Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΟΣΟ ΜΙΣΗΤΗ ΕΙΣΑΙ;!...


 ·         Σύμφωνα με την Gallup, η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση από την κορυφή με τις πιο μισητές κυβερνήσεις
·         Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 14%
·         Το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91%
·         Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 27,3%
·         Οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης με τις πιο μισητές κυβερνήσεις είναι εκτός της Ευρωζώνης με εξαίρεση την Ελλάδα
·         Η ανάπτυξη ποιοτικών επενδύσεων και ο τουρισμός είναι το «κλειδί» στην καταπολέμηση της ύφεσης και όχι η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου

 γράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Την πολιτική στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη «σταθερότητά της» με 155 Βουλευτές, αυτήν ακριβώς τη στιγμή δημοσιεύονται και τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση Gallup ενός Ινστιτούτου που έχει έδρα στην Αμερική και αφορά στην δημοτικότητα κάθε Κυβέρνησης και στο πόσο διεφθαρμένη θεωρείται καθεμία από το λαό.
Είναι το ίδιο Ινστιτούτο που πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ότι το 51% των Ευρωπαίων θεωρούν...

 αποτυχημένες τις τακτικές που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που έκανε η Gallup στην οποία μετρήθηκε πέρα από το πόσο διεφθαρμένη θεωρείται η κυβέρνηση από το λαό, το ποσοστό ανεργίας καθώς και η δημοτικότητά της στο λαό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μέσα στην 12άδα οι περισσότερες χώρες με τις πιο «μισητές» κυβερνήσεις είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν παγκόσμιο δρώντα εξαιρετικής σημασίας που αποτελείται από κράτη- μέλη που θεωρούνται ισότιμα και ανεπτυγμένα.
12η  θέση: Ισπανία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 89%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 26,1%.
11η θέση: Πορτογαλία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86% , όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 16,2%.
10η θέση: Τζαμάικα
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 15,3%. 
9η Θέση: Κόστα Ρίκα
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 20%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 84%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 8,1%.  
8η Θέση: Ρουμανία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 77%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 7,3%.
7η Θέση: Περού
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 7,5%.
 6η θέση: Πακιστάν
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 81%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 6,2%.
 5η θέση: Μολδαβία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 18%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 86%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο  5,1%.
4η Θέση: Τσεχία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 15%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 87%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 7%.
 3η Θέση: Ελλάδα
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 14%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 27,3%.
2η Θέση Βουλγαρία
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 13%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 79%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 13%.
1η Θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη
Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης ανέρχεται στο 8%, ενώ το ποσοστό του κόσμου που θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη ανέρχεται στο 91%, όσο για το ποσοστό ανεργίας, αυτό κυμαίνεται στο 27%.
Όπως φαίνεται και από την κατάταξη, οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης με τις πιο μισητές κυβερνήσεις είναι εκτός της Ευρωζώνης. Αντίθετα με αυτές τις πρώτες στην κατάταξη χώρες, η Ελλάδα αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης. Για ποιο λόγο λοιπόν είναι δυσαρεστημένος ο ελληνικός λαός;
Είμαστε μέλη σε ένα οικονομικό σύστημα που καταρρέει μέρα με τη μέρα. Η ύφεση στην Ελλάδα συνεχίζεται για πέμπτο συνεχόμενο έτος και η οικονομία της δεν πρόκειται να ανακάμψει για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, δεν αποτελεί απλή ύφεση, αλλά βαθιά. Από τους διεθνείς οικονομολόγους η ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα θα χαρακτηριζόταν depression αντί για recession που αποτελεί το χαρακτηρισμό λαϊκιστί της οικονομικής κρίσης. Θα λέγαμε, λοιπόν, ότι η οικονομία της Ελλάδος βιώνει «κατάθλιψη», αφού δεν μπορεί να αναπτυχθεί από μόνη της γρήγορα.
Η ανεργία είναι επακόλουθο αυτής της ύφεσης. Όπως είναι φυσικό αν δεν υπάρχει ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εν ολίγοις, του επιχειρείν, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και μείωση του ποσοστού της ανεργίας, αφού στο Δημόσιο απασχολούνται ήδη πολλά παραπάνω άτομα από όσο θα ήταν το δέον.
Επομένως, η αρχή για γρηγορότερη ανάπτυξη θα ήταν η αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Όμως με τέτοια οικονομική αστάθεια, πώς είναι εφικτό να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη στις αγορές και να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα;
Όλο το παιχνίδι διαδραματίζεται στο κομμάτι του τουρισμού και του εμπορίου. Ο τρόπος που θα αναπτυχθούν σε αυτούς τους τομείς οι εγχώριες επιχειρήσεις, θα καθορίσει και το μέλλον της εθνικής μας οικονομίας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο να αναπτυχθούν σταδιακά δομές που θα βελτιώσουν ποιοτικά κυρίως τους τουρίστες, δηλαδή όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας να έχουν δραστηριότητες που να τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον για να παραμένουν παραπάνω χρονικό διάστημα. Το κλίμα της Ελλάδος είναι αρωγός σε αυτό αφού φημίζεται σε όλον τον κόσμο για τις ηλιόλουστες μέρες της και για τα υπέροχα τοπία στη θάλασσα και όχι μόνο. Αφετέρου στον τομέα του εμπορίου, η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για ανάπτυξη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ίσως την καλύτερη γεωπολιτική θέση ως χώρα σε όλη την Ευρασία και την Αφρική, αφού από αυτήν υπάρχει διέλευση για τη Δύση, την Ανατολή, το Βορά και το Νότο.
Η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου δε θα πρέπει να προσμετρείται στις οικονομικές δραστηριότητες της Ελλάδος. Κατ’ εμένα, η πίεση που μας ασκείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι στοχευμένη προκειμένου να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν άλλοι με τη δική μας άδεια το δικό μας ορυκτό πλούτο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το «ξεπούλημά» του ως την πιο πιθανή λύση και να προχωρήσουμε σε μεθοδικές κινήσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του Ελληνικού Κράτους.
Εν κατακλείδι, για να ξεφύγουμε από την οικονομική ύφεση δεν πρέπει να προβούμε σε  δανεισμούς για να αποπληρώσουμε τα χρεολύσια, λύση είναι η αύξηση των επενδύσεων και των επίδοξων επιχειρηματιών που με έξυπνες ιδέες θα αναπτύξουν και οι ίδιοι τις εταιρίες τους και θα βοηθήσουν συλλογικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου