Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΛΑΣΗ Η ΑΘΗΝΑ! ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΚΑΙΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Ώρα 20:27 Οι δύο αύρες της αστυνομίας μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων
Η αύρα μπήκε στην πλατεία Εξαρχείων η αύρα μπήκε στην πλατεία Εξαρχείων
Ωρα 20:25 Φωτιά σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Νοταρά, στην πλατεία Εξαρχείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από μολότοφ
Περισσότερα μέσα...


Ώρα 20:23 Ο "αίαντας", το ειδικό όχημα της αστυνομίας, έριξε νερό εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Ομόνοιας 

Ώρα 20:20 Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή περίπου 50 ατόμων, στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Μενάνδρου.
Ώρα 20:16 Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο, επί της Στουρνάρη, πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και προσπαθούν να μπουν στο Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης


Ώρα 20:13 Καίγεται αυτοκίνητο στην οδό Μπενάκη

Αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί στις φλόγεςΑυτοκίνητο έχει τυλιχθεί στις φλόγες

Ώρα 20:01 Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Πολυτεχνείο  

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της ΑθήναςΙσχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας

Ωρα 19:58 Οι αύρες της αστυνομίας που βγήκαν από το πίσω μέρος της Βουλής κατευθύνονται μέσω της Πανεπιστημίου στην πλατεία Εξαρχείων 

Ώρα: 19:51 Χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης κοντά στην οδό Βουκουρεστίου 


Ώρα 19:42 Βόμβες μολότοφ στο Σύνταγμα

Ώρα 19:38 Νεαροί σπάνε με καδρόνια τζαμαρίες καταστημάτων και κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, στις οδού Σταδίου και Πανεπιστημίου 

Ώρα 19:15 Ένταση στην ουρά της πορείας μνήμης για την μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Βανδαλισμοί και καταστροφές σε μαγαζιάΒανδαλισμοί και καταστροφές σε μαγαζιά

Νεαροί έσπασαν την τζαμαρία σε κατάστημα με ρούχα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, έβγαλαν τα ρούχα έξω και τους έβαλαν φωτιά, ενώ προκάλεσαν φθορές και στο εσωτερικό του μαγαζιού. 

Οι νεαροί έβγαλαν ρούχα από μαγαζί και τους έβαλαν φωτιά Οι νεαροί έβγαλαν ρούχα από μαγαζί και τους έβαλαν φωτιά

Σπασμένες τζαμαρίεςΣπασμένες τζαμαρίες

Ζημιές προκλήθηκαν και στις τζαμαρίες άλλων καταστημάτων και στο ξενοδοχείο “Τιτάνια”. Από κοντά βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. 


Ένταση και στην κεφαλή της πορείας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμερικής και Πανεπιστημίου. Αστυνομικοί έριξαν μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. 


Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 15χρονο μαθητή, που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 19:00.


Και αυτή τη φορά, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από έντονη και τα μέτρα ασφαλείας αυστηρά. 

Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, ενώ κλειστοί είναι, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του Μετρό σε Κατεχάκη και Πανεπιστήμιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, νεαροί έδιωξαν τον κόσμο που καθόταν σε καφετέρια, στην πλατεία Κοραή.



Ένταση και φωτιές στα Εξάρχεια


Στα Εξάρχεια επικρατεί ένταση από το μεσημέρι, μετά τη λήξη της πορείας που έγινε για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ακολούθησε ένταση στα Εξάρχεια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.

Αυτή την ώρα (19:15) νεαροί έχουν βάλει φωτιές σε απορρίμματα, ενώ νωρίτερα το απόγευμα πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίων των δυνάμεων της αστυνομίας στην οδό Στουρνάρη, με τους δεύτερους να απαντούν με χειροβομβίδες κρόρου-λάμψης και χημικά.



Καταλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις συγκεντρώσεις

Στο μεταξύ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, νεαροί αλληλέγγυοι έχουν καταλάβει από το μεσημέρι του Σαββάτου το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ηρακλειδών 66 στο Θησείο. Εκτιμάται πως περίπου 20 άτομα μπήκαν στο κτίριο, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ ήταν προγραμματισμένα δωρεάν σεμινάρια του Δήμου. Οι άγνωστοι κρέμασαν στο κτήριο πανό, στο οποίο αναφέρουν ότι προχωρούν στην κατάληψη ως συμπαράσταση στον κρατούμενο απεργό πείνας. Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη και στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου 100 με 150 άτομα εισέβαλαν στο χώρο κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 


Ειρηνική πορεία στην Αθήνα το μεσημέρι

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε και πάλι από τα Προπύλαια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και υπέρ του δικαιώματος στη μόρφωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης και στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. 

Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, παρά μόνο μικροεντάσεις.

Σοβαρά επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο



Το μεσημέρι, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε κατάστημα και οι πελάτες με τους υπαλλήλους άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα από την πλατεία Αριστοτέλους και τα πετούσαν στους αστυνομικούς, με τους δεύτερους να “απαντούν” κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, ενώ έπεσαν και βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας. Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές.

Και στο Αγρίνιο έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να προκλήθούν ζημιές σε παρακείμενες καφετέριες.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε το κυνηγητό των αστυνομικών με νεαρούς που κινήθηκαν προς την οδό Παπαστράτου, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών, μιας και όπως κατήγγειλαν οι πρώτοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι συμπλοκές.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ (newsit.gr)

3 σχόλια:

  1. Ρε δε πα να γ@μη@υν τα μουν@πανα οι απλυτοι οι μπαχαλακηδες οι αριστεροκαραγκιοζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ,ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΙΚΡΟΙ,''ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ'',ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αυτοί που έπαιζαν τους ''κλέφτες'',σήμερα έκαψαν την Αθήνα!!!Και κάνουν ''καριέρα'' στον ΞΥΡΙΖΑ!!! Το 2008 ξανά ζεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή