Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΛΗΣΤΗΣ: ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!

Πριν λίγες ημέρες η πολιτεία διαβεβαίωνε την οικογένεια toy 19χρονου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου ότι θα γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου το ποσό που έλαβε ως έξοδα κηδείας να είναι ακατάσχετο και μη συμψηφίσιμο. Το αποτέλεσμα; Και το ποσό κατάσχεσαν και η μάνα του αδικοχαμένου φαντάρου έγινε μπαλάκι στις υπηρεσίες.
«Είπαν θα βάλουν ένα ποσό στα 13.000. Τα πήρε κατευθείαν η εφορία. 


Πριν καν κατατεθούν τα χρήματα τα είχε πάρει η εφορία και πήγε το παιδί να δει με την κάρτα και μου λέει έχουν μπει 10.000 ευρώ μέσα», είπε στο Star η μητέρα του αδικοχαμένου οπλίτη, Μαρία Ανδρικοπούλου. Στην ανακοίνωση του το υπουργείο οικονομικών απλώς υπενθυμίζει στη χαροκαμένη μάνα το γράμμα του νόμου.
«Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα από το Δημόσιο, πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα χρέη του δικαιούχου -τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν- εκτός αν ο νόμος που προβλέπει την εκάστοτε παροχή, ορίζει ρητά ότι αυτή δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται», τονίζεται στην ανακοίνωση. Τέτοιος νόμος προς το παρόν δεν υπάρχει. 
«Προχθές που πήγαμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα με τον σύζυγο η υπάλληλος μας λέει χρωστάτε στην εφορία. Τι πράγμα, της λέω, χρωστάμε στην εφορία; Λέω έφυγε το παιδί μας και πήραν τα έξοδα της κηδείας. Λέει συγγνώμη και το κοιτάει καλύτερα και μετά είδε ότι δεν χρωστάμε. Δηλαδή παίζουν και παιχνίδι μαζί μας, δεν ξέρω τι να πω. Στις 21 Οκτωβρίου απολυόταν το παιδί, 28 πληρώνεται ο σύζυγος και θα πήγαινε στην εφορία να κάνει πάλι ρύθμιση γιατί πλέον δεν θα είχαμε έξοδα να στείλουμε για το παιδί όπως στέλναμε κάθε μήνα», πρόσθεσε η μητέρα του 19χρονου. Το πρόβλημα της οικογένειας με τη ΔΕΗ μπορεί να λύθηκε αμέσως, μετά τη δημοσιοποίησή του, αλλά το πρόβλημα με την εφορία δεν φαίνεται προς το παρόν τουλάχιστον να βρίσκει λύση.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου