Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΑΠΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ... ΕΡΧΕΤΑΙ!!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο Ηλίας Τσιάπας είναι ερευνητής σεισμών του οποίου η θεωρία και  έρευνα διδάσκεται σε αρκετά επιστημονικά φόρουμ, όπως στο συνέδριο γεωεπιστημών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο στη Βιέννη. Επίσης έχει προβλέψει και τον πρόσφατο ισχυρότατο σεισμό της Κεφαλονιάς αλλά και τους σεισμούς της Σπάρτης-Χαλκιδικής. Οι προβλέψεις του για Σπάρτη και Χαλκιδική έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με τα παρακάτω γραφήματα:


 Εδώ και δύο περίπου μήνες, ο κ. Τσιάπας έχει αναρτήσει στο προσωπικό του site την πρόβλεψή του για σεισμό που θα πλήξει την Ελλάδα στις 20 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πρόγνωση μπορεί να ακυρωθεί «εφόσον στις 16 Σεπτεμβρίου εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία»!
Τέτοια σεισμική δραστηριότητα δεν υπήρξε στη γειτονική χώρα, οπότε –προφανώς- ισχύει η πρόβλεψη του κ. Τσιάπα για μεγάλο σεισμό στις 20 Σεπτεμβρίου! 

Συνομιλήσαμε μαζί του αναφορικά με τη συγκεκριμένη του πρόγνωση.

Γιατί έχετε θέσει ως όριο την 20η Σεπτεμβρίου; Δεν υπάρχει περίπτωση ο σεισμός να γίνει για παράδειγμα  λίγες μέρες αργότερα;

Τσιάπας: Στους σεισμούς βρίσκει εφαρμογή το φαινόμενο Μπερνούλι. Είναι κάτι αντίστοιχο με τον αέρα στο λάστιχο. Προσδιόρισα λοιπόν την 20η Σεπτεμβρίου ως πρόβλεψη σεισμού, γιατί 53 ημέρες νωρίτερα έγινε σεισμός στο Μεξικό. Εφόσον δεν υπήρξε σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία, τότε αναμένεται να «σκάσει» ο σεισμός στη χώρα μας, αυτή την ημερομηνία. Το επίκεντρο του σεισμού πιστεύω ότι βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, εφόσον όμως εκδηλωθεί στον Κορινθιακό κόλπο, τότε ο σεισμός θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα, δηλαδή θα εκδηλωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η έντασή του;


Τσιάπας: Τον εκτιμώ στα 6,3 ρίχτερ. 

Ρωτήσαμε τον κ. Τσιάπα και για το ότι εμφανίζεται ο Μύρωνας Μυριαλλής να προαισθάνεται την έλευση σεισμών. 
Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ή είναι...παραμύθι; 

Τσιάπας: Το φαινόμενο είναι σπάνιο αλλά όχι αδύνατο  να συμβεί,  Συνεπώς, βεβαίως και μπορεί να συμβεί σε κάποιους ανθρώπους, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ένας σεισμός 6 ρίχτερ εκπέμπει 6 κυβικά χιλιόμετρα υγρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου