Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΒΑZΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!

Εμείς από αυτή εδώ την εφημερίδα έχουμε κάνει αγώνες επί αγώνων για να στηθεί ο ανδριάντας του Μέγα Αλέξανδρου στην Αθήνα. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως Δήμαρχος είχε καταχωνιάσει τις προτομές έξι αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων τις οποίες είχε δημιουργήσει ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς! Με το ανδριάντα του Μέγα Αλέξανδρου θα ασχολείτο; Ένας ανδριάντας, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά, που και αυτό βρίσκεται παραμελημένο! 
Όλοι οι Δήμαρχοι που διαδέχτηκαν την Μπακογιάννη δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τον ανδριάντα του Μέγα Αλέξανδρου. Τον είχαν του...πεταμού! Πόσο μάλλον ο σημερινός δήμαρχος Καμίνης! Υποταγμένοι στις εντολές των παγκοσμιοποιητών και των εβραιοσιωνιστών που θέλουν το θάψιμο του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων γενικότερα, είναι τα πολιτικά σκύβαλα! Αντί να υπηρετούν την Ιστορία του Έθνους μας, προσκυνούν και υποτάσσονται στις εντολές των εχθρών της Ελλάδος. Τι άλλο από εθνική προδοσία είναι αυτό; 
Αλλά και στον δήμο Παπάγου-Χολαργού είχαμε δώσει μάχη για να τοποθετηθεί το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου και να μετωνομαστεί η οδός "17 Νοέμβρη" σε οδό "Μεγάλου Αλεξάνδρου". 
Δείτε τις δημοσιεύσεις μας.

χαμος με το αγαλμα του μεγα αλεξανδρου! - aνεξαρτητος ...

πεταξαν τον μεγα αλεξανδρο απο τον παπαγο-χολaργο!


Τίποτε από τα δύο δεν έγινε. Ούτε το άγαλμα μπήκε ούτε η οδός μετωνομάστηκε! Μόνο δεν όρμηξαν να ...μας φάνε. Η ιδέα μας...θάφτηκε από τις αντιδράσεις των αριστεριστών! 

Ο ΣΟΥΡΛΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗ ...ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
sourlasΟ  Γιώργος Σούρλας με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη. ζητά την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μέγα Αλέξανδρου στην Αθήνα. 
Όπως αναφέρει το crashonline.gr, ο πρώην υπουργός, επισημαίνει ότι πρέπει να τεθεί τέρμα σε μια διαδικαστική περιπέτεια που κρατάει πάνω από είκοσι χρόνια, διπλάσια δηλαδή από εκείνα που χρειάστηκε για την εκστρατεία του ο Μέγας Αλέξανδρος.
Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα που είχα θέσει στη Βουλή το 2008 για την τοποθέτησή στην Αθήνα του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος εξαίρετος γλύπτης, ακαδημαϊκός στην Ελλάδα και στη Γαλλία καθώς και Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννης Παππάς.
Πρόκειται για ένα πολύτιμο έργο, ανεκτίμητης καλλιτεχνικής αξίας, που αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο ενθουσιώδη, αποφασιστικό, άοπλο, οραματιστή, που όμως παραμένει αναξιοποίητο επί 20 τουλάχιστον χρόνια.
Το άγαλμα όμως αυτό ο δημιουργός του Γιάννης Παππάς δεν πρόλαβε να δει εκεί που ο ίδιος οραματιζόταν, ενταγμένο δηλαδή μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Αθήνας, στο ιστορικό της κέντρο.
Η παρουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα έχει χαραχθεί μια για πάντα και στον ίδιο τον Παρθενώνα, όταν τριακόσια λάφυρα και πανοπλίες των Περσών, αφιερώθηκαν από αυτόν στην Παλλάδα Αθηνά.
Τέλος, ας μην λησμονούμε και τις γραφές του Πλούταρχου, στο βιβλίο του «Ηθικά περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής»:
«ΑΝΗΛΙΑΓΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ».

Το ιστορικό
agalma-alexandrou
Αξίζει να σημειωθεί ότι το άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Γιάννης Παππάς, ολοκληρώθηκε το 1972.
Το 1992 αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και εν συνεχεία διατέθηκε στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Έκτοτε όμως ο Μέγας Αλέξανδρος παραμένει εγκατεστημένος στην αυλή του εργαστηρίου του γλύπτη, ο οποίος από το 2005 (μετά το θάνατό του Γ. Παππά) λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Μπενάκη.
Το 2009 ο Δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, να ξεκινήσουν ενέργειες για την ανεύρεση του καταλληλότερου χώρου, προκειμένου να τοποθετηθεί το γλυπτό.
Αρχικά προτάθηκε το πάρκο της Ριζαρείου, αλλά τελικά επελέγη για συμβολικούς περισσότερο λόγους, η πλατεία Κοτζιά.
Στις 30.11.2009 τέθηκε προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το Δημαρχείο.
Για να εγκριθεί η τοποθέτηση θα έπρεπε να αποφασιστεί και η ταυτόχρονη μετεγκατάσταση του έργου «Θησέας» στην Κορεατική αγορά.
Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 22 έναντι 7 που μειοψήφησαν.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έφεραν αντιρρήσεις, και η τοποθέτηση του αγάλματος ουσιαστικά ματαιώθηκε.
efippos-megas-ale3andros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου