Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: "ΝΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ"


Μέτρα για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων


Επιστολή έστειλαν σήμερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Αποστολόπουλος, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος και Νίκος Στάππας στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Οικονόμου με την οποία του ζητάνε να εισάγει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την διευθέτηση των επαγγελματικών πινακίδων.

Στην επιστολή τους οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

Σε μια εποχή βαθύτατης κρίσης όπου οι τοπικές επιχειρήσεις δοκιμάζονται σκληρά, μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή των διατάξεων τουΝ.2696/99 από τις υπηρεσίες σας και την απομάκρυνση - καθαίρεση των επαγγελματικών πινακίδων από τα καταστήματα.

Είνα προφανές ότι η ασφάλεια του ΚΟΚ και οι περιβαλλοντικοί και αισθητικοί όροι που πρέπει να τηρηθούν, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Ομως η πράξη καθαίρεσης των πινακίδων έχει τελικά οδηγήσει σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, δεν έχει το αποτέλεσμα και την λειτουργική ουσία που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει και αποδυναμώνει την επιχειρηματική λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων.


Αλλοι τις αφαίρεσαν και άλλοι συνεχίζουν να τις έχουν.
Σε άλλους επιβλήθηκαν πρόστιμα και σε άλλους όχι.
Οι κολώνες της ΔΕΗ και τα καφάο είναι γεμάτα από διαφημίσεις που αποσπούν στον ίδιο ή σε μεγαλύτερο βαθμό την προσοχή των οδηγών και προσβάλουν την αισθητική εικόνα.
Υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν είναι καθόλου ορατές από τους διερχόμενους οδηγούς και αυτό δημιουργεί περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα και θέματα ασφάλειας όταν οι οδηγοί ψάχνουν.
Υπάρχουν επιχειρήσεις με μεγάλες προσόψεις και άλλες με πολύ μικρές, έτσι ώστε το μέτρο της αφαίρεσης των κάθετων στην οδό πινακίδων, να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σε μια εποχή λοιπόν όπου οι επιχειρήσεις με δυσκολία ανταποκρίνονται στα λειτουργικά τους έξοδα, η πρωτοβουλία του δήμου μας να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.2696/99, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους άλλους δήμους της Ελλάδας, αποτελεί ένα πλήγμα στην τοπική μας αγορά.

Είναι προφανές ότι πρέπει να τηρηθεί για όλους ο νόμος.
Είναι επίσης προφανές ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους.
Είναι τέλος προφανές ότι θα ευνοούσε τους πάντες η αισθητική αναβάθμιση των επαγγελματικών χώρων.

Πέραν λοιπόν των γενικότερων μέτρων που επιβάλλεται άμεσα να εφαρμοστούν στο δήμο μας όπως:
Επιβολή ορίου ταχύτητας κάτω των 30 Κμ/ώρα
Δημιουργία ηλεκτρονικού επαγγελματικού οδηγού με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.
Δίκτυο πεζοδιαδρομών σε όλους τους εμπορικούς δρόμους.
Διέλευση της δημοτικής συγκοινωνίας σε συγκεκριμένα και γνωστά χρονικά διαστήματα και τοποθέτηση έξυπνων στάσεων σε εμπορικά σημεία.
Απαγόρευση (μη χορήγηση άδειας) για κάθε είδους διαφήμισης στους δρόμους.
Προβολή του οδηγού αγοράς του Χολαργού και του Παπάγου σε όλα τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα και τις μηχανές αναζήτησης με πληρωμένες καταχωρήσεις.
Καθιέρωση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με απαλλαγή του τέλους όταν η στάθμευση χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Προτείνουμε επίσης την διενέργεια ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την διαμόρφωση νόμιμων δημοτικών πλαισίων, όπου θα αναγράφουν με εμφανή και διακριτό τρόπο τις επαγγελματικές χρήσεις, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις του δήμου μας να εντοπίζονται άμεσα από τους καταναλωτές στην κατεύθυνση που είχε προτείνει και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού στις 17/2/2013.

Ψήφισμα παρότρυνση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προς την ΚΕΔΕ να εισάγει το θέμα σε συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον νόμο.

Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε, με δική σας πρωτοβουλία,  να εισαχθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου και να κληθούν σ΄αυτό να συμμετάσχουν και οι επαγγελματίες της περιοχής μας.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΗΔΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο επί Νικολάου κάτι πήγαινε να γίνει στο Χολαργό . Οι επόμενοι τον έκαναν σαν τα μούτρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή