Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ DOG BEACH PARTY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές στις δώδεκα το μεσημέρι το πρώτο dog beach party στα Χανιά.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη,και συνέτεινε στη μεγάλη επιτυχία της γιορτής.
Το πάρτυ ήταν μια γιορτή ζώων με την οποία θέλαμε συμβολικά να τονίσουμε ότι τα ζώα δε μολύνουν τις παραλίες καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας καθυστερεί υπερβολικά να απαντήσει στο τεκμηριωμένο αίτημα της ΠΦΠΟ για την άρση της απαγόρευσης λουσίματος στη θάλασσα των κατοικιδίων-εφόσον τηρούνται οι σύννομες προυποθέσεις.
Από νωρίς,πολλοί συμπολίτες μας μας συγκεντρώθηκαν δίπλα στην κεντρική παραλία των Αγίων Αποστόλων με τα κατοικίδιά τους,τα οποία ήταν με λουράκι και το απαραίτητο βιβλιάριο υγείας.
Στο χώρο υπήρχαν πολύχρωμα μπαλόνια και bazaar για την ενίσχυση του συλλόγου μας.
b14
Μέλος του συλλόγου μας και θετική εκπαιδεύτρια απαντούσε στις απορίες των κηδεμόνων ενώ μοιράστηκε άφθονο ενημερωτικό υλικό.
b2 b3

Στις δώδεκα και μισή το πάρτυ άρχισε!!!
Με κεντρικό σύνθημα “κολυμπάμε,δεν κατουράμε”,οι τετράποδοι φίλοι μας χωρισμένοι σε ομάδες διαγωνίστηκαν διεκδικώντας το βραβείο τους.
b4
Βραβεύσαμε τον πιο δεινό,τον πιο ατρόμητο και τον πιο φοβιτσιάρη κολυμβητή.Τα ζώα κολυμπώντας με τους κηδεμόνες τους,δημιούργησαν ενθουσιασμό στο κοινό και το κλίμα ήταν πολύ χαρούμενο.
b5
Πρωταθλητές βέβαια,αναδείχτηκαν τα λαμπραντόρ,δικαιώνοντας τη φήμη τους ως λάτρεις του νερού.
b7
Δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο και οι τουρίστες που ήταν στην παραλία,δήλωναν ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία  του συλλόγου.Κανένας λουόμενος δε διαμαρτυρήθηκε.Ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε έντονα,ήταν ο ναυαγοσώστης της κεντρικής παραλίας γιατί φοβήθηκε ότι τα ζώα θα κολυμπήσουν εκεί και θα του χαλάσουν την ηρεμία.
b11
Η παρουσία της αστυνομίας και του λιμενικού,ήταν ιδιαίτερα διακριτική και από το ύφος τους,αντιληφθήκαμε ότι το διασκέδασαν κιόλας.
Όλοι οι τετράποδοι φίλοι μας,πήραν το μπαλόνι τους και επιβραβεύτηκαν με λιχουδιές που είχε φέρει η φίλη μας η Ειρήνη για να γιορτάσει τα γενέθλια της Μπουμπούς.Τα πραγματικά της γενέθλια δεν τα γνωρίζουμε βέβαια,γιατί τη βρήκε κουταβάκι πριν χρόνια.Γιόρτασαν όμως τα χρόνια που ζουν μαζί.
 b9

Δεν παρατηρήθηκε κανένας τσακωμός και παρά τον αριθμό των ζώων κάθε μεγέθους και χρώματος,δεν υπήρξε κανένας λόγος ανησυχίας.
Μέλη μας μοίραζαν το απαραίτητο σακουλάκι και χαρτάκι για να παραμείνει ο χώρος καθαρότερος από πριν-στο τέλος της εκδήλωσης έγινε γενικότερος καθαρισμός του χώρου από εθελοντές μας που εξαφάνισαν και τα προυπάρχοντα σκουπίδια των δίποδων ,ενώ υπήρχαν ειδικά κουτιά για τα περιττώματα των σκύλων.
b10
Θέλοντας να προάγουμε την ιδέα της ηλεκτρονικής σήμανσης,τα βραβεία των νικηττών ήταν δωρεάν τοποθέτηση  microtsip.
Μετά το διαγωνισμό, κόσμος διασκέδασε με τη μουσική και παρέμεινε στο χώρο και μετά,συνεχίζοντας με βουτιά,μπυρίτσες και παρεούλα.
bea8 bea10

Αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τα βραβεία γιατί η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ότι είχαμε φανταστεί αλλά και γιατί οι περισσότεροι τετράποδοι διαγωνιζόμενοι ήταν υπέροχοι κολυμβητές αποδεικνύοντας την αγάπη των σκύλων στη θάλασσα και το κολύμπι-μια σχέση που προσπαθούμε να τους στερήσουμε γιατί είμαστε ακόμη γεμάτοι προκαταλήψεις.Ήταν απόλυτα ευτυχισμένα.
bea7 mar

Ένα λαμπραντόρ,αγνόησε παντελώς το διαγωνισμό και μπαίνοντας στη θάλασσα εξαφανίστηκε από τα μάτια μας.Ανησυχήσαμε αλλά ο κηδεμόνας του μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι κ’αθε φορά που πηγαίνουν για μπάνιο,κολυμπάει τουλάχιστον μια ώρα.
Πράγματι μετά από μια ώρα,εμφανίστηκε περιχαρής και τρισευτυχισμένος…Γίνεται να μην τον βραβεύσεις και ας αδιαφόρησε για τους κανόνες;;;; 
Το θεαματικό είναι ότι αντί να κουραστεί,ήταν γεμάτος ενέργεια και για όλη την υπόλοιπη διάρκεια έπαιζε με το μπαλάκι του,πηγαίνοντας πέρα δώθε….Δεν ξέρουμε πόσες ώρες κοιμήθηκε μετά….
b8 b6
Εχθές αποχαιρετήσαμε και τέσσερα αδεσποτάκια μας που έχει υιοθετήσει μέλος του συλλόγου μας και αυτή τη βδομάδα θα σαλπάρουν για τον Πειραιά,αφού θα γίνουν δημότες Αθηναίων. 
Η εκδήλωση καλύφθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ,ενώ ο κόσμος μας ρωτούσε πότε θα το επαναλάβουμε.
bea2
Ευχαριστούμε τον Ευτύχη Μανιουδάκη (Εvita studio) που κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση και το dj stelio (www.djstelios.gr) για τη διάθεση του ηχητικού εξοπλισμού.
bea5
Oποιος θέλει να προμηθευτεί φωτογραφίες της εκδήλωσης ή του κατοικίδιού του… εν ώρα δράσης,μπορεί να επικοινωνήσει με τον κο Μανιουδάκη και να πάρει τις φωτογραφίες στην τιμή των 0,60 λεπτών.
Δείτε το βίντεο από την Τηλεόραση Κύδων
Τα ονόματα των νικητών:
1. Ερμής
2. Μπεμπέκα
3. Πιριγκόγκος
4. Ρόξυ
5. Ερμής2
6. Νάγια
7. Ελπίδα
8. Σίσυ
9. Ντίμη
10. Έλλα
11. Φλοφλο
12. Ρόκυ
13. Ίρμα
14. Ντίρλα
15. Ραλφ
16. Νέλλη
17. Ρεξ
18. Νίνο
19. Λου
20. Άννι
ΠΗΓΗ:www.animalscare.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου