Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΣΕΙΣΜΟ! ΤΩΡΑ, ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΧΛΕΥΑΣΕ ΤΟΝ "ΠΡΟΦΗΤΗ" ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!!!

Πριν από 4 περίπου χρόνια, ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης δημοσίως προέβλεπε σεισμό  μεγέθους 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ευβοίας – Φθιώτιδας,!  "Για να υπάρχει κάτι τετοιο θα είναι μεγέθους 6 (ρίχτερ). Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω. Να κοιτάξουμε την σεισμική επικινδυνότητα του σπιτιού μας. Μπορεί να είναι και στη θάλασσα κάποιο επίκεντρο. Είναι η προέκταση του ρήγματος της τάφρου του Βορείου Αιγαίου" είχε πει ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στη ΝΕΤ. Σε δηλώσεις του στην «zougla.gr» ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ανέφερε πως "Πολιτεία αλλά και πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαημέρου". Τότε το site zougla.gr έγραφε: "Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Με αυτήν την αρχή κατά νου, δημοσιοποιούμε τις εκτιμήσεις του κ. Άκη Τσελέντη.
Ο κ. Τσελέντης, μετά από μερικές ημέρες αντιμετώπισε την επίθεση του συναδέλφου του κ. Παπαζάχου ο οποίος ζητούσε την σύλληψή του από εισαγγελέα!!! Ο κ. Παπαζάχος δήλωνε τότε στη Real News: “Έχουμε μείνει όλοι άφωνοι. Ο κόσμος στο Βόλο, στη Λάρισα και τη Λαμία έχει πανικοβληθεί. Κανονικά θα έπρεπε να είχε παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και να συλλάβει το συγκεκριμένο συνάδελφο, που – ελαφρά τη καρδία – κάνει λόγο για επερχόμενο σεισμό, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά επιστημονικά στοιχεία. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε επέμβει αυτόματα και αυτόφωρα ο εισαγγελέας, καθότι μιλάμε για διασπορά ειδήσεων, η οποία πραγματικά έχει προκαλέσει τρόμο και αναστάτωση στη συγκεκριμένη περιοχή” αναφέρει ο καθηγητής.

Ο κ. Παπαζάχος  είχε αποκαλέσει τον κ. Τσελέντη “ανεύθυνο” και ότι η στάση του έβλαψε συνολικά τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας των σεισμολόγων, καθώς – όπως είπε – παραλίγο να τους καταστήσει “κινδυνολόγους” στα μάτια της κοινής γνώμης.
Την περασμένη εβδομάδα ο Μύρωνς Μυριαλλής, ο άνθρωπος πο προααισθάνεται την έλευση σεισμών είχε προβλέψει ισχυρό σεισμό στην περιοχή μεταξύ Αιγίου και Πάτρας. Ο κ. Τσελέντης, μόλις πέρασαν 2-3 μέρες από την πρόβλεψη του "προφήτη" των σεισμών, βγήκε και τον κατακεραύνωσε με ειρωνικά σχόλια! Δεν ζήτησε την σύλληψή του, όπως είχε κάνει γι' αυτόν ο συνάδελφός του κ. Παπζάχος, ώθησε όμως με την πράξη του αυτή αρκετούς ανώνυμους να ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα και την σύλληψη του Μύρωνα Μυριαλλή! 
Την επομένη σχεδόν των χλευαστικών δηλώσεων του κ. Τσελέντη αλλεπάλληλοι σεισμοί στην Πάτρα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τον "προφήτη" των σεισμών. 4,3 αλλά και 4,1 ρίχτερ με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Κυριακής ότα ο σεισμός χτύπησε τα 4,7 ρίχτερ! 
Τα ανώνυμα συγχαρητήρια προς τον Μύρωνα Μυριαλλή άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή. Εκτός από τους σεισμολόγους και βεβαίως από τον κ. Τσελέντη που δεν είπε λέξη για την ακριβή πρόβλεψη του Μύρωνα! Υπήρξε δε και κάποιος άλλος σεισμολόγος που παρά την πρόβλεψη του Μύρωνα Μυριαλλή τον απείλησε με εισαγγελέα και σύλληψη σε μήνυμα πυ έστειλε στο mail του!!! 
Τι να πει κανείς! 



2 σχόλια:

  1. Πραγματικα μας ξαφνιασε η ειρωνια του τσελεντη απεναντι στον μυρωνα! Εγραφε προχθες 'θα γινει 6αρι σεισμος στον αρη αυριο' ! Ξεχασε ο αγαπητος τσελεντης οτι πριν 4 χρονια στη λαρισα τρομοκρατηθηκαν οταν προεβλεπε σεισμο στη βδομαδα φθιωτιδα!!!
    Και ο αλλος ο σεισμολογος απειλει τον μυρωνα.... Θα του προτεινα να ανοιξει το μυαλο του κ να δει πως καποιοι ανθρωποι διαισθανονται αυτο που διαισθανονται κ τα ζωα πριν απο σεισμους! Και αυτοι οι ανθρωποι μπορει να σωσουν ζωες!!!!!!!!!!!!
    Οταν ο αγνωστος σεισμολογος κανει επιτυχη προβλεψη σαν του μυρωνα τοτε να ερθει κ να μιλησει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Μακη για δεν μας γραφετε αν ο Μυρωνας διαισθανετε μεγαλυτερο σεισμο ?ενα ναι η οχι ????????? Γιατι το αφηνετε αναπαντητο ! Πολλοι ρωτανε το ιδιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή