Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!!

γράφει ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ιατρός
Θα έχουμε πάλι τη διαδικασία της κατ΄ ευφημισμό "ψήφου εμπιστοσύνης". Τα νέα μέτρα, νέες περικοπές συντάξεων, μισθών κλπ., θα πρέπει να λάβουν την ψήφο των εκλεγμένων φοροληστών, προκειμένου να δείξουν στους δανειστές τοκογλύφους ότι αυτοί, μεν, είναι αξιόπιστοι δανειολήπτες, οι Έλληνες δε ψηφοφόροι εμπιστεύονται αμφοτέρους : Φοροληστές και τοκογλύφους.

Στη νέα εκλογική αναμέτρηση, την οποία ούτως ή άλλως θα έχουμε, ένα νέο πρόσωπο προβάλλει. Αυτός θα έχει για σύνθημα: "ΔΝΤ και ΕΚΤ το ίδιο συνδικάτο". Θα το νομιμοποιήσει ευθύς μόλις εκλεγεί.

Οι μέρες θυμίζουν αυτές του χειμώνα 1979, όταν Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ξιφασκούσαν με θέμα την ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Η νόμιμη Κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και η παράνομη Αντιπολίτευση έχασε τη μάχη του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Την κέρδισε μετά, όταν κέρδισε τις εκλογές. Τότε όμως νομιμοποιήθηκε, όπως νομιμοποιήθηκε το συνδικάτο της ευρωπαϊκής ένωσης και αυτό της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Η συνέχεια γνωστή.

Καθισμένος στον καναπέ, εκείνο το βράδυ του χειμώνα, 1979, με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια, είπα να μη χάσω την ιστορική αυτή στιγμή και την παρουσιάζω σήμερα, 2014, για να θυμόμαστε αυτούς που μας διέλυσαν και εξακολουθούν να μας διασύρουν θρασύτατα. Το μικρής διάρκειας βίντεο δεν συνοδεύεται με ήχο. Κινούμενες και ομιλούσες παραστάσεις (όχι εικόνες) δεν είναι της αρεσκείας μου. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον βωβό κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου