Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

"ΕΦΑΓΕ" ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ "ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ" ΤΟ 2009; ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ!

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο  ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ; Ν'ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ! ΒΙΝΤΕΟ
makeleio311

Μηνυτήρια αναφορά στον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε το πρωί μέσω της δικηγόρου τηςAστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Πρωτοβουλία Πολιτών Κατά της Διαφθοράς”, ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας, Γιάννης Δαραβίγκας.
Ως αντικείμενο ερεύνης καταγγέλθηκε η “χαμένη επιταγή” του 1.000.000 ευρώ που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δώσει ως δωρεά στο “Ταμείο των Φτωχών” το 2009…

Ως γνωστόν και βάσει καταγγελιών “επί κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2007 η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (σκοπό είχε την αντιμετώπιση της φτώχειας) και έγινε νόμος του κράτους στις 29/1/2008 (Ν.3631 – ΦΕΚ 6/Α΄). Το ταμείο αυτό (ΕΤΑΚΣ) καταργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3895. Τα δυο αυτά χρόνια το ταμείο ήταν ανενεργές και οι δωρεές που είχαν γίνει (1.623.881,84 ευρώ) δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και ουσιαστικά έγιναν χωρίς αντίκρισμα. Από τις αρχές του 2009 η χώρα επί της ουσίας βρισκότανε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς εξέδωσε μέσω της Τραπέζης Κύπρου στις 26/5/2009, τραπεζική επιταγή (00698630-7) σε διαταγή του «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής», αξίας ενός εκ. ευρώ”.
Ο κ. Δαραβίγκας με την αναφορά ζητά να μάθει που πήγε η επιταγή όταν επέστρεψε από το Ταμείο αφού τα χρήματα προέρχονταν από τις κρατικές επιχορηγήσεις του ΛΑΟΣ, δηλαδή ήταν χρήματα από το υστέρημα του Έλληνα πολίτη.
makeleio308
Μάλιστα για το θέμα θα προτείνει όταν κληθεί από την Εισαγγελία, συγκεκριμένους μάρτυρες για να καταθέσουν για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα ηθικής, πολιτικής αλλά και οικονομικής τάξεως.
Για το ίδιο θέμα πολλές φορές στο παρελθόν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναρωτηθεί που πήγαν τα λεφτά τα οποία είχαν βγει από το ταμείο του κόμματος του, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν επέστρεψαν εκεί ποτέ και αγνοούνταν!

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου