Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ! ΤΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ!

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης καθίζει στο σκαμνί δημοτική του Σύμβουλο, π. Πρόεδρο  της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για σοβαρότατο αδίκημα κακοδιαχείρησης. Όπως μας είπε η σύμβουλος του Δημάρχου κ. Λάδα, μετά από έλεγχο που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς, διαπιστώθηκε ότι ένα μεγάλο ποσό της Σχολικής Επιτροπής κατατέθηκε σε λογαριασμό της ίδιας της συμβούλου. 

Όπως μας τόνισε επίσης η κ. Λάδα, η δημοτική σύμβουλος έχει ήδη...
υποβάλει την παραίτησή της και από απλή δημοτική σύμβουλος, έχει μάλιστα ζητήσει συγγνώμη για την πράξη της. 
Παρακάτω δημοαιεύουμε την ανκοίνωση του Δημάρχου όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο site του δήμου. 

Μηδενική ανοχή του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού

d thumb...κ. Π. Ξυριδάκη σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης.
Προσέφυγε στον Εισαγγελέα και ζητά τη διερεύνηση περιστατικών κακοδιαχείρισης από τη δημοτική σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης προσήλθε εχθές Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο κατέθεσε αναφορά, ζητώντας να διερευνήσει μια σειρά από γεγονότα που τέθηκαν υπόψη του, τα οποία αφορούν σε περιστατικά κακοδιαχείρισης και τα οποία φαίνεται ότι τελέστηκαν από τη δημοτική σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.
Αμέσως μετά την κατάθεση της αναφοράς, ο Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Έθεσα υπόψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αμέσως μόλις τα πληροφορήθηκα, μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα, τα οποία συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης, παραβίασε τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας και συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τη δημοτική μας ομάδα. 
Εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτής,  τίθεται από σήμερα εκτός της δημοτικής μας ομάδας και την καλώ να παραιτηθεί άμεσα και από δημοτική σύμβουλος, για να προστατέψουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε.
Ταυτόχρονα, με προσωπική μου εντολή, προχωρούμε άμεσα στη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη Δημοτική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστώσουμε το ακριβές μέγεθος της κακοδιαχείρισης.Όσον αφορά στο ποινικό μέρος απόδοσης ευθυνών, αρμόδια πλέον είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, αντιδρώντας άμεσα επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο κακοδιαχείρισης και διαφθοράς». 

Παντελής Ξυριδάκης
Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου