Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΥΜΠΙΤΟΣ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΠΑΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ! Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ!

Αμέλεια επέδειξε ο Όσκαρ Πιστόριους σύμφωνα με τη δικαστή, η οποία τον απάλλαξε από την κατηγορία της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
«Ο Όσκαρ Πιστόριους ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας, προτιμώντας να πυροβολήσει εναντίον αυτού που πίστευε ότι ήταν διαρρήκτης και να σκοτώσει έτσι τη φίλη του, αντί να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια», δήλωσε η Τοκιζίλε Μασίπα πριν αναβάλει τη συνεδρίαση του δικαστηρίου για αύριο Παρασκευή (12/9), αφήνοντας ανοικτή μια ετυμηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Η δικαστής ανέβαλε τη συνέχιση της ανάγνωσης της ετυμηγορίας για αύριο στις 09:30 (ώρα Ελλάδας).
Πριν ακόμη τελειώσει η ανάγνωση της ετυμηγορίας, άρχισαν ήδη να διατυπώνονται οι πρώτες επικρίσεις κατά της δικαστού επειδή απέκλεισε ήδη το ενδεχόμενο να καταδικασθεί ο Πιστόριους για φόνο.
«Έχω σοκαριστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ποινικολόγος Μάρτιν Χουντ αφού άκουσε τη δικαστή να αποκλείει την καταδίκη για φόνο. «Πιστεύω ότι θα επικριθεί από τον κόσμο της δικαιοσύνης», δήλωσε ο δικηγόρος από το Γιοχάνεσμπουργκ.
«Το γενικό αίσθημα είναι ότι η δικαστής έκανε ένα λάθος (...) το γενικό αίσθημα στη δικαστική κοινότητα είναι πως είναι ένοχος για φόνο», συνέχισε ο Χουντ.
Ο Τζέιμς Γκραντ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο πανεπιστήμιο Βιτς του Γιοχάνεσμπουργκ υπογραμμίζει από την πλευρά του πως η εισαγγελία μπορεί να ασκήσει έφεση αν εκτιμά πως η δικαστής έσφαλε.
«Πώς μπορείτε να πυροβολείτε εσκεμμένα τέσσερις φορές στην πόρτα μιας τουαλέτας και να μη φανταστείτε την πιθανότητα ότι μπορεί να σκοτώσετε κάποιον στο εσωτερικό;», έγραψε στο Twitter.
«Εγώ και μερικοί άλλοι είμαστε άναυδοι από την απόφαση αυτή», δήλωσε ο δικηγόρος Ντέιβιντ Ντάντιτς, εκφράζοντας επίσης την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία η δικαστής παρουσίασε την ετυμηγορία της, ενώ οι ειδικοί περίμεναν πως η ανάγνωση θα διαρκούσε δύο, ακόμη και τρεις ημέρες…
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου