Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ! "ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ..." ΒΙΝΤΕΟ

"Ο πιο ανίκητος εχθρός είναι ο καιρός" τραγουδούσε ο εκπληκτικός Γιπάννης Καλατζής ωστόσο μεταφέροντας και ακούγοντας το τραγούδι σήμερα και αν τυχόν ζουν οι δυο συμπολεμιστές το Αλβανικό μέτωπο θα έλεγαν. "Πώς μας κατάντησαν οι προδότες, Σταμούλη Λοχία; Εμείς πολεμήσαμε και πήραμε την Κορυτσά και σήμερα οι δωσίλογοι  κομματιάζουν τον λαό και ξεπουλάνε την Πατρίδα μας. Σταμούλη, μέχρι και τα λεωφορεία προς τη Βόρειο Ήπειρο έκοψαν. Πώς μας κατάντησαν λοχία;"
Ακούστε το αθάνατο ελληνικό τραγούδι και γεμίστε με οργή, μελαγχολία ή και τα δύο. Καλή σας νύχτα! 

ΠΑΕΙ ΓΙΑ...ΚΟΨΙΜΟ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟ "ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ"! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!

Τι θα γίνει τελικά με το «Κάτω Παρτάλι»; Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια έντονη φημολογία (κυρίως από το διαδίκτυο) σχετικά με... την τύχη της σειράς που τα «σπάει» στα νούμερα της τηλεθέασης, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο όχι μόνο να μην πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν, αλλά και να κόβεται άμεσα.

Αιτία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είναι απλήρωτοι κάτι που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της σειράς. Το «YES!» σάς παρουσιάζει σήμερα όλη την αλήθεια για το «Κάτω Παρτάλι» που καθηλώνει τους τηλεθεατές τα βράδια της Δευτέρας κι έχει τρελάνει όλα τα μηχανάκια της Nielsen.

Όπως υποστηρίζουν κατηγορηματικά πολύ έγκυρες πηγές από το Μεγάλο Κανάλι, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα «κοψίματος» της σειράς ενώ είναι πολύ θετικοί και στο ενδεχόμενο συνέχισής της και τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα στην ελληνική τηλεόραση είναι πάρα πολύ ρευστά. «Όταν μια σειρά κάνει 60% είναι εκτός πραγματικότητας να πούμε ότι θα κοπεί.

Μπορεί να έχουμε δει βέβαια τεράστιες ανατροπές στην ελληνική τηλεόραση, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση», λένε χαρακτηριστικά. Στο Mega αν και ακόμη είναι νωρίς, θεωρούν ότι το «Κάτω Παρτάλι» όχι μόνο δεν κόβεται, αλλά θέλουν να υπάρξει και δεύτερος κύκλος, αφού όλα τα οικονομικής φύσεως προβλήματα ελπίζουν ότι θα ξεπεραστούν. Μάλιστα δεν κρύβουν ότι αυτός ο ντόρος ίσως να αποτελεί και μέρος του ψυχροπολεμικού κλίματος που υπάρχει ανάμεσα στα κανάλια.

Το κοινό μυστικό
Όσο για τις οφειλές στους ηθοποιούς να σημειώσουμε ότι ακόμη και στις «χρυσές» εποχές της ελληνικής τηλεόρασης, πληρώνονταν περίπου έξι μήνες μετά την προβολή του επεισοδίου, κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό της TV. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πρωταγωνιστές της επιτυχημένης σειράς είναι πάρα πολύ συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους και δεν κρύβουν την απορία τους από την έξαρση της φημολογίας που υποστηρίζει ότι «το "Παρτάλι" κόβεται».

Τον τελευταίο καιρό έχουν πολιορκηθεί να δώσουν τη δική τους απάντηση και αν παρατηρήσετε καλά τις δηλώσεις τους θα δείτε ότι κρατούν πάρα πολλές αποστάσεις και μιλούν γενικά για την κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας. «Έχει τις ίδιες πιθανότητες να κοπεί, όπως οποιαδήποτε άλλη σειρά. Βρισκόμαστε σε κρίση. Υπάρχει θέμα με το οικονομικό πλέον. Δεν έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κοπεί, αλλά υπάρχει πάντα ο φόβος. Οπότε σίγουρα υπάρχει ένα καμπανάκι, μιας και όλα τα κανάλια έχουν ένα χρέος», δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Η τηλεοπτική σύντροφός του, Βασιλική Τρουφάκου, από την πλευρά της υποστήριξε: «Δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση. Όπως είπε ο Γιάννη Τσιμιτσέλης, θα ακολουθήσει την τύχη και την πορεία της χώρας. Αν τα πράγματα του χρόνου είναι ακόμα πιο δυσμενή, πιθανότατα να πέσει έξω ο προγραμματισμός». «Χαίρομαι που τους έκανα να τσιτώσουν όλους», ανέφερε με αρκετή δόση χιούμορ ο σεναριογράφος της σειράς Λευτέρης Παπαπέτρου, ο οποίος είπε ότι η σειρά συνεχίζεται κανονικά. «Δεν έχουμε πρόβλημα και δεν νιώθουμε ότι υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή: Περιοδικό YES!

ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

 Όπως βλέπετε αυτή την...κυρία, έτσι πλέον κυκλοφορούν πολλές γυναίκες σε δημόσιους χώρους! Και τις αφήνουν ελεύθερες χωρίς να τις ...συλλαμβάνουν! Τη φωτό δημοσιεύει το kamikaze.gr και δείχνει πού έχουμε φτάσει. Αν κάποιος κάνει και τη χουφτώσει θα πάει κατευθείαν στο αυτόφωρο, αν μάλιστα είναι και ματσό το...καλό κορίτσι της φωτό θα του ζητάει τ' άντερά της ή θα τον πάει μέσα για βιασμό και θα βγάλει τα φράγκα της ζωής της! 
Έχουμε φτάσει στα έσχατα σημεία κατάντιας και ξετσιπωσιάς.  Έτσι δε που έχει αναισθητοποιηθεί η κοινωνία μας, σε λίγο θα βλέπουμε να συνουσιάζονται στα διπλανά τραπέζια και δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση! Εδώ, μέσα στο συρμό του μετρό ζευγάρια φιλιούνται επί 10 λεπτά δημοσίως, χωρίς να ξεκολλάνε τα στόματά τους  και αν τυχόν τους πεις τίποτε θα σε βρίσουν ή θα σε πλακώσουν και στο ξύλο από πάνω οι...νταήδες! 


ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!!!

Ένα ουκρανικό αεροσκάφος της συνοριοφρουράς δέχθηκε πυρά ενώ πετούσε σε ύψος περίπου 1000 μέτρων (3000 ποδών) κοντά στα διοικητικά όρια με την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα το σώμα αυτό των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.
Δεν τραυματίστηκε κανείς από τα πυρά των οπλοφόρων εναντίον του άοπλου αεροσκάφους, είπε εκπρόσωπος της συνοριοφρουράς. Το ελαφρύ αεροπλάνο τύπου Diamond πετούσε με τρία μέλη πληρώματος κι εκτελούσε μια αποστολή συλλογής πληροφοριών, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Ρωσικές δυνάμεις πήραν στον έλεγχο της Κριμαίας την περασμένη εβδομάδα. Αυτονομιστές οι οποίοι πρόσκεινται στη Μόσχα ανακήρυξαν την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 16η Μαρτίου για να επικυρωθεί αυτό.
Η Μόσχα διατείνεται ότι δεν έχει στείλει στρατεύματα στην Κριμαία πέραν αυτών που σταθμεύουν εκεί κανονικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Κίεβο για την ενοικίαση ναυτικών βάσεων και τον ελλιμενισμό εκεί του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κάτι που η Δύση και η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας έχουν ανακοινώσει πως θεωρούν ψευδές.
protothema.gr

ΑΙΣΧΟΣ! ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Πολύωρη ταλαιπωρία Βορειοηπειρωτών στην Κακαβιά

Τριτοκοσμικές συνθήκες βιώνουν στο τελωνείο της Κακαβιάς εδώ και 3 ημέρες, όσοι βορειοηπειρώτες αποφάσισαν να επισκεφτούν τα χωρία τους. Στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στο άλλον σε ουρές αναμονής, με μωρά στις αγκαλιές και ανήμποροι ηλικιωμένοι αποβιβάζονται απ τους υπάλληλους του τελωνείου και περνούν από ιερά εξέταση για το που επιβιβάστηκαν και ποιος είναι ο προορισμός τους. Οδηγοί λεωφορείων οδηγούνται στο αυτόφωρο, κατασχέσεις λεωφορείων, εντάσεις και λιποθυμίες είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται στο Μεθοριακό Σταθμό. Ταυτόχρονα συλλέγονται στοιχεία για δικογραφίες εις βάρος των εταιρειών λεωφορείων.
Όλα ξεκίνησαν από μηνύσεις που υπέβαλλε το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Έτσι η Αστυνομία προέβη σε εξονυχιστικούς ελέγχους στην Κακαβιά για την νομιμότητα της κυκλοφορίας των λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς γραμμές.
Φαίνεται πως το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 185 του ν. 4070/2012 που αφορούν στις τακτικές διεθνείς λεωφορειακές γραμμές μεταξύ Ελλάδας και χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. Με βάση τις διατάξεις αυτές οι λεωφορειακές γραμμές μπορούν να συνδέουν μόνο την πρωτεύουσα των χωρών εκτός Ε.Ε. με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή στην περίπτωση των βορειοηπειρωτών οι μόνες νόμιμες διαδρομές θεωρούνται Αθήνα-Τίρανα και Θεσσαλονίκη-Τίρανα. Αν υποθέσουμε πως ένας βορειοηπειρώτης θέλει να επισκεφτεί το χωριό του στους Αγ. Σαράντα, με βάση τον παραπάνω νόμο, θα πρέπει πρώτα να μεταβεί στα Τίρανα και από εκεί να πάρει την εσωτερική γραμμή για να πάει στο χωρίο του. Αυτό σε ώρες μεταφράζεται: 16 ώρες Αθήνα - Τίρανα και άλλες 6 ώρες να επιστρέψει στους Αγ. Σαράντα συν κάνα δίωρο να μεταφερθεί στο χωριό του, σύνολο περίπου ένα 24ώρο.
Επίσης με την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου της μικτής επιτροπής οδικών μεταφορών Ελλάδος – Αλβανίας, η Αθήνα μπορεί να συνδέεται με τα Τίρανα μόνο με μια ελληνική λεωφορειακή γραμμή η οποία δίδεται στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και μια αντίστοιχη αλβανική. Σε αυτήν την περίπτωση τα μεταφορικά έξοδα από 25 ευρώ που είναι αυτήν τη στιγμή θα αυξηθούν σε περίπου 100.Φανταστείτε έναν υπερήλικα βορειοηπειρώτη του οποίου έχει διακοπεί η σύνταξη του ΟΓΑ, και μετά βίας αν παίρνει 60.000 Λεκ (περίπου 55 ευρώ) Αλβανική σύνταξη, να θέλει να μεταβεί στην Αθήνα. Με τα παραπάνω δεδομένα μπορεί να διανύσει μόνο την μισή απόσταση.
Τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προστατεύουν με αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα των Ελλήνων, όπως υποστηρίζουν. Καλό όμως είναι να συλλογιστούν οι αρμόδιοι, πως Έλληνες υπάρχουν και στην ΑΠΕΚΕΙ πλευρά της Ηπείρου και πως η απόφαση αυτή καταδικάζει πρώτα απ όλα τους βορειοηπειρώτες. Θα πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό, πως τα χωριά και οι πόλεις της Βορείου Ηπείρου είναι συνέχεια του ελληνικού εθνικού κορμού και συνέχεια του ελληνικού οικονομικού χώρου. Συνεπώς, η κάθε απόφαση που λαμβάνεται θα πρέπει να γίνεται με βάση και τα συμφέροντα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αυτό φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο γι αυτούς εντός της Ελληνικής Επικράτειάς.
07-03-2014 Νεολαία Βορειοηπειρωτών
aftonomi.gr

"Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΗΣ"! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ!

Σε μακροσκελή επιστολή του, στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων της Αλβανίας-PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, δικαιολογεί την απουσία των οπαδών του  κατά την άφιξη του Έλληνα προέδρου, Κάρολου Παπούλια, στα Τίρανα και αναφέρεται στην καταγωγή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι είναι Τσάμης ορθόδοξος και ότι πολέμησε με την ‘τσαμουριά’. Επιπρόσθετα τον θεωρεί της ίδιας εθνότητας με τη δική του και τον προτρέπει να επιληφθεί την επίλυση των ζητημάτων ιδιοκτησίας των τσάμηδων στην Ελλάδα.

«Δεν διαμαρτυρηθήκαμε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο κατά την άφιξη του Κάρολου Παπούλια, γιατί μας είπαν ότι θα ακυρωθεί η επίσκεψή του. Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε για τον Παπούλια, αλλά για την ελληνική πολιτική στο ζήτημα των τσάμηδων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων.

«Ο Παπούλιας είναι συμπατριώτης μας,Τσάμης Ορθόδοξος, και μόνο αυτός που δεν φοβάται μπορεί να πει την αλήθεια. Αυτός είναι ζωντανός μάρτυρας της γενοκτονίας που έγινε στους δικούς του συγγενείς. Γνωρίζει ότι εμείς ως κοινότητα δεν έχουμε συνεργασθεί με τους κατακτητές. Γνωρίζει, γιατί πολέμησε στο πλευρό του τάγματος «Τσαμουριά». Γνωρίζει γιατί η κοινότητά μας έχει τους παιδικούς του φίλους που είτε σκοτώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να τραπούν σε φυγή», σημειώνει ο Ίντριζι.

Στο τέλος της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων της Αλβανίας, καλεί τον Έλληνα πρόεδρο να ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές και το ελληνικό κοινοβούλιο για μια θετική λύση στο ζήτημα της ιδιοκτησίας και σε άλλα δικαιώματα των Αλβανοτσάμηδων στην Ελλάδα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
     twitter: @egerssi

Στις 8 Μαρτίου του 1857, οι εργάτριες μιας κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, συμμετείχαν σε μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή η απεργία διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία της πόλης, όμως το γυναικείο εργατικό κίνημα μόλις είχε γεννηθεί. Είχε γίνει η αρχή για ένα σκληρό αγώνα για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασίας ζωή της. Έτσι, εις ανάμνηση αυτής της γυναικείας εξέγερσης, η 8η Μαρτίου κάθε χρόνο καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα της γυναίκας. Ο πρώτος εορτασμός της  Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας έγινε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Έπειτα, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία.
Αυτό το παγκόσμιο κίνημα έφθασε και στην Ελλάδα φυσικά. Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αναβαθμίστηκε, τουλάχιστον θεσμικά, όταν το 1952 με τον νόμο 2159 οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Δηλαδή, μπορούσαν πλέον να ψηφίζουν στις εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές, αλλά και να υποβάλουν υποψηφιότητα σε αυτές για να εκλεγούν. Πρώτη Ελληνίδα βουλευτής ήταν η Ελένη Σκούρα που έβαλε υποψηφιότητα με το κόμμα «Ελληνικός Συναγερμός». Ακολούθως, η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Τι ακριβώς, όμως, σημαίνει η έννοια “Γυναίκα” και πώς την κατανοούν οι κοινωνίες, είναι ένα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η γυναίκα συνδέθηκε με την “απάτη”, αφού η Εύα παρέσυρε τον Αδάμ, κατά την Παλαιά  Διαθήκη, και από κει αρχίζουν οι αγώνες ανά τους αιώνες για ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Στην πατρίδα μας όμως, η γυναίκα κατέχει μέγιστη θέση στις καρδιές όλων, γιατί γυναίκα είναι η Παναγιά μας, η μάνα μας, η σύζυγός μας, μητέρα των παιδιών μας.
Γυναίκες ήταν οι Σπαρτιάτισσες,  που αποχαιρετούσαν τους άνδρες της γης τους με τη φράση "Ή ταν ή επί τας" πριν εκείνοι φύγουν για τις μάχες, θέλοντας να τονίσουν το εθνικό τους χρέος. Αυτό δείχνει το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζαν οι αρχαίες Ελληνίδες, ως σύζυγοι ή ως μητέρες, την προοπτική να χάσουν τον άνδρα ή το γιο τους για χάρη της πατρίδος.
Γυναίκες ήταν οι Σουλιώτισσες, που πέρα από το νοικοκυριό, έπαιρναν μέρος και σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου ο ρόλος τους ήταν, σε πρώτη φάση, εφεδρικός και βοηθητικός, όταν όμως οι περιστάσεις το απαιτούσαν, ρίχνονταν στη μάχη, άλλοτε κατρακυλώντας βράχους πάνω στον εχθρό, άλλοτε περιβρέχοντάς τον με καυτά βόλια και άλλοτε ορμώντας μπροστά με το σπαθί στο χέρι. Ο «χορός του Ζαλόγγου», παραμονές των Χριστουγέννων του 1803, αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα που προτιμά το θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία. Τη γυναίκα-ηρωίδα  που «της ελευθερίας ο έρως» τη σπρώχνει να θυσιάσει τον εαυτό της και τα παιδιά της, να αποχαιρετήσει παντοτινά «τη γλυκιά ζωή» και «τη δύστυχη   πατρίδα».
Γυναίκες ήταν και οι γυναίκες της Πίνδου, στον πόλεμο της πατρίδας εναντίον του επεκτατικού Ιταλικού Φασισμού το 1940 και έδωσαν το δικό τους παρών, στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η προσφορά τους, αμέτρητη, αυθόρμητη και αυτόβουλη. Αυτές οι αγρότισσες των κακοτράχαλων Ηπειρωτικών βουνών, από την Κόνιτσα, το Ζαγόρι, το Πωγώνι, τη Φούρκα, τον Πεντάλοφο, τον Επτάλοφο, τη Βούρμπιανη κ.λπ., σχημάτιζαν ατέλειωτες φάλαγγες, φορτωμένες πολεμοφόδια, όπλα και τρόφιμα και κουβαλώντας τραυματίες. Ήταν Γυναίκες Ηπειρώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δεν ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις.
Ωστόσο, στις μέρες μας πολύ φοβούμαι πως ξαναγυρνάμε σε ημέρες που οι κοινωνίες μεταχειρίζονταν τις γυναίκες ως «πράματα». Σήμερα, χαμηλουψείς πολιτικοί ταγοί της χώρας μας υποθηκεύουν μέσω των δανειακών συμβάσεων τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση. Συνθλίβουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και κυρίως των γυναικών. Περικόπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα επιδόματα πολύτεκνων οικογενειών, τα επιδόματα της μητρότητας και οδηγούν καθημερινά στην ανεργία χιλιάδες γυναίκες, ενώ όσες έχουν ακόμη εργασία υπόκεινται σε εξαντλητικά ωράρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακομεταχειρίζονται από τους εργοδότες. Οδηγούν τις νέες και τους νέους στην μετανάστευση, απογοητεύουν και αφαιρούν από τις γυναίκες την δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα μας να είναι μια χώρα γερόντων.
Στις μέρες μας λοιπόν, οι γυναίκες πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, διεκδικώντας ισονομία, ισοτιμία, εργασία, δημιουργία ζωής κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Γιατί, την αναγνώριση της γυναίκας ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας την κατοχυρώνουν όχι οι επίπλαστοι νόμοι, αλλά ο συνεχής αγώνας στην εργασία, στο σπίτι, στην κοινωνία, για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους αγώνες τους.
Κρατώντας, λοιπόν, στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το σπουδαίο κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτισε η γυναίκα, στην Ελλάδα σε περιόδους κρίσης, ας υψώσουμε και εμείς το ανάστημά μας ώστε να προσφέρουμε ότι μπορούμε ξανά, με θάρρος και τόλμη για μια ελεύθερη και καλύτερη Ελλάδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ



ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΦΕΥΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΔΡΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...

Δεν θα κρατήσει πολύ η συνεργασία του ΣΚΑΙ με την Άννα Δρούζα όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Parapolitika.gr. Συγκεκριμένα η γνωστή παρουσιάστρια θα κάνει ακόμα μία εβδομάδα τις προγραμματισμένες εκπομπές, καθώς με απόφαση του ισχυρού άνδρα του φαληρικού συγκροτήματος, Γιάννη Αλαφούζου θα απομακρυνθεί από το κανάλι. Οι ίδιες πηγές λένε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δημιουργηθεί πολύ βαρύ κλίμα στο κανάλι και προηγήθηκε καυγάς με την αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο Εύη Κουτσαυτάκη.
parapolitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ! 
Τη μεγάλη αίθουσα όπου μέχρι πριν από ενάμισι μήνα στεγαζόταν το Cafe' Chill Out στη συμβολή των οδών Περικλέους και Κλειούς, "έκλεισε" ο Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας για εκλογικό του κέντρο. Πρόκειται για το σημείο απ'όπου ο Γιάννης Κεχρής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού. Η κίνηση Τίγκα έχει πολλαπλές ερμηνείες και προς τον Γιάννη Κεχρή με τον συμβολισμό που έχει η κίνησή του  να "χτυπήσει" για εκλογικό κέντρο το σημείο όπου ο τελευταίος ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα και έκανε την πρώτη συνέντευξη τύπου αλλά και προς τον Ηλία Αποστολόπουλο ο οποίος προ ημερών "έκλεισε" το δικό του εκλογικό κέντρο 25 μέτρα πιο πάνω!
Ο Κώστας Τίγκας επέλεξε για στραατηγείο του το κέντρο όπου ο Γιάννης Κεχρής ανακοίνωσε δημόσια την υποψηφιότητά του και πραγματοποίησε την συνέντευξη προς τον τοπικό Τύπο. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! 
Η μάχη χοντραίνει και σε επίπεδο εντυπώσεων και ο Κώστας Τίγκας κάνει επίδειξη πυγμής και ισχύος απέναντι στους αντιπάλους του.  

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ Ο ΞΥΔΗΣ!!! ΚΙ' ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ-ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Τι γίνεται με τον Ξύδη; Φεύγει από το
Δήμο και αφήνει πίσω του δωρεές. Μετά την δικαστική απόφαση-λαχείο όπου αναμένεται να μπουν 6 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του δήμου, μετά και το κληροδότημα της αποθανούσης Αγνής Σκυριανού η οποία κληροδότησε με τη διαθήκη της την εικονιζόμενη ιδιοκτησία, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Οίκος Ευγηρίας στη μνήμη της και στη μνήμη του συζύγου της Αντωνίου, είχαμε και άλλη δωρεά ακινήτου στον δήμο:  Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 800 περίπου τμ. με διώροφη κατοικία επιφάνειας 220 τμ. επί της οδού Βουτσινά 51 στο Χολαργό. Συγκεκριμένα, οι γενναιόδωροι συμπολίτες μας Σταύρος και Ειρήνη Κακογιάννη που έφυγαν από τη ζωή άφησαν την κατοικία τους στο δήμο Παπάγου-Χολαργού  με τον όρο να λειτουργήσει ως Ίδρυμα Προστασίας και Περίθαλψης αστέγων, ανήμπορων, οικονομικώς αδυνάτων, υπερήλικων ατόμων (Κακογιάννειον Δημοτικόν Γηροκομείον). 
Ενώ ο προηγούμενος Δήμαρχος δεν μπόρεσε να κληροδοτήσει στο δήμο το οικόπεδο της αποθανούσης Καρύδη έχοντας (προφανώς) ξεχάσει στο γραφείο του τη διαθήκη, μια υπόθεση που έφτασε μέχρι και στα δικαστήρια, έρχεται ο δήμαρχος Ξύδης και με ενέργειες που τιμούν τον ρόλο του Δημάρχου πράττει το αυτονόητο και αποκτά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ο Δήμος! Άντε συγκρίνετε περιπτώσεις δημάρχων και βγάλτε συμπερασμα!  
πληροφορίες-φωτό από myxolargos.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ (19.30)! Ο ΠΑΟ ΧΤΥΠΑ TH 2η ΘΕΣΗ!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη σε μια αναμέτρηση όπου αναμένεται οι «πράσινοι» να αποθεωθούν για το «διπλό» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και να βραβεύσουν την ομάδα του 1964. Όπως αναφέρουν οι παρακάτω ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση της Super League, Παναθηναϊκός - Αρης (19:30, Novasports 1HD) , θα υπάρχει Live Streaming από τα links που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού. Σαρώστε ένα από τα παρακάτω links και καλή διασκέδαση:  

 http://live-agones.blogspot.com/p/tv-1.html#tv1

http://www.magicgoals.com/panathinaikos-aris-live-streaming.html 

http://www.sportlemon.tv/20140208/vv52f59e07883676.21030340-742998.html 

http://www.hahabar.com/20140208/v-haha_sport_1_name-742998-52f59e078d1d08.07700555.html 

http://livetv.sx/en/eventinfo/216753_panathinaikos_aris/ 

http://gofirstrow.eu/watch/245130/1/watch-panathinaikos-athens-vs-aris-thessaloniki.html 

http://gofirstrow.eu/watch/245130/2/watch-panathinaikos-athens-vs-aris-thessaloniki.html  

http://www.bestsportgo.tv/20140208/vv-742998-football-52f59e078fd7d4.43786941.html 

http://vslive.tv/watch-panathinaikos-vs-aris-live-greek_super_league-online-183639 

http://neolive.net/216181/1/Watch-Panathinaikos-Athens-vs-Aris-Thessaloniki-/ 

http://neolive.net/216181/2/Watch-Panathinaikos-Athens-vs-Aris-Thessaloniki-/  

To blog δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλλεται. Το blog μας δεν κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τις ιστοσελίδες που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Όλοι οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας δέχονται ότι κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών, μόνο εφόσον καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία για ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα προστεθούν και άλλα links, εφόσον υπάρξουν. Τα links ανοίγουν 5-10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα συνήθως. StergioG   

stergiog.blogspot.com

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΡΕΚΟΡ ΣΕ LIKES ΣΤΟ FACEBOOK!

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη περίπου δύο εβδομάδες από τον χαμό του Σάκη Μπουλα, όμως κάθε τι που τον αφορά αγκαλιάζεται με πολλή αγάπη από τους θαυμαστές του.

Η Ελένη Ράντου έχει ανεβάσει μία φωτογραφία της με τον αξέχαστο καλλιτέχνη και έχει ήδη συγκεντρώσει πάρα πολλά likes και αναμένεται να αποσπάσει και άλλα πολλά μιας και ο Σάκης Μπουλάς υπήρξε πολύ αγαπητό πρόσωπο. Δείτε την παρακάτω...



gossip-tv.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: "ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ;"

Ο Έλληνας κατοχικός «αναπληρωτής Πρωθυπουργός» και υπουργός Εξωτερικών της πατρίδος μας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ως τάχατες προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ως ο απόλυτος εκφραστής της Ευρωπαϊκής πολιτικής στο ζήτημα της Ουκρανίας, επισκέφτηκε μετά τον Γερμανό και Πολωνό ομόλογό του, το Κίεβο. Μεταξύ δε, των πολλών ανοησιών που εξεστόμισε, ένεκα και της ακατάβλητης αμετροέπειάς του, κατέθεσε την «εκπληκτική» ιδέα, ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία στην κρίση που αντιμετωπίζει!     

Ωστόσο, περί της δράσης των Ουκρανών ακροδεξιών –ναζιστών μειοψηφιών που υποκινούνται από τους γνωστούς δυτικούς «φίλους μας», δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη, μήπως και τους δυσαρεστήσει, γιατί ως γνωστόν η ΕΕ στηρίζει τους Ουκρανούς ακροδεξιούς με νύχια και με δόντια, ενώ στην κατεχόμενη Ελλάδα, ο Βενιζέλος κάνει τον «κινέζο» και στέλνει στις φυλακές ως ναζιστές τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει επιτέλους, ο «αναπληρωτής Πρωθυπουργός» Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό ποιες προϋποθέσεις είναι διωκόμενοι οι εγχώριοι ακροδεξιοί και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι άξιοι και ισότιμοι συνομιλητές του ιδίου αλλά και της ΕΕ οι αντίστοιχοι και περισσότερο σκληροί ακροδεξιοί Ουκρανοί. Θα πρέπει επίσης, να μας γνωρίσει πότε σκέφτεται αντίστοιχα να επισκεφτεί τον ομόλογό του στη Μόσχα, δηλαδή την πρωτεύουσα της ομόδοξης και ομόθρησκης Ρωσίας. Εκτός και εάν μια τέτοια επίσκεψη για τον «αναπληρωτή Πρωθυπουργό»  είναι απαγορευτική από τους τοκογλύφους δανειστές μας!

Για το κόμμα της «Ελλήνων Πολιτεία»
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού         

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αποτελεί ο Αργύρης Πεδουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του sport.gr αναλαμβάνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Το ποτήρι ξεχείλισε μετά τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού στο γήπεδό του, αυτή τη φορά από την Λαμποράλ με 61-68.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!

Αναφορικά με τον καθορισμό δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014 το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα  χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.
Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. 
Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα. 
Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:
· Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά.
· Αλκοολούχα ποτά και καπνός.
· Ένδυση και υπόδηση.
· Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας).
· Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες.
· Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί).
· Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια).
· Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών).
· Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια.
· Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).
Αναλυτικά, 
Οι αποδείξεις - δαπάνες που «περνάνε» στην Εφορία είναι:
Διατροφή - Ποτά - Καπνός
Όλα τα τρόφιμα
Ροφήματα
Αναψυκτικά
Χυμοί
Νερό
Κρασιά
Τσιγάρα
Πούρα
Ένδυση - Υπόδηση
Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων
Επισκευή και συντήρηση οικίας
Υλικά οικοδομής
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίες ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή
Είδη νοικοκυριού
Έπιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά - Μοκέτες
Υφάσματα κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώμα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Πετσέτες
Ηλεκτρικές συσκευές
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα - Μαχαιροπίρουνα
Υαλικά
Σκεύη κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα (λαμπτήρες, μπαταρίες, κ.λπ.)
Είδη καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών)
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών
Εκπαίδευση
Δίδακτρα νηπιαγωγείου - δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου - λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
Μεταφορές
Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρας
Καύσιμα
Σέρβις αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας
Πλύσιμο αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας
Βαφή αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων
Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες
Ράδιο - CD
Τηλεοράσεις
Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίζα
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Επισκευές συσκευών
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ σέρφινγκ)
Μέσα εγγραφής ήχου - εικόνας
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια
Είδη άθλησης
Άνθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου - μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
Internet cafe
Κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικίαση DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική ύλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών
Εστιατόρια - Καφέ - Ξενοδοχεία
Εστιατόρια
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Έξοδα ξενοδοχείων
Διάφορα αγαθά - υπηρεσίες
Κουρεία - Κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα - Ρολόγια
Είδη ταξιδιού
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Έξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες

Οι αποδείξεις - δαπάνες που «δεν περνάνε» στην Εφορία
Στέγαση
Ενοίκια κατοικιών
Ύδρευση - Αποχέτευση
Δημοτικά τέλη
Υπηρεσίες κοινοχρήστων
Συντήρηση ανελκυστήρα
Κηπουρός
Καθαρισμός πολυκατοικίας
Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης
Συντήρηση καυστήρα
Ηλεκτρικό ρεύμα
Υγραέριο - Φυσικό αέριο
Πετρέλαιο θέρμανσης
Κάρβουνα - Καυσόξυλα
Υγεία
Φάρμακα
Φαρμακευτικά προϊόντα
Θεραπευτικές συσκευές
Ιατρικές υπηρεσίες
Οδοντιατρικές υπηρεσίες
Φυσιοθεραπεία
Μικροβιολογική εξέταση
Ακτινογραφία
Υπέρηχος
Τεστ ΠΑΠ
Μαστογραφία
Νοσοκομειακή περίθαλψη
Αποκλειστική νοσοκόμα
Μεταφορές - Επικοινωνίες
Αγορά αυτοκινήτων
Αγορά μοτοσυκλετών
Αγορά σκαφών αναψυχής
Τέλη κυκλοφορίας
Διόδια
Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες
Ταχυδρομικές υπηρεσίες
Σταθερή τηλεφωνία
Κινητή τηλεφωνία
Πρόσβαση στο διαδίκτυο
Εισφορά σε ΕΡΤ
Συνδρομητική τηλεόραση
Άλλες υπηρεσίες
Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
Ασφάλιση κατοικίας
Ασφάλιση υγείας
Ασφάλιση αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας
Άλλες ασφαλίσεις
Φωτοβολταϊκά.
epoli.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Μπροστά σε αυτά τα τσογλάνια έχει κάτσει στα τέσσερα ο Σαμαράς και αποδέχεται ό,τι πιο εξωφρενικό του ζητούν! Χαρτογιακάδες του κερατά, υπαλληλίσκοι των τοκογλύφων κάνουν κουμάντο σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τα πολιτικά σκύβαλα να υπακούουν σε όσα εξωφρενικά ζητούν τα παλιόμουτρα. 
Ιδού λοιπόν τι άλλο απαιτούν:
1. Νέες μειώσεις στους μισθούς
2. Να γίνονται ανταπεργίες από τους εργοδότες και
3. Να απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα!

Τι λόγος πέφτει στα τσογλάνια της τρόικας το τι κάνει ο ιδιωτικός τομέας; Αυτοί υποτίθεται ότι ήρθαν να βάλουν τάξη στο δημόσιο, ο ιδιωτικός τομέας είναι χωράφι των ιδιωτών και όχι δικό τους! Και όμως, ο Σαμαράς και τα άλλα πολιτικά σκύβαλα έδωσαν το ελεύθερο στη μούργα τοκογλύφων να αλωνίσει και στον ιδιωτικό τομέα. Εδώ, τους έδωσαν το ελεύθερο να μπουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να αποφασίζουν να καταργήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία, το σε ποιες μονάδες θα βάλουμε λουκέτο, ποια νησιά μας πρέπει να εκκενώνουμε και ό,τι άλλο γουστάρουν, δεν θα τους δώσουν το ελεύθερο να ξεσκίσουν τους ιδιώτες;

Και ο δοσίλογος Σαμαράς έχει το θράσος, να μιλάει για ...ανάπτυξη στη χώρα!!! Ναι, ανάπτυξη στο άδειο του το κεφάλι! Με απελευθέρωση των απολύσεων, με νέες μειώσεις στους μισθούς και με νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ και με νέα άνοδο της ανεργίας, θα έχουμε άνοδο, Σαμαρά! 
Πόσο πιο γελοίος θα γίνεις ακόμη;

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΡΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕ 239 ΕΠΙΒΑΤΕΣ!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση ενός Boeing 777-200  με 239 επιβάτες των Μαλαισιανών Αερογραμμών όταν αυτό πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ και σε ύψος 35.000 ποδών.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση ΜΗ 370 είχε απογειωθεί από την Kuala Lumpur και κατευθυνόταν στο Πεκίνο όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 2:40 π.μ. τοπική ώρα.
Το Boeing 777 είχε απογειωθεί από την Kuala Lumpur στις 12:41 π.μ. και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 6:30 π.μ. σε ένα σκέλος απόστασης 3.700 χλμ. Το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες εκ των οποίων 160 Κινέζοι και 12μελές πλήρωμα.
«Οι αερογραμμές της Μαλαισίας εργάζονται με τις αρμόδιες αρχές οι οποίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση της εταιρείας.
Όπως αναφέρει στο CNN ο πρώην πιλότος πολιτικών αερογραμμών στην American Airlines Jim Tilmon «Δεν ακούγεται πολύ καλό αυτό. Καθώς η πτήση του θα ήταν σε μεγάλο μέρος πάνω από ξηρά θα υπάρχουν πολλοί πομποί και σταθμοί εδάφους για να μπορούν να έρθουν σε επαφή με το αεροσκάφος. Έχω εξετάσει όλα τα δυνατά σενάρια για το εξηγήσω αλλά δεν έχω καταφέρει για να βρω κάτι το επιτυχές» είπε.
Πληροφορίες που ήθελαν το αεροσκάφος να έχει παρουσιάσει βλάβη στο GPS και στα όργανα επικοινωνίας και πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Nanning στην Κίνα, διαψεύστηκαν λίγο αργότερα απο τις αρχές του αεροδρομίου.
Στον κατάλογο των επιβατών περιλαμβάνονται:
Κίνα: 153 συμπεριλαμβανομένου και ενός ανήλικου
Μαλαισία: 38
Ινδονησία: 12
Αυστραλία: 7
Γαλλία: 3
ΗΠΑ: 4 συμπεριλαμβανομένου και ενός ανήλικου
Νέα Ζηλανδία: 2
Ουκρανία: 2
Καναδάς: 2
Ρωσία: 1
Ιταλία: 1
Ταιβάν: 1
Ολλανδία: 1
Αυστρία: 1
defencenet.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΥΣΑΣ ΠΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Διεθνής Ημέρα των Γυναικών: «Έμπνευση για Αλλαγή»
Μήνυμα της Χρύσας Παρίση, Υποψήφιας Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού

«Έμπνευση για Αλλαγή» είναι το θέμα που επέλεξε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών 2014, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συνεισφορά στην πρόοδο των γυναικών παντού με κάθε τρόπο. Δίνει και φέτος την ευκαιρία να γίνει αναφορά στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προόδους των γυναικών, εστιάζοντας την προσοχή του κόσμου στις περιοχές όπου απαιτείται περαιτέρω δράση.
Τις δύο προηγούμενες χρονιές οργανώσαμε στον Δήμο μας σημαντικές εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή. Το2012, με θέμα «Η γυναίκα στον Κόσμο», ανάμεσα στα άλλα, προσκαλέσαμε γυναίκες από άλλες χώρες, πρέσβεις ή συζύγους πρέσβεων ξένων χωρών στην Αθήνα, οι οποίες παρουσίασαν την ζωή και τα προβλήματα των γυναικών στις χώρες τους. Το2013, με θέμα «Ιστορίες γυναικών – Μια αναφορά στη βία κατά των γυναικών» προσκαλέσαμε τρεις οργανώσεις που αγωνίζονται στον τομέα αυτό: τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών «Φοίβη» του Χολαργού, την οργάνωση ActionAid και την οργάνωση WIN Hellas.
Παρά το γεγονός ότι η ημέρα αυτή έχει χάσει ίσως το πολιτικό της νόημα, σε πολλές γωνιές του πλανήτη, ο αγώνας για ίσα δικαιώματα παραμένει ισχυρός! Οργανώσεις, κινήματα και σύνδεσμοι που πάσχισαν για τη σωστή αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, είναι στους δρόμους και εξακολουθούν να μάχονται για όλες εκείνες τις γυναίκες που περιμένουν ακόμα να κερδίσουν μια καλύτερη θέση στην κοινωνία όπου ζουν.
Το θλιβερό είναι, πως παρά τους μακροχρόνιους δυναμικούς αγώνες, η καταπίεση των γυναικών και η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους συνεχίζεται σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε αξίες, πεποιθήσεις, συνήθειες και παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά και επιβάλλονται με πειθώ, ασφυκτικές πιέσεις και συχνά με τη βία.
Την ίδια στιγμή που κάποιες γυναίκες, απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση, όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, κάποιες άλλες γυναίκες βιώνουν από μικρά κοριτσάκια τη βία, την κακομεταχείριση, τον εξευτελισμό, τις αναγκαστικές εκτρώσεις, τη φτώχεια και γενικότερα μια ζωή γεμάτη πόνο και δυστυχία, που και την τηλεόραση να τα βλέπαμε θα θέλαμε αμέσως να αλλάξουμε κανάλι! Αυτές οι γυναίκες, δεν ξέρουν τι σημαίνει «Ημέρα της Γυναίκας», και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το μάθουν ποτέ…
Απ’ την άλλη, σε πάρα πολλές χώρες, ανάμεσά τους και στη χώρα μας, η μέρα αυτή αποτελεί κυρίως μια ευκαιρία για τους άνδρες, να δείξουν έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό τους στις γυναίκες. Εκατοντάδες άνδρες σπεύδουν να αγοράσουν δώρα και λουλούδια στις γυναίκες ή τις κοπέλες τους. Αυτή η χειρονομία, σίγουρα τις δίνει μεγάλη χαρά! Η ουσία όμως είναι να μην είναι πρόσκαιρη ή υποκειμενική.
Πώς πετυχαίνεται αυτό; Μόνο μέσα από τον αληθινό σεβασμό, όχι μόνο απέναντι στη γυναίκα που έχει ο καθένας δίπλα του αλλά προς όλες τις γυναίκες! Μέσα από την αποδοχή της γυναίκας ως ισότιμης οντότητας στο κοινωνικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό περιβάλλον.  Και αναφέρομαι σ’ εκείνο τον σεβασμό που δεν τον επιβάλλει καμία γιορτή, καμία διεθνής ημέρα και κανένας νόμος, αλλά προκύπτει μέσα από τις αρχές και τις αξίες του καθενός.
Αρκετοί μας χαρακτηρίζουν ως το… «ωραίο φύλο». Άλλοι πάλι, δε λένε να «ξεκολλήσουν» από το… «ασθενές». Κακά τα ψέματα! Σε καμία περίπτωση οι άνδρες δεν είναι ίδιοι με τις γυναίκες! Άλλωστε αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης! Μπορούν ωστόσο να αποδείξουν, ότι, αν μη τι άλλο, είναι… ίσοι!