Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

"ΒΟΜΒΕΣ" ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ: "ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ..."! ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Την εκτίμηση ότι «μέχρι τον Μάρτιο φτάνουν τα χρήματα που έχουμε και μετά θα χρεοκοπήσουμε», εξέφρασε μιλώντας στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.
miranta-ksafa-arxeio
Η Μιράντα Ξαφά, σημείωσε επίσης πως «οι αγορές φυσικά και αντέδρασαν και εκτινάχθηκαν τα spreed γιατί δεν μας εμπιστεύονται να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Εδώ και με την τρόικα δεν τις κάνουμε. Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με το σταγονόμετρο και αφού πιέζει η τρόικα. 
Δηλαδή, δεν έχουμε πάρει την «πατρότητα» αυτού το προγράμματος».
Σύμφωνα με την κ. Ξαφά μέγα λάθος της κυβέρνησης είναι ότι «προτείνει μόνο εισπρακτικά μέτρα, γιατί δεν θέλουν να κόψουν τις δαπάνες.  Η τρόικα ζητάει αυτονόητα πράγματα. Για παράδειγμα να μην φεύγει κανείς στην σύνταξη πριν τα 62. Αυτό όμως η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει, γιατί από τη μία έχουμε τους ένστολους που φεύγουν στη σύνταξη στα 50. Ύστερα έχουμε τα «ευγενή ταμεία» , όπως η ΔΕΗ που είναι οι πελάτες του ΠΑΣΟΚ». Ενώ τονίζει πως «είναι όλα με το μάτι στις κάλπες».
Αναφερόμενη στην απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη από την Γενική Γραμματεία Εσόδων τόνισε πως «οι τροικανοί στενοχωρήθηκαν ιδιαίτερα με την αποπομπή του κ. Θεοχάρη. Ο οποίος συνεργαζόταν θαυμάσια με τα τεχνικά κλιμάκια που ερχόντουσαν για τεχνική βοήθεια».
«Ο κ.Θεοχάρης είχε επιβάλει διάφορα πρόστιμα που δυσαρέστησαν την κυβέρνηση. Τώρα επιστρέψαμε στο παλιό «βιολί» ότι όποιος είναι δικός μας δεν τον πειράζουμε. Η Κατερίνα Σαββαΐδου έχει πολύ λιγότερη ανεξαρτησία από αυτή που είχε ο κ. Θεοχάρης», επεσήμανε.
Ακούστε το ηχητικό στης συνέντευξης 
00:00
00:00
Τρόικα: Τέλος στα χρήματα αν δεν υπάρξει συμφωνία 
troika parisi
Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Η Handelsblatt σημειώνει ότι το Γιούρογκρουπ θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι′ αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.
Aντίστοιχες πληροφορίες για τελεσίγραφο από την τρόικα -και ιδιαίτερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- είχαν διαρρεύσει μέσω δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο τον Ιούλιο του 2012, μετά τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση δόσεων συνολικού ύψους 12 δις ευρώ. Ο τότε Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν είχε πάντως διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.
ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου