Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: "ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ, ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ..."

Τα εισαγωγικά δεν αντιγράφουν αυτολεξεί τα όσα λέει ο Σαμαράς στην τρόικα αλλά μπορεί καθένας να καταλάβει ότι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση με τους εγκληματίες της τρόικας είναι σε αυτό ακριβώς το επίπεδο. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δέχονται καταιγισμό εκβιαστικών απαιτήσεων από τους τροϊκανούς και το μόνο που κάνουν είναι να αντιπροτείνουν άλλα, λιγότερο επώδυνα μέτρα. Το moto όμως είναι ότι το ξέσκισμα του λαού θα υπάρξει, απλά ο Σαμαράς ζητάρει να μην ...πονάει πάρα πολύ. Λέει δηλ με άλλα λόγια: "ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ, ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ...."! Αυτή είναι η διαπραγμάτευση. 
Διαβάστε από το ereportaz.gr του Κουσουλού και θα δείτε πως έτσι έχουν τα πράγματα με τους ξεφτίλες της κυβέρνησης:


Η ελληνική πλευρά, προκειμένου να κλείσει εγκαίρως η συμφωνία και να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες.
Έτσι η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα περιλαμβάνει τα είδη διατροφής και τα φάρμακα, όπως είχε ακουστεί σε κάποια σενάρια νωρίτερα, τα οποία έκαναν λόγο για αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, από το 6,5% που ισχύει σήμερα, στο 8% ή ακόμα και στο 10%.
Η ελληνική κυβέρνηση, φαίνεται να επιμένει στην άρνησή της για νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις, ενώ αντ’ αυτού ενδέχεται να αυξηθούν τα όρια της πρόωρης συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου