Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΠΙΛΟΙ ΚΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΙ ΕΛΕΓXΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ'74 ΚΙ ΕΔΩ! ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΡΕΕΕ;

Δώσαμε 800.000 ευρώ σε ορκωτούς λογιστές, ανατέθηκε η υπόθεση στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή και όπως αποδείχτηκε όλα ήταν μέλι –γάλα.

Πλην του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Ανθόπουλου ο οποίος κατηγορείται από τη δικαιοσύνη και για τοκογλυφία, όλοι οι υπόλοιποι, υπουργοί, υφυπουργοί, πρωθυπουργοί και βουλευτές είναι... πεντακάθαροι κι αμόλυντοι, μακριά από τη διαφθορά και από τη διαπλοκή!
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, επί συνόλου 455 προσώπων που ελέγχθηκαν, μόνο στην περίπτωση ενός πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, του κ. Ι. Ανθόπουλου, ο οποίος ήδη διώκεται από τη Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας», εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εν λόγω ποινικής διερεύνησης.
Το ποσό, στο οποίο εστιάστηκε η προσοχή των ορκωτών ελεγκτών, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην υπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες». Για τα περαιτέρω θα ληφθεί υπ' όψιν η άποψη της Δικαιοσύνης, πριν η Επιτροπή καταλήξει σε επόμενη συνεδρίασή της στο τελικό της πόρισμα.
Την ίδια στιγμή, πυρά κατά της Επιτροπής Ελέγχου εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρώην Πρόεδρός της κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος υπήρξε ο εισηγητής του νόμου για τον αναδρομικό έλεγχο που ψηφίστηκε διακομματικά το 2012.
Όπως είπε: «ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε πραγματογνώμονες κλήθηκαν, ούτε στοιχεία προσκομίστηκαν, ούτε κανένας ουσιαστικός έλεγχος έγινε».
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας είναι... τραγικά προβλέψιμα.
Έτσι όπως έχουν καταντήσει το δημόσιο βίο, το αποτέλεσμα της περίφημης έρευνας ήταν αναμενόμενο. Το αντίθετο αποτέλεσμα (να βρεθούν δηλαδή κάποιοι που να μην δικαιολογούνται τα εισοδήματά τους) όντως θα προκαλούσε ιδιαίτερη αίσθηση.

.newsbomb.gr (τίτλος: δικός μας)

2 σχόλια:

  1. Χα χα!!
    Ευχαριστούμε πολύ για το ανέκδοτο της ημέρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα κακώς ισχυριζόταν κάποιος πολιτικός ότι
    ''όλοι μαζί τα φάγαμε''.
    Οι πολιτικοί αποδεικνύεται περιτράνως ότι δεν τα έφαγαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή