Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΠΩΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΦΟΡΤΩΣΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!



26 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ -ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ- ΚΑΙ ΕΛΗΓΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2013, ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ 14% ΕΠΙΤΟΚΙΟ! 
ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !
        ·      Η Κυβέρνηση πρέπει να πέσει! Τα κόμματα κοιμούνται αντί να την ρίξουν;
·      Παίρνουν από τον λαό το σπίτι και τον καθιστούν άστεγο επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη των Τραπεζών!!!
       ·      Θα επέμβει η Δικαιοσύνη ή θα μείνει θεατής στο έγκλημα σε βάρος του κοσμάκη;

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr         

Ο πολιτικός εγκληματίας που ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που είχε δώσει εντολές για κατάσχεση των καταθέσεων των πολιτών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς λόγω οφειλών τους στο Δημόσιο, ο πολιτικός που άνοιξε τονΑσκό Αιόλου με πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας, αντί να απαιτήσει από τις Τράπεζες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, όχι μόνο δεν τις άγγιξε αλλά φόρτωσε όλο το χρέος τους στις πλάτες του κοσμάκη.  

Πρόκειται για έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, μια και με ανάλγητο τρόπο ο Ι. Στουρνάρας έπιασε κότσους όλους τους Έλληνες! Την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στη φυλακή ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ ή 1000 ευρώ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών άφησε ανέγγιχτες τις Τράπεζες που οφείλουν στο κράτος δυσθεώρητα δις! Το χειρότερο δε, είναι ότι τα χρέη των Τραπεζών τα φόρτωσε στον κοσμάκη με πολλαπλάσια επιτόκια!  

Η "Ελεύθερη Ώρα" με εκτενή της αποκλειστικά ρεπορτάζ, είχε αποκαλύψει την απάτη των τελευταίων κυβερνήσεων, οι οποίες με τη συνέργεια του πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Προβόπουλου, χρέωσαν όλα τα ομόλογα των Τραπεζών στις πλάτες του λαού! 93 δις ευρώ αρχικά και κατόπιν άλλα 140 δις ευρώ. Συνολικά 233 δις ευρώ που έπρεπε να πέσουν στην αγορά και σε καταναλωτικά-στεγαστικά δάνεια, οι Τράπεζες τα οικειοποιήθηκαν όλα και οι πολιτικοί εγκληματίες μετέφεραν όλα τα χρέη των Τραπεζιτών στον λαό! 
  
Από τον λαό πλέον, παίρνουν το σπίτι και τον καθιστούν άστεγο επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη των Τραπεζών!!! Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι πολιτικοί ολετήρες που συνέπραξαν σε αυτό. Η Δικαιοσύνη δεν επεμβαίνει και φαίνεται να παραμείνει απλός θεατής μπροστά σε αυτή την απάτη που συντελείται σε βάρος του ανυποψίαστου πολίτη! Η Δικαιοσύνη, που ήδη έχει χαρακτηρίσει νόμιμο το Μνημόνιο, η Δικαιοσύνη που ως τυφλή χαρακτήρισε… νόμιμη την αρπαγή των αποταμιεύσεων των Ομολογιούχων του Δημοσίου, η Δικαιοσύνη που διά της ανακρίτριας κ. Πεδιαδίτη έκρινε νόμιμο το φουσκωμένο έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ το 2009, παραμένει απαθής στο φόρτωμα των χρεών των Τραπεζών στις πλάτες των πολιτών!     

Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν ήρθε να μεγιστοποιήσει τις διαστάσεις της πολιτικής απάτης, μεταφέροντας στον λαό και προσαυξημένο με επιτόκιο 14%, σχεδόν 26 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία οι Τράπεζες αρνούνται να πληρώσουν! Πρόκειται για 26 δις ευρώ από τα περίφημα 93 δις τα οποία έπρεπε να πέσουν στην αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι Τράπεζες "τσέπωσαν" και τα 93 δις χωρίς να δώσουν φράγκο στην αγορά, την οποία με αυτό τον τρόπο νέκρωσαν ολοκληρωτικά!

Δεν φτάνει όμως που κράτος και Τράπεζες οδήγησαν σε λουκέτα εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Στουρνάρας τα 26 από τα 93 δις ευρώ, τα μεταβίβασε όλα στο δημόσιο χρέος με προσαυξημένο επιτόκιο 14%! Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε ο ιστότοπος diaforos.blogspot.gr και η Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας "Η Ελλάδα Αύριο"  στις 17-8-13 (σήμερα η εφημερίδα έχει βάλει λουκέτο), η οποία σημείωνε χαρακτηριστικά: "Με τις επικίνδυνες ταχυδακτυλουργίες Στουρνάρα το επίμαχο τραπεζικό χρέος των 26 δις ευρώ αντικαταστάθηκε με ένα νέο εθνικό χρέος το οποίο ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 35 δις ευρώ, τα οποία φορτώθηκαν στους Έλληνες φορολογούμενους"! 9 δις ευρώ χρέος στο ήδη υπάρχον επειδή έτσι το γούσταρε ο Στουρνάρας!  

Συγκεκριμένα, τα 26 δις ευρώ-χρέη των Τραπεζών που με τις δόλιες ενέργειες του πρώην υπουργού Οικονομικών φορτώθηκαν στον λαό, κατανέμονται ως εξής:

1.    Εθνική Τράπεζα: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 8.765.000 δις ευρώ.

2.       EUROBANK: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 7.770.000 δις ευρώ.

3.       Τράπεζα Πειραιώς: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.576.000 δις ευρώ.

4.       ALPHA BANK: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.867.000 δις ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά εγκλημάτησε σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της χώρας,ενώ εκτός των άλλων εμνφάνισε με τα λογιστικά αυτά τεχνάσματα το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ενώ στην πράξη πολλαπλασίασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. 
Επίσης, η ενέργεια αυτή του Στουρνάρα αποκάλυψε γιατί αρνιόταν να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις που του γίνονταν στη Βουλή από τον Καμμένο εάν έχει πληρωθεί ομόλογο που έληγε. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν το πλήρωσε αλλά το μετέφερε σε βάθος χρόνου χαρίζοντας στους τοκογλύφους το επαχθέστερο για την Ελλάδα επιτόκιο του 14%!!!

Ένα ερώτημα που γεννάται είναι: για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος του τόπου και του λαού, τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μιλάει; Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ενώ θα έπρεπε να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση; Θα κάνει λόγο στην Βουλή, τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζητήβσει ψήφο εμπιστοσύνης; Ή θα κάνει την πάπια γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με τους τοκογλύφους και τις συστημικές τράπεζες; Ο κόσμος αναρωτιέται! 


 Στη φωτό απεικονίζονται τα ομόλογα των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών που η λογιστική απάτη Στουρνάρα τα μετέφερε για το 2014 έως 2016 με φουσκωμένα επιτόκια που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος κατά 9 δις ευρώ επιπλέον. Το σκιαγράφημα δημοσιεύτηκε στο diaforos.blogspot.gr.

Μετά απ' όλα αυτά που έκανε ο Στουρνάρας υπέρ των τοκογλύφων και σε βάρος του λαού, επιβραβεύθηκε από τα διεθνή κοράκια με την τοποθέτησή του στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου