Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 12,5% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Να μειωθούν τα τέλη καθαριότητας κατά 12,5% πρότεινε η Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις, αφού τόση είναι η εξοικονόμηση που θα έχει ο δήμος μας το 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στις παρατάξεις η οικονομική υπηρεσία, από 5,43 εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζουν οι υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού στον δήμο το 2014, η πρόβλεψη είναι για 4,7 εκ. ευρώ το 2015.
Λόγω της μείωσης των  μισθών, των ασφαλιστικών εισφορών και του τέλους που πληρώνει ο δήμος στον ΧΥΤΑ της Φυλής για το 2015 εξοικονομούνται 680.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μια μείωση κόστους 12,5%
Επειδή τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά, η Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις πρότεινε να γίνει μετακύλιση της εξοικονόμησης αυτής, στους δημότες, σε μια περίοδο όπου τα νοικοκυριά δοκιμάζονται και η κοινωνία χρειάζεται πολιτική οικονομικής στήριξης.

Επίσης η Συνεργασία για τις 8Πρτοάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά της, πρότεινε να εφαρμοστεί κλίμακα με εισοδηματικά κριτήρια στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως και σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου, νεκροταφείο, δημοτικός φόρος κλπ και να μην πληρώνουν ίδια: πλούσιοι και φτωχοί, εύρωστες και προβληματικές επιχειρήσεις.

Τέλος προτάθηκε και η απαλλαγή εκτός όλων των άλλων κατηγοριών (μακροχρόνια ανέργων, ΑΜΕΑ κλπ) και των μονογονεϊκών οικογενειών, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια, τουλάχιστον των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Αυτή είναι η σωστή και πραγματική κοινωνική πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει ο δήμος και όχι από τη μία να κάνεις παροχές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και από την άλλη να επιβάλεις διπλάσιας και τριπλάσιας αξίας φόρους σ’ αυτούς που υποτίθεται ότι βοηθάς.
 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου