Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ 35 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!

Αυτό είναι το κράτος-εγκληματίας. Ενδιαφέρεται να αρπάζει τα λεφτά του κοσμάκη πατώντας επί πτωμάτων ή προκαλώντας νεκρούς. Το ίδιο έγινε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του σχηματαρίου όπου εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει έργα ολοκλήρωσης διοδίων για τα αυτοκίνητα που θα στρίβουν δεξιά για Χαλκίδα! Και δίχως να υπάρχει η στοιχειώδης ασφάλεια στον δρόμο ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν μεγάλο ατύχημα, όπως και έγινε. 
Τραγικό το αποτέλεσμα. Μία νεκρή, δύο πολύ βαριά τραμαυτίες και άλλοι ελαφρότερα από καραμπόλα 35 οχημάτων. 
Το ρεπορτάζ του newsit.gr έχει περισσότερες λεπτομέρειες και φωτό:


Τουλάχιστον 35 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα σιδερικών, μετά από σφοδρή καραμπόλα που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.


Από τη σφοδρή σύγκρουση μία νεαρή γυναίκα που ήταν σε ένα μικρό βαν ανασύρθηκε νεκρή από τους Πυροσβέστες, που πάλευαν να την απεγκλωβίσουν, αλλά εκείνη δεν ανταποκρινόταν. Όταν κατάφεραν και την έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο, η νεαρή κοπέλα δεν είχε σφυγμό. 


Αμέσως, την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή. Η κατάστασή της όμως ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, από τα πολλαπλά τραύματα που έφερε. 


Δυστυχώς, η νεαρή κοπέλα δεν τα κατάφερε και λίγο πριν το ασθενοφόρο φτάσει στο νοσοκομείο Χαλκίδας άφησε την τελευταία της πνοή. 


Από τα αυτοκίνητα ανασύρθηκαν άλλοι 7 τραυματίες, αφού τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας και οι 5 φέρουν επιπόλαια τραύματα. Μόνο δύο από αυτούς είναι πολυτραυματίες, αλλά σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας, Γιάννης Καρούζος για κανέναν από τους δύο δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. 


Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν δύο νταλίκες και ένα τουριστικό λεωφορείο με μαθητές του Λυκείου Περιστερίου οι οποίοι είναι ευτυχώς όλοι καλά στην υγεία τους. 

Η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στο ύψος του Σχηματαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήρια οδό κοντά στα παλιά διόδια του Σχηματαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καραμπόλα έγινε σε σημείο που γίνονται έργα, στα παλιά διόδια του Σχηματαρίου, ενώ εκείνη τη στιγμή έβρεχε καταρρακτωδώς στο σημείο. Οι πληροφορίες πάντως για τα αίτια του τροχαίου δεν είναι σαφείς και δεν αποκλείεται να οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου