Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ: "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..."

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014
Από τις 10 Νοεμβρίου ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας απαιτώντας από την πολιτεία να προβεί σε κάτι που υποχρεούται: να του χορηγήσει εκπαιδευτικές άδειες ώστε να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στη φυλακή.
Η πράξη του αυτή φέρνει στο φως γυμνή την πολιτεία: γιατί είναι...

δυνατόν από τη μια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τον βραβεύει, μαζί με τους άλλους τρεις επιτυχόντες συμμαθητές του, και από την άλλη να του στερείται η δυνατότητα φοίτησης στη σχολή; Μήπως η άρνησή του να παραλάβει το βραβείο αξίζει τιμωρίας; Μήπως, αποτελεί πρόκληση η μη αναγνώριση της πολιτειακής μεγαθυμίας; Μήπως η δυνατότητα να επιλέγει και να αρνείται σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα σωφρονισμού;
Σε κάθε περίπτωση η οδυνηρή επιλογή του Νίκου Ρωμανού να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του διαρρηγνύει τα ίδια τα όρια του αιτήματός του. Γιατί παλεύοντας ενάντια στην ακύρωση των βασικών του αναγκών και απαιτώντας «ανάσες ελευθερίας» υπονομεύει την ίδια την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού και τη μετατροπή του σε «πειθήνιο» σώμα. Γιατί τολμά να επιμένει πως έχει δικαιώματα και αξιοπρέπεια, ότι μπορεί να κάνει επιλογές και να παίρνει αποφάσεις, ότι εν ολίγοις  παραμένει, αν και φυλακισμένος, άνθρωπος.
Στη βάση αυτή, και ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τον δρόμο που διάλεξε, υποστηρίζουμε το αίτημά του και καλούμε την πολιτεία να το ικανοποιήσει πριν να είναι πολύ αργά. Ήδη ο Νίκος Ρωμανός μετά από τόσες μέρες απεργίας πείνας, πίνοντας μόνο νερό και χωρίς κανενός είδους υποστηρικτική αγωγή, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Εκφράζουμε επίσης την συμπαράσταση μας στον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφό του.
Εξ άλλου σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πέθανε στα χέρια του παιδικού του φίλου Νίκου Ρωμανού. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να προβεί σε μία νέα ανθρωποθυσία.

3 σχόλια:

  1. Ρε Ζήκο,΄΄μπακαλόγατε΄΄ είσαι ηλίθιος,και μεγάλος...ΒΛΑΚΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καψα και...κλαψα ρε παιδι μου για τον ληστη τραπεζων. Κριθηκε υποπτος φυγης οποτε τζαμπα κλαιτε. Στο καλο και να μην μας γραφει.
    Υ.Γ. Ο Ξηρος που επαιρνε απο το 2012 αδειες την εκανε στο τελος και ας ειχε καταδικαστει για 6 δολοφονιες και τρομοκρατια. Ο Αξαρλιαν θα παρει αδεια απο εκει που ειναι; Ενα αρθρο και για αυτον να διαβασω στο διαδικτυο και τι στον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θέλω και ανακοίνωση από Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ-''δίκτυο πόπολων'' και για τον αδικοχαμένο ΑΞΑΡΛΙΑΝ,αλλά και για τους δολοφονημένους του Ν.Ηρακλείου και για όλα τα ΑΘΩΑ θύματα,της αριστερής τρομοκρατίας.Σφυρίζουν αδιάφορα τα ρεμάλια,οι ΑΠΛΥΤΟΙ θολοκουλτουριάρηδες,αναρχοαριστερομπαχαλάκιδες!! ΄΄ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή