Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΕΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: "ΑΤΟΛΜΟΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ..."

Κυκλοφόρησε το 75ο τεύχος της εφημερίδας "Φωνή του Δημότη" (μηνός Οκτωβρίου) και ο εκδότης της Πέτρος Καραμανέας ασκεί σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Όπως γίνεται αντιληπτό τα βέλη του στρέφονται ευθέως προς τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, κατηγορώντας τον για συντηρητισμό, φοβία και ότι θα ακουμπάει συμπονετικά τους εργαζόμενους στον ώμο αλλά τελικά θα προχωρήσει σε απολύσεις αακόμη και των πιο ικανών!

Δείτε τι γράφει η εφημερίδα:


ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ; 
Προστασία για όλους η αξιολόγηση 
Μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέ­σει η
άρνηση της δημοτικής αρχής, στην πρότα­ση που έκανε ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος με τις "8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ", σε αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του δήμου. Προκειμένου να υποδυ­θεί τον όψιμο συνοδοιπόρο και τον «προστάτη» των εργαζομένων του δήμου, αναγκάστηκε τελικά να ομολογή­σει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε επιστημονικό εξορθολογισμό των υπηρεσιών, ξεχνώντας βέβαια ότι εργαζό­μενοι, δεν είναι μόνο αυτοί του δήμου, αλλά και εκείνοι που πληρώνουν, για να λειτουργεί ο Δήμος και ονομάζονται ΔΗΜΟΤΕΣ. Εργαζόμενοι είναι κι εκείνοι που πληρώνουν πανά­κριβα και υπέρογκα δημοτικά τέλη και πολλές φορές ακόμη χει­ρότερα... είναι και άνεργοι.

Αλλά τελικά ούτε τους εργαζόμενους προστατεύει η δημοτική αρχή, αφού δεν τολμά να αξιολογήσει και να τεκμηριώσει επι­στημονικά τις ελλείψεις στο δυναμικό της και να καταρτίσει τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να βελτιώσουν την θέση τους και να τους μεταθέσει σε άλλους ελλειμματικούς τομείς. Τους εργαζόμενους, δεν τους προστατεύεις γλείφοντας τους.

Αλήθεια, τί έκανε η δημοτική αρχή τελικά στην πράξη, για τους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες; Απλά εξέφρασε την συμπό­νια της. Η δημοτική αρχή έδειξε για μια ακόμη φορά τον συντη­ρητικό της χαρακτήρα. Άτολμη, φοβισμένη και αναποφάσιστη θα συνεχίσει να χρεώνει τους δημότες και θα χτυπάει τους εργαζόμενους λυπημένη στον ώμο, όταν θα απολύει αναγκαστι­κά και άδικα σε λίγο καιρό ακόμη και τους πιο ικανούς. Και μετά θα αναθέσει "αναγκαστικά" τις υπηρεσίες της στους μεγαλοερ­γολάβους, χαρίζοντας τους δημόσια αγαθά και δημόσια γη. Κάπως έτσι δεν φτάσαμε ως εδώ; Γλείφοντας τους εργαζόμε­νους τους οδήγησαν στη ανεργία και στην εξαθλίωση.

Και επειδή ο δήμαρχος για μια φορά ακόμη πιάστηκε αδιάβα­στος, τον πληροφορούμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικα­σίες αξιολόγησης των δομών στους δήμους Αθηναίων, Αμφιλο­χίας, Έδεσσας, θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Κω, Λαρισαίων, Λευ­κάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα και Σκύρου, η οποία γίνεται με δική τους πρωτοβουλία, που αποδέχθηκε το υπουργείο Εσω­τερικών.

Η διαδικασία αφορά στην αξιολόγηση, αναδιοργάνωση των δομών των δήμων, στην αξιολόγηση της λειτουργίας των δομών, και της οργάνωσης των πόρων.
Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δήμοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ούτε θα είναι τυχαίο ότι από αυτούς τους δήμους δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος!



4 σχόλια:

  1. ρε καραμανέα με το χοντρό συντάσσεσαι που είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ !! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΕΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠ'ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ αρέσει που παίρνεις στα σοβαρά τον Μάκη φίλε μου. Τη μία σε γλείφει την επόμενη σε βρίζει. Για χαβαλέ τον παρακολουθούμε όλοι δεν τόπιασες ακόμη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ....ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΡΕ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ .....ΟΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή