Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ! ΤΩΡΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

Έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπολίτευσης έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, γύρω από την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, παρατηρώντας ότι δε διασφαλίζεται ότι το μέτρο για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων (βραχιολάκι) θα εφαρμοστεί άμεσα στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού. «Μην παίζεται το ρόλο του πόντιου πιλάτου. Αύριο μάθαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά και απεργία δίψας. Πρέπει να βαρύνει η κρίση υπέρ της ζωής», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την πλευρά του ΚΚΕ το λόγο πήρε ο εισηγητής του κόμματος Γιάννης Γκιόκας: «'Αμεσα, τώρα πρέπει να λυθεί το θέμα, διαφορετικά η κυβέρνηση παίρνει ακέρια την ευθύνη σε ότι αφορά τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και τις συνέπειες», είπε. 
Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εισηγητή του Δημήτρη Σαλτούρου κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει άμεση λύση. «Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Αναμένουμε πάρα πολύ σύντομα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή», τόνισε. Πιο αυστηρός ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης: «Αύριο πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να πάμε κουβαλώντας κάσες νεκρών;» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Νομοθετική λύση επεχείρησε να προσφέρει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Γιάννης Πανούσης, προτείνοντας την εφαρμογή του μέτρου ηλεκτρονικού εντοπισμού εντός εξαμήνου, αφού ξεκινήσει η εξ αποστάσεων παρακολούθηση μαθημάτων.  
Αντίθετα ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης για λογαριασμό της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Κάθε ένας που θα κάνει απεργία πείνας θα αλλάζουμε το νόμο;» και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού.

 http://www.koutipandoras.gr/article/128833/se-anavrasmo-i-voyli-enopsei-tis-psifoforias-gia-romano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου