Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΖΕΡΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ!



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εντυπωσιακή παράσταση αζερικής μουσικής και χορού στο Ηρώδειο

Ο αττικός ουρανός γέμισε χρώματα και ήχους από τη μεγαλειώδη παράσταση μουσικής και χορού, με τον παλμό του Αζερικού πολιτισμού να εντυπωσιάζει τους θεατές που βρέθηκαν στο Ηρωδείου, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.
Το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν δικαίωσαν τον κόσμο που είχε γεμίσει το Ηρώδειο και χειροκρότησε θερμά, και επανειλημμένα, τους 120 Αζέρους καλλιτέχνες, που πρόσφεραν μια γεύση από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν, συνδυάζοντας την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου, με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμά της που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.
Ag_a_044_Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της παράστασης είχε η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το  «Ίδρυμα Heydar Aliyev» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πρώτης Κυρίας του Αζερμπαϊτζάν, κυρίας Mehriban Aliyeva, Προέδρου του Ιδρύματος Heydar Aliyev και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, τουΥπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν κ. Azad Rahimov και της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο Ηρώδειο, σε άπταιστα ελληνικά,ο Πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Rahman Mustafayev,υπογράμμισε ότι αυτή η παράσταση αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για το 2014, ενώ περισσότερες δράσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2015, με στόχο την περαιτέρω και συνεχή ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.
Παρουσιάστρια ήταν η κυρία Ευγενία Μανωλίδου η οποία τόνισε το διπλό μήνυμα της παράστασης: το πολιτιστικό καθώς και το ανθρωπιστικό, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος στήριξης ελληνικών σχολείων.

Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και  προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου: Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κυρία Σοφία Βούλτεψη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κυρία Ρόδη Κράτσα, ο πρώην υπουργός κύριος Απόστολος Κράτσας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Σπύρος Καπράλος, η κυρία Αμαλία Βαρδινογιάννη, o Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η σύζυγος του Πρέσβυ του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, κυρία Nisa Mustafayeva, η Πρόεδρος του Tyre Foundation, κυρία Maha El Khalil Chalabi, ο Μίμης Πλέσσας και η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ, ο Σάκης Ρουβάς, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τραϊανός  Δέλλας.
Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο της παράστασης εδώ και περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
Ag_a_185_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου