Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΔΥΟ ΕΦΗΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓEΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΖΟΥΝ!!! ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ: "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ" 
Ίσως εδώ να ταιριάζει η παροιμία στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Έτσι όταν στις 10 Απριλίου του 2014, η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους στη Βιέννη της Αυστρίας και ταξίδεψαν ως τη Συρία με μοναδικό σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Παρά τις εκκλήσεις των γονέων τους και τις προσπάθειες της Ιντερπόλ, το κορίτσια δεν κατάφεραν να εντοπιστούν. Ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα social media, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από τη νέα τους ζωή.
Τον περασμένο μήνα, μέσα από παρακολούθηση των Αρχών και ανώνυμων πηγών, αλλά και μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού στο Whatsapp, επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο κοπέλες ζουν και είναι πλέον παντρεμένες και έγκυες. 
Δυστυχώς, οι δύο έφηβες συνειδητοποίησαν τώρα ότι δεν μπορούν να ζούν άλλο δίπλα στους τζιχαντιστές και δηλώνουν ότι η απόφασή τους να ταξιδέψουν στη Συρία ήταν απλά ένα «τεράστιο λάθος».
Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ, τα κορίτσια επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους και ενημέρωσαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους ότι θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και πως δεν μπορούν να συνεχίσουν με τον «βάρβαρο τρόπο ζωής» των τζιχαντιστών.
Οι δύο έφηβες δήλωσαν πως έχουν «αηδιάσει» να ζουν με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, είπαν ότι γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να γυρίσουν στην πατρίδα τους «γιατί πολλοί άνθρωποι τους συνδέουν πλέον με το Ισλαμικό Κράτος».
Ενδεικτικές της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται οι δύο κοπέλες είναι η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας ο οποίος ανέφερε ότι όταν πολίτες φεύγουν από τη χώρα για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, «είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψουν».
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον 130 άνθρωποι από την Αυστρία έχουν εγκαταλείψει την χώρα για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ...
defencenet.gr 

2 σχόλια:

  1. Στα @ρχίδι@ μας!! καλά να πάθουν όι κιούσπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ .
    ΤΩΡΑ ΑΣ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΤΕΚΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή