Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η...ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: "ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ"

«Βήμα και Έθνος με χτύπησαν στο ξεκίνημά μου»


Στο ψέμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Α.Μ. δίνει...πληρωμένη απάντηση: "Ο πρώτος που είναι ο ίδιος μηχανισμός , είσαι εσύ Σταύρο. 
Εσύ δεν ήσουν το αγαπημένο παιδί του συστήματος Σημίτη και των άλλων ή κάνω λάθος;
Ο συστημικός δημοσιογράφος μαζί με τα άλλα καλόπαιδα της δημοσιογραφίας που κάνατε πάρτι κάθε φορά στην ΕΡΤ όταν πήγαινε ο εκάστοτε πρωθυπουργός; 
Εσύ δεν ήσουν που έπαιρνες συνεντεύξεις από τους πρωθυπουργούς στο Μαξίμου για να μην "φαίνονται" οι άλλοι;
Τώρα πρεσβεύεις το "όχι" στους μηχανισμούς; 
Ο ρόλος του ποταμιού είναι ύποπτος. Δεν σου έχω καμία πολιτική εμπιστοσύνη, δεν με έχεις πείσει ούτε πρόκειται να με πείσεις. Αποτελείς κατ' εμέ πατερίτσα του συστήματος που στη πρώτη σοβαρή πρόταση θα πεις και εσύ "ναι" όπως είπε στο παρελθόν και ο Κουβέλης και ο Καρατζαφέρης.

Αν θέλεις να είσαι μακρυά από όλα αυτά τότε συμμάχησε με τη χρυσή αυγή η με το ΚΚΕ, καταλαβαίνεις τι σου λέω;".

Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από το athensvoice.gr
Δεν συνεργάζομαι με τους μηχανισμούς που μας έφεραν μέχρι εδώ. Τσίπρας και κυβέρνηση προσβάλλουν εξίσου το Σύνταγμα. «Δεξιά» - «Αριστερά» είναι ταμπέλες δίχως νόημα. «Βήμα» και «Έθνος» με χτύπησαν έντονα στο ξεκίνημά μου.
Αυτές μερικές από τις σημαντικότερες απαντήσεις που έδωσε χτες το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή το στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου (εκπομπή «Ενικός»), στην οποία απάντησε και στις πάμπολλες ερωτήσεις 30 πολιτών που ήταν παρόντες στο στούντιο.
Ειδικότερα:

Για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών, ώστε να βρεθούν οι 180 για τον Πρόεδρο: Έχεις να πεις κάτι; Αν έχεις να το πεις. Πραγματικά, θα έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε αν υπάρχουν στοιχεία. Αν υπάρχουν στοιχεία να το πούνε. Εάν δεν υπάρχουν στοιχεία να σιωπήσουν.
Για το αν το Ποτάμι θα ψήφιζε τώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Μας λένε «δεν ψηφίζεις για τον Πρόεδρο, ψηφίζεις για να επιβεβαιώσεις την κυβέρνηση ή να ρίξεις την κυβέρνηση». Δεν είναι έτσι. Έκανα συμβολικά αναφορά σε 2-3 πρόσωπα. Και βέβαια στον Νίκο Αλιβιζάτο. Έχω βαρεθεί του πολιτικούς να αναζητούν λύσεις από τους συνταξιούχους της πολιτικής. Αν γίνει, λοιπόν, μια πρόταση από την κυβέρνηση, απ’ τον κ. Σαμαρά, απ τον κ. Βενιζέλο, από οποιονδήποτε για ένα πρόσωπο που τιμά την χώρα, για ένα πρόσωπο που μπορεί να ακουμπήσει ο Έλληνας πάνω του, εγώ είμαι υπέρ το να βγει πρόεδρος από αυτή τη Βουλή. Είναι προσβολή του συντάγματος και η στάση του κ. Τσίπρα και η στάση του κ. Βενιζέλου-Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας λέει «όποιος και να ‘ρθει, ο Λένιν αν αναστηθεί, δεν θα τον ψηφίσω». Και η άλλη μεριά λέει «Ποιος θα ψηφιστεί από τους ανεξάρτητους, ποιος θα ψηφιστεί από τους δημαρίτες». Το Σύνταγμα λέει ότι η έκφραση της δημοκρατίας είναι η ψήφος σ’ έναν πρόεδρο που θα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Αυτό τον πρόεδρο περιμένω»..
Για το αν είναι απολιτίκ το Ποτάμι:  Υπάρχουν 3 μεγάλες δεξαμενές στο Ποτάμι. Πρώτον ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νεολαίας και των ανθρώπων που νοιώθουν έξω από το πολιτικό σύστημα. Αυτό που εσύ ονόμασες απολιτίκ. Οι άνθρωποι της σκεπτόμενης αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού φιλελεύθερου χώρου. Δηλαδή, οι άνθρωποι που θέλουν αλλαγές στη χώρα. Είμαστε μία δεξαμενή λίγο πλατύτερη από τους παλιούς ορισμούς.
Για τη σχέση Στ. Θεοδωράκη - Κώστα Σημίτη: Πολύ πριν μπω στην πολιτική, ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα που έχω γράψει ήταν το “Εξηγήσεις κ. Σημίτη”, Πρέπει να βγει και να απαντήσει, γιατί κάποιοι άνθρωποι έκλεβαν επί των ημερών του. Δεν προεδρεύουμε μόνο στα καλά, αλλά προεδρεύουμε και έχουμε και την ευθύνη και των κακών.
Ειδικά την δεύτερη τετραετία -γιατί την πρώτη υπήρχε κάποια ισορροπία- νομίζω ότι γίνανε αρκετά λάθη και προωθήθηκε μια παρέα διεφθαρμένων ανθρώπων που δεν είχαν προσωπική σχέση με τον Σημίτη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι άνθρωποι που ήταν διπλανή καρέκλα με αυτούς που έκλεβαν, κάνουν τους ανήξερους.
Για το αν το Ποτάμι είναι δεξιό ή αριστερό: Νομίζω ότι να πει κάποιος μια λέξη, έχουν βρομίσει τόσο πολύ οι λέξεις, που δεν λένε τίποτα. Αν σου πω εγώ «αριστερός», και με βάλεις δίπλα σε κάποιους αριστερούς, θα αισθανθώ πολύ άσχημα. Στο όνομα του σοσιαλισμού κάποιοι έκλεβαν σε αυτή τη χώρα. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις ταμπέλες.
Για το θέμα των συνεργασιών: Μετά τις εκλογές του 2012, στον κρατικό μηχανισμό πήραν 4 θέσεις η ΝΔ, 2 θέσεις το ΠΑΣΟΚ, 1 θέση η ΔΗΜΑΡ. Όχι μόνο στα υπουργεία, αλλά γενικά Στα νοσοκομεία, στις γενικές γραμματείες. Δεν είναι έτσι. Αν θέλετε να συγκυβερνήσουμε, θα έχουμε κάποιες κοινές αρχές. Έχω αλλάξει το νούμερο το 4-2-1 και έχω πει το 7-0-0 που σημαίνει ότι για κάθε θέση θέλω τους 7 καλύτερους Έλληνες. Στα υπουργεία θα επιλεγούν οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδος. Που σημαίνει ότι δεν κυβερνάμε με ακροδεξιούς, δεν κυβερνάμε με σταλινικούς. Ξέρω την απόσταση που με χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω την απόσταση που με χωρίζει από τη ΝΔ. Αλλά το είπα από την πρώτη μέρα, έχω συγγενείς στο ΣΥΡΙΖΑ, έχω συγγενείς στη ΝΔ. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι- λίγοι είναι η αλήθεια- από το σύστημα που κυβερνάει, αλλά και από το σύστημα που θέλει να κυβερνήσει, που νιώθω ότι υπάρχει μια συγγένεια. Άρα πιστεύω σε μια συμμαχία του καλού. Όταν έρθει η ώρα να συζητήσω με ένα από τα δύο κόμματα-αυτό που θα είναι πρώτο, δεν θα αναζητήσω αυτά που με χωρίζουν, αλλά αυτά που μας ενώνει. Αλλιώς θα υπάρξει ακυβερνησία. Αυτή είναι η επιταγή του Συντάγματος, του εκλογικού νόμου, αλλά και του κόσμου που δείχνει να μην θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις..
Για τη συνεργασία ειδικά με την Κεντροαριστερά: Δεν συνεργάζομαι με τους μηχανισμούς που μας έφεραν ως εδώ. Δεν συνεργαζόμαστε για να σώσουμε τα κόμματα, αλλά για να προσπαθήσουμε να σώσουμε τη χώρα.
Το Ποτάμι ξεκίνησε ως μια επαναστατική πρόταση του καινούργιου και γι’ αυτό το πολεμάνε. Εμείς είμαστε το τελευταίο γέννημα της κοινωνίας, που δεν έρχεται από το παλαιό κομματικό σύστημα. Υπάρχουν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που είναι κοντά μας, που ακούμε, που συζητάμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΔΗΜΑΡ. Άλλο αυτό κι άλλο να ενώσουμε τους μηχανισμούς για να φτιάξουμε νέο μηχανισμό, γιατί τότε θα νοθευτεί η προσπάθεια και δεν θέλω να νοθευτεί η προσπάθεια του Ποταμιού ως κάτι απόλυτο καινούργιο. Θα συνεργαστούμε με τους παλιούς-όποτε χρειαστεί-αλλά δεν θα γίνουμε ένα με τους παλαιούς μηχανισμούς..
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα:Φεύγει ο ελεγκτής, αλλά να έχεις και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης φίλε, που θα δώσεις δυνατότητα στον ελληνικό λαό να κάνει τις δικές του αλλαγές. Αυτή η χώρα δεν τα ΄χει διορθώσει όλα.
Για επιμέρους οικονομικά θέματα:
· Το ένα τρίτο της ντομάτας που καταναλώνουμε στο τραπέζι μας, το εισάγουμε από την Ολλανδία και το Βέλγιο» και «το λάδι μας που είναι το καλύτερο στον κόσμο, το πουλάμε χύμα στην Ιταλία που το συσκευάζει και το πουλάει πανάκριβα»
· Οι βιομηχανίες και οι εξαγωγικές εταιρίες να προσλάβουν νέους, να τους εκπαιδεύσουν και το κράτος να πληρώνει την ασφάλειά τους για ένα χρόνο
· Για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων: Υπάρχουν 100.000 μικρές επιχειρήσεις που χρωστάνε. Και θα πρέπει να δούμε ποιες είχαν κάποιο ατύχημα. Αν κάποιος τα έκανε λούσα και χρυσάφια για τη γυναίκα του, να του χαρίσουμε τα δάνεια; Σεισάχθεια για όλους τους επιχειρηματίες δεν υπάρχει. Είναι λαϊκισμός
Για τη σχέση του με τον «ΔΟΛ» και τον «Πήγασο»: Όταν βγήκα στην πολιτική, για «Το Βήμα» ήμουνα ένας αγράμματος που ψωνίστηκα και θέλω να κυβερνήσω την χώρα, κάπως έτσι ήταν οι λέξεις τότε του διευθυντή του. Και για το «Έθνος», ήμουνα το παιδί με το σακίδια, που αν το ψηφίσει ο κόσμος, θα είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος. Αυτή ήταν η επίσημη στάση δύο μεγάλων εφημερίδων. Και λένε κάποιοι, ναι, το κάνουν για να μην καρφωθούν. Πότε θα με υποστηρίξουν; Όταν θα πάω για Πρόεδρος της δημοκρατίας; Δεν έχω στηριχθεί απ’ το συμφέρον, έχω στηριχθεί από κόσμο.
Για το αν βγαίνουμε από την κρίση: Χθες το βράδυ με συνάντησαν κάποιοι γιατροί από τον Άγιο Σάββα, το μεγάλο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας. Ξέρετε ποια είναι η αναμονή για μια γυναίκα που πρέπει να εξεταστεί για καρκίνο; Εννιά μήνες! Και ξέρετε πόσο θα περιμένει για να μπει σε ακτινοβολίες; Τρεις μήνες! Και στο σύστημα υγείας περάσαμε από την σπατάλη στην τσιγκουνιά. Τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν διαλυθεί και οι γυναίκες που τρέχει ο καρκίνος μέσα τους, περιμένουν στην ουρά. Όσο, λοιπόν, οι άνθρωποι βασανίζονται δεν έχουμε βγει από την κρίση.
Ένας διάλογος για το με ποιον και πότε θα συναντηθεί:
Συναντιέστε αυτή τη βδομάδα με τον Τσίπρα; Όχι;
– Μην πιστεύεις στους δημοσιογράφους..
– Μα εκδόθηκε ανακοίνωση απ’ το ΣΥΡΙΖΑ..
– Όχι
– Να μην σε πιστεύω; Επειδή είσαι δημοσιογράφος.
– Δεν είμαι δημοσιογράφος πια, μπορώ να ρίχνω βέλη. Νομίζω ότι σε ένα τέτοιο κλίμα που υπάρχει αυτές τις μέρες… η προηγούμενη συνάντηση ήταν να γίνει την προηγούμενη βδομάδα και υπήρχε αυτή η προσπάθεια του Σαμαρά και του Βενιζέλου να βάλουν τους βουλευτές στο μαντρί, έτσι; Και του έβαλε, άνευ λόγου κατά την άποψή μου, αλλά το ΄κανε. Και είπα ότι δεν πρέπει να γίνει η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς σ’ ένα κλίμα τέτοιο. Και επίσης, λέω τώρα ότι σε ένα κλίμα τέτοιο, «τα πήρες, τα ‘δωσες τα λεφτά, που είναι τα λεφτά, να ‘ρθουν εισαγγελείς», εγώ δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα. Εγώ θέλω να κάνω μία σοβαρή κουβέντα. Και με
τον Τσίπρα και με τον Σαμαρά. Και έχουν δεχτεί και οι δύο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου