Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΓΑΚΗΣ, ΣΥΣΤΗΝΕΙ: ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ - ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ - ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ 
του Γιάννη Λεγάκη

χειρουργού Οφθαλμίατρου
Φανερωμένης 6 Χολαργός
τηλ. 210-6517563
Στην νεαρά μας ηλικία βλέπαμε καλά είτε με γυαλιά είτε χωρίς γυαλιά σε όλες τις αποστάσεις και ήταν όλα ωραία και καλά. Μετά τα 45 μας όμως, άρχισαν να παρουσιάζονται κάτι προβληματάκια. Όταν θέλαμε να διαβάσουμε κάτι κοντά αρχίσαμε να δυσκολευόμαστε. 'Άρχισε λοιπόν να μπαίνει η πρεσβυωπία στη ζωή μας. Αρχίσαμε να φοράμε λοιπόν γυαλιά για κοντά. Έτσι είχαμε τα γυαλιά για μακριά (την τηλεόραση - το οδήγημα) και τα γυαλιά για κοντά (για διάβασμα).
Όμως δεν είναι τα πράγματα έτσι. Προκύπτουν προβλήματα ακόμα και με τα δυο είδη γυαλιών. Η μεσαία απόσταση. Επίσης προκύπτουν προβλήματα όταν φοράμε μόνο τα μακρινά ή μόνο τα κοντινά.
Αναφέρω ορισμένα παραδείγματα στην καθημερινή ζωή.
Η νοικοκυρά που θέλει να μαγειρέψει δεν βολεύεται με τα μακρινά, αλλά και τα κοντινά δεν την βοηθάνε.
Οι χρήστες υπολογιστών, που οι οθόνες βρίσκονται σε μεσαία απόσταση δεν βολεύονται με τα μακρινά, ενώ με τα κοντινά θα πρέπει να πλησιάσουν στα 20 με 30 εκατοστά την οθόνη για να δουν, πράγμα κουραστικό και άβολο.
Φοράς τα μακριά σου γυαλιά και κτυπάει το κινητό και θέλεις να δεις ποιός είναι. Που είναι τα κοντινά γυαλιά να τα φορέσω για να δώ;
Πας βράδυ σε φιλικό σπίτι και θέλεις να κτυπήσεις το κουδούνι. Που είναι τα κοντινά γυαλιά για να δώ;
Είσαι σε εστιατόριο με χαμηλό φωτισμό και σου φέρνουν τον κατάλογο. Που είναι τα κοντινά γυαλιά; Τον δίνεις στον άλλον που βλέπει γιατί εσύ δεν βλέπεις χωρίς αυτά.


Οδηγείς βράδυ, βλέπεις βέβαια με τα μακρινά σου καλά, αλλά τα όργανα του αυτοκινήτου δεν μπορείς να τα διακρίνεις και βέβαια αν υπάρχει GPS σου είναι εντελώς άχρηστο (εκτός αν βάλεις τη φωνητική λειτουργία του).
Ύστερα από όλα αυτά θα πρέπει να σκεφτείς ότι χρειάζεσαι επιτέλους ένα γυαλί που να βλέπει σε όλες τις αποστάσεις, το Πολυεστιακό γυαλι.
Το πολυεστιακό γυαλί είναι φτιαγμένο έτσι ώστε με την κίνηση του κεφαλιού πάνω - κάτω να βλέπεις καθαρά σε όλες τις αποστάσεις. Οι περισσότεροι το φοβούνται ότι δεν θα το συνηθίσουν , ότι θα τους ζαλίζει και ότι είναι πανάκριβο.
Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει τώρα. Το πολυεστιακό γυαλί τον τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί πολύ τεχνολογικά σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν ώστε να συνηθίζεται εύκολα σε λίγες μέρες και επίσης η τιμή του έχει πέσει σημαντικά. Δεν έχει παρά να επισκεφτείτε τον οπτικό σας και να τον ρωτήσετε σχετικά.
Δοκιμάστε λοιπόν το πολυεργαλείο, τι περιμένετε;

2 σχόλια:

  1. Ευτυχως που το λεει ο γιατρος μην πεσει η διαφημηση σου εξω...
    Ν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔιαφήμΙση είναι όχι διαφήμΗση , ανορθόγραφε!! Άμα θες να το παίξεις μάγκας μάθε να γράφεις....

      Διαγραφή