Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ...

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, με ανάρτησή του στο facebook δίνει ένα περίγραμμα των όσων έρχονται από 1ης Γενάρη:
Για να μην λέτε μετά ότι πέσατε από τα σύννεφα σας επισημαίνω: Μέσα στο 2015 έρχονται μεγάλες αλλαγές στις συντάξεις. Φυσικά προς το χειρότερο. Είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότηση και οι κυρίες συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον για τους νέους συνταξιούχους. Πέραν ασφαλώς της δραστικής μείωσης των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ. Θα υπάρξει, όπως είχε πει ο διοικητής του ΙΚΑ Σπυροπουλος, και σύνδεση...


εισφορών με παροχές ακόμα και στο χώρο της υγείας. 
Αυτά είναι μοιραίο να συμβούν όχι επειδή τα απαιτεί η τρόικα. Αλλά επειδή υποχρηματοδοτείται το ασφαλιστικό σύστημα κι αυξάνεται δραστικά ο αριθμός των συνταξιούχων που αναμένεται εντός του 2015 να ξεπεράσει τα 3 εκατ. και να προσεγγίσει τα 3,2 εκατ. Δηλαδή περίπου ένας στους τρεις Έλληνες θα είναι συνταξιούχος.

Σχόλιο δικό μας: Και η υποχρηματοδότηση όμως του ασφαλιστικού, δεν είναι ανεξάρτητη από τα όσα εντέλει η τρόικα επί 5 σχεδόν χρόνια. Το ότι το ασφαλιστικό διαλύθηκε, σε ένα μεγάλο ποσοστό το οφείλει στο κούρεμα του PSI, το οποίο βεβαίως έγινε με τις...ευλογίες της τρόικας. Το PSI διέλυσε τα αποθεματικά των ταμείων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου