Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΙEΥΤΙΚΟ!

Επεισόδιο στο θρακικό πέλαγος. Αν στον τουρκικό αλητεία απαντούμε με ...ευγένεια ...ζήτω που καήκαμε!
Οι πληροφορίες που παραθέτει το τοπικό thrakitoday αναφέρουν ότι η ανεμότρατα «Οι Τρεις Αδελφοί», είχε βγει στα ανοιχτά για ψάρεμα όταν εμφανίστηκε το τουρκικό σκάφος.
Κατά την ίδια πηγή οι κινήσεις του ήταν απειλητικές και εντός λίγων λεπτών εμβόλισε την ελληνική ανεμότρατα στην πλώρη.
Οι σχετικά μικρές ζημιές που προκλήθηκαν, κυρίως στα ρέλια, είναι αποτέλεσμα και των ελιγμών που πραγματοποίησε ο Έλληνας καπετάνιος, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Μετά το συμβάν, οι αλιείς του Έβρου ανάρτησαν στα σκάφη τους, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μαύρες σημαίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το βράδυ έγινε γνωστό ότι με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη σκάφος του Λιμεναρχείου Καβάλας αναχώρησε για να συνδράμει τα σκάφη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στις περιπολίες στην περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό.
Το χρονικό του θερμού επεισοδίου 
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 11.45 ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικής μηχανότρατας που βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων να σταματήσει για έλεγχο.
Ο καπετάνιος απάντησε πως δεν έχει περάσει την οριογραμμή και έχει ενημερώσει ήδη το Λιμενικό. Παράλληλα ανέφερε πως δεν πρόκειται να σταματήσει και θα κατευθυνθεί προς Αλεξανδρούπολη.
Η τουρκική ακταιωρός, κατά τα λεγόμενα του καπετάνιου, μπήκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και επιχείρησε με διάφορους ελιγμούς να παρεμποδίσει το ελληνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες και τέσσερις Αιγύπτιοι. Κατά τους ελιγμούς η ακταιωρός κτύπησε τη μηχανότρατα στην αριστερή πλευρά της πλώρης με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές.
Το πλήρωμα της μηχανότρατας έδινε κατάθεση στο Λιμεναρχείο για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Νεότερες πληροφορίες από το Λιμενικό αναφέρουν πάντως και την εκδοχή να έχει κάνει λάθος ο καπετάνιος του αλιευτικού καθώς έπλεε στην οριογραμμή, δεδομένου ότι κατά την εξέταση των στιγμάτων όπου κινήθηκε το σκάφος και κατά τις αναφορές των ραντάρ εκτιμάται ότι έχει βρεθεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως είναι συχνό φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη αν και βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας αρχηγός του Λιμενικού με τον Τούρκο ομόλογο του κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα από τις 5 ως τις 8 Νοεμβρίου.
το διαβάσαμε στο news247.gr (τίτλος, μεσότιτλος: δικοί μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου