Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ;

Γιάννης Δαραβίγκας
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα
Είναι γνωστή η ρήση που θέλει την γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια. Κάπως έτσι σκέφθηκα όταν διάβασα την είδηση για την καύση δυο τόνων και εκατόν είκοσι κιλών ηρωίνης που είχε κατασχέσει πριν λίγο καιρό το Λιμενικό Σώμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε βίλα στη Φιλοθέη και σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.
Κατά την καύση που έγινε  υπό άκρα μυστικότητα σε υψικάμινο εκτός Αθηνών και διήρκεσε τέσσερις περίπου ώρες, δεν είναι σαφές αν παρέστησαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στο άρθρο 41 παρ.5 του νόμου 4139/2013.
Διερωτώμαι λοιπόν γιατί ενώ η σύλληψη των φερομένων ως δραστών και διακινητών της ηρωίνης που έγινε προ μηνών απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, και δικαίως άλλωστε αφού επρόκειτο για μια αναμφισβήτητη επιτυχία των διωκτικών αρχών, αντιθέτως η καταστροφή της κατασχεθείσας ηρωίνης έγινε σχεδόν εν κρυπτώ.
Θυμάμαι παλαιότερα, όταν επρόκειτο να καταστραφούν ποσότητες ναρκωτικών εξεδίδετο σχετικό δελτίο τύπου από την Αστυνομία και η καύση γινόταν, συνήθως στην υψικάμινο της Χαλυβουργικής, παρουσία εκπροσώπων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων σχετικών με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εκπροσώπων των ΜΜΕ, των δικαστικών Αρχών, κλπ.
Στις μέρες μας φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει και δεν δίνεται δημοσιότητα στην «λύση του δράματος» που εν προκειμένω είναι η καύση των ναρκωτικών τα οποία προκαλούν καθημερινά, αμέτρητα δράματα στην κοινωνία.

Δεν γνωρίζω λοιπόν για ποιο λόγο η καταστροφή των ναρκωτικών έγινε με «άκρα μυστικότητα», και χρήσιμο θα είναι να το πληροφορηθούν οι πολίτες. Βεβαίως κατά τίποτα δεν αναιρείται η μεγάλη επιτυχία του διωκτικών αρχών και ιδιαιτέρως του Λιμενικού Σώματος, όμως, όπως είπαμε και στην αρχή, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου