Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ Η ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! 7,5 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με 7,5% στην πρόθεση ψήφου (η διαφορά παραμένει σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο), σε νέα σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Η έρευνα για το πώς βλέπουν οι πολίτες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις πολιτικές εξελίξεις και την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου διεξήχθη το διάστημα 21 - 24 Νοεμβρίου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμά το 27,5% των πολιτών έναντι του 20%, που επιλέγει τον μεγαλύτερο κυβερνητικό εταίρο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% (ίδιο ποσοστό με τον περασμένο μήνα), που περνάει μπροστά από το «Ποτάμι», το οποίο υποχωρεί στο 6% (από 7,5% τον Οκτώβριο). Ακολουθούν το ΚΚΕ που παραμένει σταθερό στο 5,5%, η «Ελιά» με 3,5% (από 4%), ενώ οι ΑΝΕΛ με 3% βρίσκονται στο όριο της εισόδου στη Βουλή. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και ΔΗΜΑΡ με 1%.

Σε ό,τι αφορά τη διαχρονική εξέλιξη δημοτικότητας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγράφεται ελαφρά πτώση για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παρά ταύτα περνάει οριακά πρώτος με 21% (από 23% τον Οκτώβριο) λόγω της μεγαλύτερης πτώσης που παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται στο 20%, από 24,5% πριν από ένα μήνα.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου