Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ! ΚΙ'ΑΛΛΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

Ο 50χρονος Μιχάλης Βαρελάς, ένας ακόμη άστεγος στον Χολαργό. Αναγκάζεται να κάνει τον ρακοσυλλέκτη, ενώ τις βροχερές ημέρες αναζητεί υπόστεγα για να μην γίνει μούσκεμα και πεθάνει από πνευμονία! 
Το δράμα των αστέγων γίνεται εντονότερο όταν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες. Όταν επικρατεί ζέστη και ήλιος, τα φέρνουν κουτσά-στραβά. Όταν όμως και ο καιρός γίνεται εχθρός τους, τότε τα πράγματα γίνονται απελπιστικά. 
Ο Μιχάλης Βαρελάς, τον οποίο εντοπίσαμε κάτω από ένα υπόστεγο, είναι ακόμη ένας άστεγος στον Χολαργό. Γεννημένος στα Γιάννινα αλλά περιφερόμενος από γειτονιά σε γειτονιά, έχει ...ξεπεζέψει εδώ και καιρό στον Χολαργό. Αναγκάζεται να κάνει τον ρακοσυλλέκτη...


προκειμένου να πουλάει ό,τι μπορεί να πουληθεί από τους κάδους των απορριμάτων και να βγάζει ένα ξεροκόμματο αλλά και να μπορεί ν' αγοράσει φάρμακα για την πίεσή του. 
--Έχω χρόνιο πρόβλημα με την πίεση μας λέει ο 50χρονος Μιχάλης. Πρέπει να έχω μαζί μου τα φάρμακα γιατί μπορεί να ανέβει ξαφνικά η πίεση. 
Προτιμάει εδώ και καιρό τον Χολαργό, διότι όπως είναι ευνόητο στέκει καλύτερα οικονομικά ως πόλη και μπορεί από τους κάδους των απορριμμάτων να αναζητήσει κάτι καλύτερο και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι να μπορέσει να το πουλήσει. 

Ζητάμε για μια ακόμη φορά από τον Δήμαρχο και την Εκκλησία να κάνουν κάτι γι' αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορεί να σχεδιάζεται ο Χολαργός-Παπάγος του 2020 και ο Χολαργός-Παπάγος να γυρίζουν πίσω δεκαετίες. Ποτέ ο δήμος δεν έζησε τέτοιες καταστάσεις και κάτι πρέπει να γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου