Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΞΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ...

«Η Ντόροθι Κινγκ είναι μια Αμερικανίδα που αυτοανακηρύχθηκε αρχαιολόγος και ιστορικός» γράφει η Wikipedia για τη γοητευτική, ξανθιά, άκρως επικοινωνιακή Ντόροθι, που έχει γίνει η μόνιμη σχολιάστρια των ευρημάτων στην Αμφίπολη, κάνοντας πολλούς να κρέμονται από τα χείλη της –ίσως τόσο όσο και της Περιστέρη!



Είναι αρχαιολόγος, λοιπόν, ή απλά μια έξυπνη, διαβασμένη μπλόγκερ; Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει διδακτορικό και η αλήθεια είναι πως είναι ...



πολυγραφότατη και εξαιρετικά δραστήρια σε θέματα αρχαιολογίας, χωρίς κανείς να την έχει κατηγορήσει για επιστημονικές ανακρίβειες. Αλλά δεν ασχολείται μόνο με την αρχαιολογία και την ιστορία. Η πολιτική, για παράδειγμα, είναι αγαπημένο της πεδίο ενδιαφέροντος, ενώ εκφράζει άκρως συντηρητικές απόψεις, αν και δηλώνει ένθερμη οπαδός του Ομπάμα.



Γεννήθηκε το 1975 και επέλεξε από νωρίς να ζήσει στο Λονδίνο. H εφημερίδα Guardian την έχει χαρακτηρίσει «ξανθιά, λαμπερή, άφοβη κυνηγό θησαυρών», αλλά και «θηλυκό Ιντιάνα Τζόουνς». «Προσκλήσεις για ακαδημαϊκά συνέδρια, για τηλεοπτικές εκπομπές ξεχειλίζουν στο ταχυδρομικό κουτί της. Ακόμη και πρόσκληση να φωτογραφηθεί στο Playboy είχε, αλλά αρνήθηκε», ανέφερε το άρθρο για την παρουσίαση του βιβλίου της «The Elgin Marbles», που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Στο βιβλίο υπερασπίζεται τη νομική ορθότητα της κατοχής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία. Υποστηρίζει πως ο Έλγιν έσωσε τα Γλυπτά, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο «περισσότερο καιρό απ' όσο η Ελλάδα είναι χώρα»!



Τώρα έχει γίνει η επίσημη σχολιάστρια των εξελίξεων στην Αμφίπολη. Η εικόνα της δένει άψογα με αυτή των ευρημάτων, εξασφαλίζοντας τηλεθέαση και αναγνωσιμότητα. Μάλιστα η ίδια με κάθε τρόπο πια μιλά για την ελληνική αρχαιότητα. Το έκανε και με την περίπτωση της γυμνής φωτογράφισης της Κιμ Καρντάσιαν, αναφερόμενη στην Αφροδίτη Καλλίπυγο και λέγοντας «συγγνώμη, Κιμ, οι Ελληνες το έκαναν καλύτερα». Η σχέση της με το γυμνό είναι απενοχοποιημένη, αν και η ίδια αρνήθηκε την πρόταση του Playboy να φωτογραφηθεί γυμνή. Βέβαια πολλοί θεωρούν ότι αυτή είναι μια ψευδής είδηση που διαδίδει η ίδια -ο Ζερόμ Γκρουτ στο βιβλίο του «Consuming History: Historians and Heritage in Contemporary Popular Culture» γράφει πως ποτέ δεν της έγινε τέτοια πρόταση.



Η ίδια λέει: «Η αλήθεια είναι πως ένας Ελληνας φωτογράφος μού τηλεφώνησε και ζήτησε να μου βγάλει μερικές "καλλιτεχνικές" φωτογραφίες. Αρνήθηκα και του έκλεισα το τηλέφωνο. Δεν θα έβγαζα ποτέ φωτογραφίες, αλλά και αυτός δεν θα ήθελε να με φωτογραφίσει αν με είχε δει εκείνη την εποχή... Ημουν είκοσι κιλά πιο παχιά απ' ό,τι είμαι τώρα, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εγκυμοσύνης, με ραγάδες και στήθος που έμοιαζε πιο πολύ με γήινης παλαιολιθικής μητέρας παρά με πορνοστάρ. Και μόλις μου είχαν πει ότι τα αποτελέσματα του τεστ Παπ δεν ήταν καλά! Οσο διαρκούσε το τηλεφώνημα σκεφτόμουν “ξέχνα την τέχνη, χρειάζεσαι φώτοσοπ”. Αντιμετώπισα το τηλεφώνημα ως χιουμοριστικό κοπλιμέντο και όχι ως προσβολή στον φεμινισμό, γιατί είμαι η PhDiva».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου