Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

BOTOX!!! ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΑΣ ΡΥΤΙΔΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!

Γράφει η Μαρία Τουφεξή


Η αναζήτηση του ελιξηρίου της αιώνιας νεότητας είναι πιό επιτακτική από ποτέ στην εποχή μας!!!
Ζούμε στην εποχή του ''IMAGE'' ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΦΑΙΝΕΣΘΕ''!!!!
Ποτέ άλλοτε οι σχέσεις μας αλλά και η επιβίωση ακόμα και στον εργασιακό μας χώρο δεν ήταν πιο αλληλένδετα συνυφασμένες την διατήρηση της νεανικότητας μας!!!Αναζητούμε ''ένα δικό μας πορτραίτο αλλά Ντορίαν Γκρέυ''!!!
Η Υποδούλωση μας στην ανάγκη διατήρησης της νιότης είναι ''σκοπός που αγιάζει κάθε μέσο''!!! 


Επειδή σίγουρα μία επανορθωτική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής είναι πολυδάπανη και χρειάζεται ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα επούλωσης,γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν στην ''θεραπεία'' με ενέσιμες εκχύσεις ενδομυικώς,αλλαντοτοξίνης Botox πιό γνωστής με την εμπορική του ονομασία ''Allergan''!!!;Έτσι παρατείνουν με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλά χρόνια τώρα την νεανικότητα τους χωρίς όμως να λαμβάνουν υπ όψη τους τους σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την ενέργεια!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα μέλη της American Academy of Neurology [Αμερικάνικη Ακαδημία Νευρολογίας]έγκριτους νευρολόγους Dr Souyah,Karim H,Mc Ardie και Marcous C. η αλλαντοτοξίνη όπως ακριβώς προδίδει και η ονομασία της,είναι μία επικίνδυνη θανατηφόρα τοξίνη που παράγεται απο το βακτήριο Clostidium Botulinum!!!




Σε επαναλαμβανόμενες εκχύσεις  μη ελεγχόμενης δοσολογίας μπορεί να δράσει αθροιστικά και σαν καταστολέας των νευροδιαβιβαστών να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα που δύναται να αποβούν μοιραία!!!
Η φαρμακευτική χρήση της ξεκίνησε το 1980 και αρχικά προοριζόταν για θεραπεία της εγκεφαλικής  Δυστονίας,για καταστολή των ανεξέλεγκτων μυικών συσπάσεων,επίμονων νευρικών τικ στα μάτια,υπερκινητικότητα των μυών και άλλες ιατρικές θεραπείες.
Άμεσα όμως χρησιμοποιήθηκε από πλαστκούς χειρούργους και δερματολόγους λόγω της αδρανοποίησης των μυών τού προσώπου!!!
Αφαιρεί την ικανότητα σύσπασης και διαγράφει  τις υπάρχουσες ρυτίδες ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει και τον σχηματισμό νέων ρυτίδων!!!!
Τό κόστος για κάθε ''θεραπεία'' είναι από 200 έως 300 ευρώ και η αμεσότητα των αποτελεσμάτων είναι ορατή πλέον από 3ω έως 7 ημέρες χωρίς να απατείται χρόνος ανάρρωσης μετά την αγωγή!!!Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κρατά μέχρι 4 μήνες!Μετά θα πρέπει να επαναληφθεί νέα έκχυση του BOTOX!!!Ενώ με την πάροδο των χρόνων αδρανοποιούνται τελείως οι μύες και τα αποτελέσματα έχουν μόνιμη διάρκεια πλέον!!!
Παρά ταύτα ομως με τις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές οδηγούμαστε σε απόλυτη ατροφία των μυών που καθιστά το πρόσωπο ανέκφραστο!!!
Επί πλέον οι εκχύσεις προκαλούν ιδιαίτερα επώδυνες καταστάσεις όπως επιπλοκές στην όραση,μόνιμη βλεφαρόπτωση,αδυναμία στην ομιλία,δυσκολία στην αναπνοή,ξήρανση των βλεννογόνων ματιών και στόματος,άπνοια που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο από ασφυξία ακόμη και σε πνιγμό!!!
Επίσης άλλες σοβαρές παρενέργειες είναι μερική παράλυση του σώματος με αδυναμία κατάποσης,αιματώματα στόν εγκέφαλο κ.ά.
Ήδη εχουν αναφερθεί στο FDA[FOOD AND DRUG ADMINISTRATION] Ε.Ο.Φ. στην Αμερική,1637 θάνατοι από χρήση ΒΟΤΟΧ  ενώ 2875 άτομα νοσηλεύονται σε εντατική από τις σοβαρές παρενέργειες και σύμφωνα με τον Dr Sidney Wolfe παρά ότι η διοχετευση του BOTOX γίνεται σε ελεγχομενες ποσότητες όταν εμφανίζονται ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως ξηροστομία αδυναμία αναπνοής τραύλισμα,ήπια πτώση των φλεφάρων και γενική μυική αδυναμία,θα πρέπει να χορηγηθεί άμεσα αντίδοτο!!!Διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε σοβαρότερες επιπλοκές που θα επιφέρουν το μοιραίο!!!Δηλαδή θάνατο!!!
Όμως η Botox-μανία καλά κρατεί με κέρδη από την διάθεση παγκοσμίως του Botox της τάξης των 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η είδηση των θανάτων δεν μείωσε καθόλου την χρηματιστηριακή του αξία σαν μετοχή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ν,Υόρκης........και μάλιστα σε κατάσταση παγκόσμιας οικονομικής κρίσης!!!!
Αποδεικνύοντας  την απατηλή γοητεία της νεότητας...ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου