Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΕΠΑΛ). ΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!


Σε οριστικό λουκέτο οδηγούνται τα ΕΠΑΛ μετά τη μεθοδευμένη υποβάθμισή τους από την κυβέρνηση Σαμαρά. Η ίδια η κυβέρνηση που πριν από ένα περίπου χρόνο κατάργησε πολλές σχολές των ΕΠΑΛ στέλνοντας στην ανεργία ή διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς τη φετινή σχολική χρονιά έχει δημιουργήσει τριτοκοσμικές συνθήκες εκπαίδευσης με συνέπεια να υπάρχει οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση τόσο στους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές.
Πάρτε λοιπόν μια γεύση για το τι συμβαίνει σε πολλά ΕΠΑΛ για να δείτε ποια είναι η Παιδεία στην Ελλάδα του 2014. Του success Story όπως αρέσκεται να λέει ο Σαμαράς.
1.       Δεν υπάρχουν βιβλία και αναλυτικά προγράμματα σε πάρα πολλά μαθήματα!!! Οι καθηγητές εργάζονται με το δικό τους φιλότιμο χωρίς να έχουν την παραμικρή κατεύθυνση για τη διδακτέα ύλη. Ό,τι γνωρίζουν, λένε!!!
2.       Λείπουν βιβλία ειδικότητας!  Κόλαση. Αυτό θα πει success story!
3.       Οι μαθητές πληρώνουν από την τσέπη τους για την μεταφορά τους από το σπίτι τους στο λύκειο μια και δεν έχει καταρτιστεί πρόγραμμα για τα φθηνά εισιτήρια προς τους μαθητές. Μέχρι και 8-9 ευρώ τη μέρα μπορεί να πληρώνουν οι γονείς στις συγκοινωνίες για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους!!!
Με τέτοιες τριτοκοσμικές συνθήκες οι οποίες είναι μεθοδευμένες από κυβέρνηση και τρόικα για την πλήρη υποβάθμιση των ΕΠΑΛ, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι παντελώς απογοητευμένοι έως αγανακτισμένοι. Οι δε μαθητές έχουν ως έσχατο μέσο τις καταλήψεις, τις οποίες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τρόικα και κυβέρνηση.
Πάντως, ο Λοβέρδος  βγήκε χθες να αραδιάσει τα επιτεύγματά ως υπουργός Παιδείας  το λίγο διάστημα που έχει αναλάβει καθήκοντα!!! Και αυτός συμμετέχει στο success story!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου