Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ 3 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ...

Το tribune πρώτο μετέδωσε την είδηση ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων (στρατοχωροφύλακες) έπεσαν νεκροί το απόγευμα του Σαββάτου, στη μέση του δρόμου, στην κουρδική πόληΓκεβέρ (Gever), ή 
όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι Yüksekova, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που βρίσκεται σε εξέλιξη – Στη φωτογραφία οι δύο από τους τρεις σκοτωμένους Τούρκους στρατιώτες.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Κούρδους κομμουνιστές του PKK ως υπεύθυνους για την ενέργεια. Εμείς κρατάμε μια επιφύλαξη μέχρι να υπάρξει επίσημη παραδοχή από το PKK.
Στο Twitter επικρατεί υστερία από Τούρκους εθνικιστές που ζητάνε εκδίκηση. Βεβαίως, για όλους αυτούς τους Τουρκαλάδες, οι 41 νεκροί Κούρδοι (Τούρκοι πολίτες) τις προηγούμενες ημέρες από την τουρκική αστυνομία και το τουρκικό παρακράτος (ισλαμιστικό και εθνικιστικό) είναι σαν να μην υπάρχουν. Για τους Τούρκους οι Κούρδοι δεν είναι άνθρωποι, οι Κούρδοι είναι σκυλιά που μπορούν να τους σκοτώνουν όποτε επιθυμούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ και δικά μας επεξηγηματικά σχόλια:

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση στην Yüksekova της νοτιοανατολικής (σ.σ. κουρδικής) επαρχίας του Χακάρι.
Οι τρεις Τούρκοι στρατιώτες δεν φόραγαν στολές. Το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού ανακοίνωσε ότι ήταν χωροφύλακες (σ.σ. στρατοχωροφύλακες, καθάρματα που χρησιμοποιεί το τουρκικό κράτος για να σφάζει τους Κούρδους). Ο ένας ήταν λοχίας, οι άλλοι δύο οπλίτες.
Η τουρκική αστυνομία έχει εξαπολύσει επιχείριση εντοπισμού και σύλληψης δραστών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, είχαν κατέβει στην πόλη για να αγοράσουν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό για το φυλάκιο στο οποίο υπηρετούν.


 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου