Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Να διοργανωθεί και πάλι η Ημέρα των Συλλόγων
Επιστολή έστειλε η παράταξη 8Προτάσεις στον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο, με την οποία τον προτρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να διοργανώσει την Ημέρα των Συλλόγων που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την χρονιά που μας πέρασε.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου-Χολαργού «Εν Δράσει» είχε διοργανώσει υπό την αιγίδα του Δήμου, την Ημέρα των Συλλόγων στο Πάρκο του Χολαργού.
Ηταν μια εκδήλωση που αγκαλιάστηκε τόσο από όλα τα σωματεία του δήμου μας, όσο και από τον κόσμο, αφού υπολογίζεται ότι από το πάρκο πέρασαν πάνω από 2.500 άτομα.
Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό και φαντασία, 29 τοπικά σωματεία, οι κάτοικοι του δήμου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αντίστοιχα περίπτερα, να γνωρίσουν την δράση και την ιστορία των συλλόγων, να μιλήσουν με τα μέλη τους και να ενταχθούν εφόσον το επιθυμούσαν στις δράςεις τους.
Ηταν πραγματικά μια γιορτή της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και ένα εργαλείο για τους τοπικούς συλλόγους μας, για να γίνουν γνωστοί στους συνδημότες μας, να προβάλουν την δράση τους και να εντάξουν στις τάξεις τους περισσότερα μέλη και ενεργούς εθελοντές.
Η πρώτη αυτή εκδήλωση που σκοπό είχε να καθιερωθεί ως ετήσια Ημέρα Συλλόγων στον δήμο μας, μετά την επιτυχία της, μεταδόθηκε και διοργανώθηκε και σε άλλους δήμους της Αττικής.
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι μια τέτοια εκδήλωση δεν θα πρέπει να διοργανώνεται από έναν σύλλογο, αλλά από τον ίδιο τον Δήμο και με πολύ περισσότερα μέσα και δημοσιότητα.
Σας καλούμε, λοιπόν, φέτος να αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία και με το κύρος και τα μέσα του δήμου μας, να διοργανώσετε εσείς, ως την πρώτη μεγάλη γιορτή της θητείας σας, την Ημέρα των Συλλόγων για να συμβολίσετε την πρόθεση και της ανάπτυξης της ενεργού τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και την συνέργια του δήμου με τους ενεργούς πολίτες.
Με την έναρξη της θητείας σας που συμπίπτει με την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 έχετε έναν παραπάνω λόγο να συμφωνήσετε μαζί μας, αφού όπως γνωρίζετε η εταιρική σχέση δήμου και κοινωνίας των πολιτών, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την Ολοκληρωμένη Εδαφική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων, για την άντληση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ.
Είναι δε άμεση και επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν Τοπικές Ομάδες Δράσεις από τους ενεργούς πολίτες και τους τοπικούς συλλόγους, για να τεκμηριώσουμε στα τεχνικά δελτία των προτάσεων χρηματοδότησης, την Εταιρική Σχέση.
Σ’ αυτήν σας βέβαια την προσπάθεια, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας και με την τεχνογνωσία μας για την επιτυχία της και τις θέτουμε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Η δημοτική παράταξη 8 Προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου