Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΕΙΠΕ "ΝΑΙ" ΣΕ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!!! ΣΤΑ...ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!!!

Η δήλωση του υπ. Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ήταν ξεκάθαρη. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Απασχόλησης,  ο υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το Μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά» δικαιολόγησε τη δήλωσή του. Επίσης σημείωσε πως «προτεραιότητα είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης».
Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αρνούμενη να αναφερθεί λεπτομερώς στην ατζέντα των επαφών που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι. Υποστήριξε πάντως ότι οι μονομερείς ενέργειες οδηγούν σε καταστάσεις «τύπου Αργεντινής» και πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό «να προκαταλαμβάνεις τη συζήτηση μιλώντας για κόκκινες γραμμές» επιβεβαιώνοντας ότι στη συνάντηση κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι «θα δοθεί έμφαση στο μεταρρυθμιστικό κομμάτι της προσαρμογής».
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη επισήμανε πως «εφόσον ζητά εκλογές χθες και ζητά να κυβερνήσει σήμερα, πρέπει να μας πει σήμερα τι σκοπεύει να κάνει». Κατηγόρησε δε, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θολώνει τα νερά, μιλά με ασάφειες, μιλά για «βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις, για «βασικούς άξονες», για «βασικές προτεραιότητες». Τέλος μιλώντας αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για παγίδα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αυτό τον καιρό σημαντικές προτεραιότητες.
Το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ενόψει των «προπαρασκευαστικών» συναντήσεων στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σε αυτήν συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος και οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γ.Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Ν.Δένδιας και Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε πως «η βασική προτεραιότητα» της ελληνικής αποστολής που θα ταξιδέψει στο Παρίσι είναι «η αύξηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας». Όταν ρωτήθηκε για το θέμα των φοροελαφρύνσεων απάντησε: «Αν τεθούν θέματα φοροελαφρύνσεων τότε θα έχουμε απαντήσεις». Σχετικά με τις αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων αρκέστηκε να πει: «Η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στη Βουλή».
Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς είναι να επιστρέψουν από το Παρίσι με συμφωνία για «ουσιαστική ανακούφιση των φορολογουμένων, όπως συμφωνία για μείωση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς κατά 50%, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θερμάνσεως, τουλάχιστον 48 δόσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και επιπλέον εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ». Παρά τις διαρροές, από την τρόικα έχει επισημανθεί πως οι συναντήσεις είναι προπαρασκευαστικές στο πλαίσιο της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα έχει απαντήσει ήδη αρνητικά στα κυβερνητικά σχέδια για αύξηση των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσο για τις φοροελαφρύνσεις η τρόικα φέρεται να ζητάει ισοδύναμα μέτρα.
ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία εξαπάτησης
«Η  ομολογία της κυβέρνησης -δια στόματος του κ. Χαρδούβελη- ότι δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαλύει την επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης όμηρο στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες. Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
tvxs.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου