Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Η DIGEA!

Εκπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με απόφαση που ελήφθη σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών σε ακρόαση καλείται επίσης και ο πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, ο δεύτερος για καταγγελίες που έχει διατυπώσει στο παρελθόν.

Στο επίκεντρο της ακρόασης αναμένεται να βρεθούν οι όροι της σύμβασης που καλούνται να προσυπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα. Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς (σ.σ. λήγει αύριο) για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική. Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Θανάση Πετράκου και Παναγιώτη Λαφαζάνη να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του σύμφωνα με την οποία ο Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος διότι ο κ. Μπαλτάκος, βάσει όσων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντωνόπουλος, επιχείρησε εξωδικαστικό συμβιβασμό για μια πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα. Επισήμανε όμως πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της Κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου