απαγορεύσει τη λειτουργία των καταστημάτων έπεσε σαν βόμβα στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ οι πρώτες αντιδράσεις από τους εμπόρους ήταν ιδιαίτερα θετικές.
Όπως δήλωσε στο Νewsit o Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης "το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του μας επιβεβαιώνει και πραγματικά θεωρώ ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ήταν κάτι άδικο".
Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι τοσκεπτικό του ΣτΕ έχει βαρύτητα για την απόφαση και θεωρεί ότι το "άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα δημιουργούσε ανεπανόρθωτη βλάβη σε καταστηματάρχες, εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους" και σημείωσε πως αυτή η απόφαση τους δικαιώνει.
Η απόφαση του ΣτΕ ισχύει μέχρι το τέλος του 2014 καθώς είναι η απόφαση αναστολής της απόφασης του υφυπουργού Ανάπτυξης (7.7.2014) που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
"Εμείς ζητούσαμε διάλογο και αν πραγματικά το υπουργείο καταλάβαινε ότι αυτό που έκανε, ουσιαστικά ήταν μια κρατική παρέμβαση σε μια ελεύθερη αγορά και άφηνε την κάθε τοπική κοινωνία, τον κάθε τοπικό εμπορικό σύλλογο να αποφασίσει από μόνος του δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και από τις δύο πλευρές", κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου