Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΣΥΝΕΧΗ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Το πρόστιμο 200.000 ευρώ επιβλήθηκε στη διοίκηση Ξύδη αλλά ο πέλεκυς θα πέσει βαρύτερος με τις προσαυξήσεις!
Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο είχαμε γράψει και τον Ιούλιο του 2012:

Οφειλόταν  σε παράνομα εγκατεστημένα κοντέϊνερς πίσω από το άγαλμα του Παπάγου!!! Τα κοντέϊνερς αποτελούσαν δωρεά της Αττικής οδού προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Ο Δήμος όμως ενήργησε με βαρειά αμέλεια, μια και ολιγώρησε να καταθέσει εγκαίρως την ένσταση. Η ένσταση αντί να κατατεθεί στις 30/6/2012 ή έστω 2/7/12 (λόγω Σαββατοκύριακου) όπως όριζαν οι προθεσμίες, τελικά κατετέθη τον Αύγουστο του 2012! Συγκεκριμένα με την 4820/23-8-2012 ένσταση, ο Δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ!!! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Παρά το ότι ο αρμόδιος της νομικής υπηρεσίας κ. Γεωργακόπουλος γνώριζε ότι η ένσταση θα πάει στο βρόντο  λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της, εντούτοις την κατέθεσε! Είναι βέβαιο λοιπόν ότι η ένσταση η οποία εκδικάζεται στις  17 Δεκεμβρίου θα απορριφθεί! ‘Όπως πληροφορούμαστε δε, εισηγήτρια από την πλευρά του ΣτΕ είναι η κα Ρωξάνη Γιαννουλάτου, συγγενής του αρχιεπισκόπου Αλβανίας!
Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Τον Μάρτιο του 2014 ο κ. Γεωργακόπουλος εισηγήθηκε την κατάθεση ένδικων μέσων του δήμου σε βάρος της εν λόγω απόφασης!!! Μάλιστα, στην γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, το άρθρο 103 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και το γεγονός ότι ο Δήμος θα υποστεί σοβαρή οικονομική ζημία εφ’ όσον συμμορφωθεί στις ως άνω πράξεις της Πολεοδομίας, εισηγούμαι όπως η Οικονομική Επιτροπή αποφασίσει την άσκηση του ενδίκου μέσου της έφεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής και της υπ’ αριθμ. 1523/2011 αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Τμήμα Ακυρωτικής Διαδικασίας».
Και πράγματι , η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου υπέβαλε έφεση (πάνω φωτό)!!!  Για μια υπόθεση η οποία είναι χαμένη απ’ όλες τις πλευρές! Νομικό αλαλούμ , το ζήτημα όμως είναι για ποιο λόγο ο Δήμος έπεφτε από τη μία γκάφα στην άλλη; Αφού η υπόθεση είναι παντελώς χαμένη! Τι θέλουν να καλύψουν ή να κουκουλώσουν;  Να φανταστούμε ότι ο πρώην Δήμαρχος ήθελε να ξεφορτωθεί από πάνω του την καυτή πατάτα του προστίμου, χωρίς να αρχίσει να πληρώνει τους τζερεμέδες επί θητείας του; Πάντως, δυστυχώς τον βαρύ πέλεκυ του προστίμου θα κληθεί να πληρώσει η παρούσα δημοτική Αρχή και με τις ανάλογες προσαυξήσεις!  
Σημειώνεται ότι η έφεση του Δήμου στο ΣτΕ κατετέθη βάσει του άρθρου 72 περίπτωση ιγ’ του Ν3852/10 (ΦΕΚ 87Α/7-6-2010)

 ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! 

256 ευρώ είναι τα έξοδα της δικαστικής δαπάνης τα οποία επιδικάστηκαν σε βάρος του Δήμου από την Περιφέρεια! Σφαλιάρα στην σφαλιάρα και έξοδα στα έξοδα! Το φίδι από την τρύπα, δυστυχώς καλείται να βγάλει ο νέος Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος!!!

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο Ξύδης είχε τοποθετήσει τους άσχετους σε επιτροπές διοίκησης του Δήμου,όπως η οικονομική,τηρώντας δεσμεύσεις και ισορροπίες.Το ίδιο συμβαίνει και τώρα--δείτε τα πρόσωπα .Το υπέρογκο αυτό πρόστιμο θα πρέπει να καταλογισθεί σε βάρος των υπευθύνων.Θα το τολμήσει ο νέος δήμαρχος ή θα χρεώσει τους δημότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειχα,διατυπωσει σε προσφατο σχολιο μου,οτι θα είναι Μαγκας ο Αποστολοπουλος, αν βρει λοβιτούρες της διοικησης Ξυδη η και κακους χειρισμούς(όπως προκυπτει από το ως ανω αρθρο για βαρια αμελεια) αν θα εχει(?) το ανάστημα να τον στειλει στον εισαγγελεα για ΄΄στεγνο καθαρισμα΄΄ όπως εκανε και ο ξυδιας στους πολιτικους αντιπαλους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.ΞΥΔΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ. ΤΣΟΧΑΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΝΕΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή