Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΚΩΤΖΕΖΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ...ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ! ΨΗΦΙΣΑΝ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ!!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων περιοχών  στις οποίες καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, το "Οχι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας προηγείται. 

Η πρώτη περιοχή που έδωσε αποτέλεσμα είναι το Κλακμάνανσιρ, όπου 19.036 (54%) ψήφισαν υπέρ του "Οχι" και 16.350 (46%) υπέρ του "Ναι". Η προσέλευση έφτασε στο 89%.
Υπέρ της παραμονής της Σκωτίας ψήφισαν και άλλες 4 περιοχές, στη μεγαλύτερη εκ των οποίων, το Ινβερκλαιντ, το "Οχι" κέρδισε με διαφορά μόλις 86 ψήφων.

 Οι βάσεις για το χθεσινό δημοψήφισμα τέθηκαν το 1997, με τη δημιουργία αυτόνομου σκωτσέζικου Κοινοβουλίου, στο οποίο στις εκλογές του 2011 κυριάρχησε το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα του Αλεξ Σάλμοντ. Οπλισμένος με το πρόγραμμα του κόμματός του, στο οποίο περιλαμβάνεται η ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο Σάλμοντ διαπραγματεύθηκε με τον πρωθυπουργό Κάμερον τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο στόχος του Σάλμοντ ήταν να πετύχει διεύρυνση της σκωτσέζικης αυτονομίας με ένα δημοψήφισμα που θα άφηνε στους ψηφοφόρους τρεις επιλογές: το status quo, την απόσχιση ή τη διευρυμένη αυτονομία.
Ο Κάμερον απέρριψε τη διευρυμένη αυτονομία και έτσι το ψηφοδέλτιο που πήραν στα χέρια τους χθες τα 4,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι περιελάμβανε το απλό ερώτημα «Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα, ναι ή όχι;».
Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται στις 07:30της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), αφούι ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη.
kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτά σημαίνουν ότι οι Σκοτσέζοι έχουν μάθει να είναι υπό του άρματος της Αγγλίας=ΝΤΠ και δεν είναι πολύ της υπέρβασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή