Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ! ΙΔΟΥ...

Τις επιχειρήσεις της οδού 17 Νοέμβρη στον Χολαργό επέλεξε σήμερα η παράταξη του Ηλία Αποστολόπουλου για την περιοδεία της. Με αρκετά στελέχη του ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις της οδού σε όλο το μήκος της ανταλλάσοντας απόψεις με τους επιχειρηματίες, συζητώντας κυρίως τα προβλήματα που τους απασχολούν. 
Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη στελεχών της παράταξης Αποστολόπουλου σε μια από τις επιχειρήσεις της οδού 17 Νοέμβρη. Στο κέντρο ο υποψήφιος Δήμαρχος.  

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ"

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ!
Είναι τόσο προκλητικός, συμπεριφέρεται δε τόσο ανάλγητα ώστε σού 'ρχεται να τον γιαουρτώσεις!  Η προχθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο «Βήμα» προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον μέσο συνετό πολίτη μια και μιλάει για νέα εποχή που ανατέλλει για την χώρα εξαιτίας της πρόσφατης συμφωνίας με την τρόικα, συμφωνία που ούτε λίγο ούτε πολύ απαλλάσσει την Πατρίδα μας από τα δεσμά των δανειστών και την καθιστά πιο ελεύθερη από ποτέ!  
Πρόκειται βεβαίως για  στημένη (τι άλλο;) στο «Βήμα». Πού να τολμήσει να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του έκαναν μη εγκάθετοι δημοσιογράφοι; Πού να τολμήσει να απαντήσει σε ότι του καταμαρτυρεί ο Σαράντος Καργάκος ή πού να τολμήσει να απαντήσει σε ό,τι τον ρωτήσει ο απλός πολίτης; 
Ο μεγαλύτερος δωσίλογος πρωθυπουργός από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο κι εδώ, είπε λοιπόν τις  ανοησίες του: «Η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»!!! 
Ξαναδιαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός της συμφοράς και συγκρατήστε την οργή σας! "Οι διαθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις" για τις οποίες πήρε συγχαρητήρια είναι η σφαγή του λαού, οι απολύσεις, το ραγδαίο κόψιμο σε μισθούς, η ισοπέδωση της κοινωνίας, η καταστροφή της δημόσιας υγείας και η ταϊβανοποίηση της χώρας! Ξαναλέμε: αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαθρωτικές αλλαγές για τις οποίες πήρε συγχαρητήρια ο δωσίλογος Σαμαράς!!! 
Και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό ο Καλαματιανός, χωρίς να τον διακόψει ο δημοσιογράφος της στημένης συνέντευξης:
«Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μιας Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν», σημειώνει ο Πρωθυπουργός.
Δεν σας έρχεται να τον περιλούσετε με κοσμητικά επίθετα; 
Επειδή πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα έχει –λέει- ανάγκη η Ελλάδα να ζει με δανεικά και θα είναι πιο ανεξάρτητη απ' ότι υπήρξε στο παρελθόν! Πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επιτεύχθηκε από τη σφαγή του λαού, από τις κλοπές σε βάρος των ιδιωτών τους οποίους το κράτος δεν πληρώνει, από τα λουκέτα και τις σωρηδόν απολύσεις κ.λ.π.
Δεν θα έχει ανάγκη από δανεικά και ας πήγε το δημόσιο χρέος πέρα από του διαόλου τη μάνα!!! Και ας είναι το δημόσιο χρέος στο 188% του ΑΕΠ!!! Δεν χρειάζεται δηλαδή να επιτύχουμε το 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, ο Σαμαράς το κατάφερε να ζούμε χωρίς δανεικά από το 188% του ΑΕΠ! Παγκόσμιο ρεκόρ και πρωτοφανής πρωτοτυπία Σαμαρά! Αφού δεν βγάζει κιχ ο δημοσιογράφος,  τότε ο Σαμαράς λέει το ποίημά του που εξοργίζει ακόμη και μικρό παιδί!
Προσέξτε τι λέει ότι πέτυχε ο Σαμαράς: έπεισε τους τροϊκανούς να μην μας δίνουν πια δανεικά! Τους έδιωξε ο Καλαματιανός άρα απελευθερωθήκαμε!!! Είναι Πρωθυπουργός για να τον στολίσουμε με κοσμητικά επίθετα ή δεν είναι;
Υπάρχει και συνέχεια. Συγκρατηθείτε... "Η συμφωνία με την τρόικα σηματοδοτεί στροφή σε νέα κατεύθυνση: εφόσον ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις από τη Βουλή και εγκριθούν οι δόσεις της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το τοπίο καθαρίζει και μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους". Αφού ψηφιστεί δηλαδή από τη βουλή η συμφωνία, μεταξύ των άλλων και ο θάνατος του παραγωγού γάλατος, αφού ψηφιστεί το νέο πήδημα από την τρόικα, τότε θα συζητηθεί η βελτίωση βιωσιμότητας του χρέους!!! 
ΑΡΧΙΔΩΣΙΛΟΓΕ ΣΑΜΑΡΑ! Πρωθυπουργέ των τοκογλύφων!  
Υπάρχει και συνέχεια στη στημένη συνέντευξη της οργής:
Σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε και η συμφωνία με την τρόικα ότι το χρηματοδοτικό κενό του 2014, περίπου 4,5 δισ. ευρώ, μπορεί τελικά να το καλύψει η Ελλάδα μόνη της. Ετσι, απομακρύνεται προς το παρόν το θέμα «νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο».
Προς το παρόν δεν θα χρειαστούμε Μνημόνιο, έτσι; Μην ξεχνιόμαστε, γιατί μετά τις εκλογές θα έρθει ο... μπαλντάς-λογαριασμός! 
Ο Σαμαράς στο Χάρβαρντ δεν σπούδασε οικονομικά, σπούδασε Γκαίμπελς! 


ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟ-ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

ΜΑΖΙ ΤΑ...ΦΑΓΑΝΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ;

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΕ ΚΑΙ Μ@@@ΚΑ ΕΛΛΗΝΑ
Οι «επώνυμοι» που κατηγορούνται για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου, όπως ο Λαυρεντιάδης, ο Φιλιππίδης, ο Παπαγεωργόπουλος, οι υπεύθυνοι του ομίλου «ΑΚΤΩΡΑΣ», όπως και οι καταχραστές που έφαγαν χρήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω δανείων και από ΜΚΟ σε λίγο δεν θα αντιμετωπίζουν καμία κατηγορία.
Η κυβέρνηση «κατεβάζει» νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Ποινικού Κώδικα με πλήθος καταργήσεων άρθρων και παραγράφων. Μέσα …στις μαζικές αλλαγές,  άκρως εντυπωσιακή και ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σπουδή να καταργηθεί ο νόμος Ν. 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστές του Δημοσίου» και όλων των άρθρων που τον συνοδεύουν.
Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν στο koutipandoras ότι «ο νόμος όχι μόνο θα καταργηθεί, δημιουργώντας ατιμωρησία και αποφυλάκιση όσων είναι στη φυλακή, αλλά πρακτικά θα κλείσει και τα στόματα όσων είχαν την διάθεση να συνεργαστούν με τις Αρχές»… «Αν δεν έχω υπόθεση τι να τον κάνω τον μάρτυρα;», τονίζει επίσης με νόημα άνθρωπος της δικαιοσύνης που σχολίασε τα τεκταινόμενα, τόσο για την πρότερη κατάργηση της ποινικής συνδιαλλαγής, δηλαδή της δυνατότητας του κατηγορούμενου να δώσει πληροφορίες για «μεγαλύτερα ψάρια» στους εισαγγελείς και να κερδίσει ελαφρυντικά, τουλάχιστον για υποθέσεις που αφορούν την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όσο και για την αποδυνάμωση ή πλήρη κατάργηση του υφιστάμενου νόμου, πολύ απλά θα οδηγούσε σε ανυπαρξία υπόθεσης, άρα γιατί να συνεργαστεί κάποιος, εάν στην καλύτερη των περιπτώσεων θα διωκόταν με πλημμέλημα;
«Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται τα εργαλεία των Αρχών. Πρακτικά θα κλείνουν τα στόματα, αφού απλά δεν θα υπάρχει υπόθεση, άρα ούτε και όφελος!», συμπλήρωσε με νόημα ο ίδιος αξιωματούχος της Δικαιοσύνης.
Σε μία εποχή άλλωστε που υποτίθεται, πως το Δημόσιο κάνει «σαφάρι» για την συλλογή εσόδων στα κρατικά ταμεία και που συνεχώς αποκαλύπτονται λεπτομέρειες και πρόσωπα για το πάρτι της «μίζας» της συναλλαγής και της διαφθοράς από  τα εξοπλιστικά, μέχρι και την διαχείριση των απορριμμάτων, ποιος είναι αυτός που θα είχε συμφέρον να πάψει να υπάρχει ένας νόμος που όχι μόνο διαχωρίζει τους καταχραστές σε βάρος ιδιωτών, αλλά και πολλαπλασιάζει το «βάρος» του «πέλεκυ» της δικαιοσύνης που προσγειώνεται στα κεφάλια τους όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα; Μα και βέβαια οι εν δυνάμει παραβάτες…
Εν ολίγοις, παρατηρείται μία διαρκώς αυξανόμενη προσπάθεια να αφαιρεθούν όλα και περισσότερα «όπλα» της Δικαιοσύνης σε βάρος των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος, την ίδια ώρα, που η εφορία πραγματοποιεί 160 κατασχέσεις την ώρα από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και μικροοφειλετών…
Αυτή η «σπουδή» σε συνδυασμό με την πρότερη κατάργηση της ποινικής συνδιαλλαγής των κατηγορουμένων με την Δικαιοσύνη για υποθέσεις διασπάθισης του Δημοσίου χρήματος, αλλά και η εκ νέου «υπενθύμιση» σε προωθούμενη τροποποίηση που λειτουργεί ενισχυτικά στην κατάργηση της ποινικής συνδιαλλαγής για τέτοιες υποθέσεις, οδηγεί σε πλήρη αδυναμία τους δικαστές και άρα την Πολιτεία, να αμυνθεί απέναντι στα άπληστα χέρια των κακοποιών με τα «λευκά κολάρα». Οι κύριοι λόγοι που ισχυρίζονται οι πολέμιοι του νόμου αυτού την «ανάγκη» για κατάργησή του, είναι για να υπάρξει ισονομία προς όλους και πως τα ισόβια είναι εξαιρετικά μεγάλη ποινή, όμως πώς μπορεί να συγκριθεί π.χ. η βλάβη σε βάρος ενός ιδιώτη, σε σχέση με την βλάβη σε βάρος των πολιτών μίας ολόκληρης χώρας και ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης και της επιβολής της σκληρής λιτότητας;
Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο υπουργός κ. Χαρ. Αθανασίου. Μάλιστα, είναι τέτοια η «σπουδή» στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα, που προβλέπει ακόμα και την κατάργηση του δεύτερου άρθρου του Ν. 2656/1998 «Κύρωση της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές» και των άρθρων τρίτο–έκτο του Ν. 2802/2000 «Κύρωση της Σύμβασης περί καταπολεμήσεως της δωροδοκίας στην οποία ενέχονται υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Δηλαδή, όσοι έβαλαν το χέρι στο βάζο με το «μέλι», ακόμα και αν αυτό το «μέλι» έχει προκύψει από φρικτή φορολογία, πέφτουν στα μαλακά και μαζί τους πέφτουν στα μαλακά και όσοι ξένοι παράγοντες εντός της Ε.Ε. έχουν προχωρήσει σε καταστροφικές για το κοινό συμφέρον συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο, έχουν «σπρώξει» χρήμα για τα συμφέροντά τους και έχουν προκαλέσει αλυσιδωτά σκάνδαλα με την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Και εδώ βέβαια τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την Siemens, την Ferrostaal με τα υποβρύχια, το πλήθος των ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών και τις συμβάσεις τους με τα «μπουμπούκια» υπουργούς, τα ναυπηγεία, τις συμβάσεις για τα διόδια; Τι να αφήσει κάποιος και τι να πρωτοαναφέρει; Για όλους αυτούς λοιπόν, «φαίνεται» σαν να προλειαίνεται το έδαφος ώστε να μπορούν με λιγότερο ρίσκο να συνεχίσουν το βρώμικο αλισβερίσι τους σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.
Για να μπορέσει κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος του όλου πονήματος από πλευράς κυβέρνησης, αρκεί να σκεφτεί ότι όσοι βρίσκονται σήμερα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για υποθέσεις μιζών και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, βρίσκονται ακριβώς λόγω της ύπαρξης αυτού του νόμου, που η κυβέρνηση θέλει τώρα να καταργήσει. Βεβαίως, ως αντίλογο θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί ότι ο νόμος αυτός υφίσταται εδώ και 64 χρόνια στο «οπλοστάσιο» της Δικαιοσύνης και παρόλα αυτά το πάρτι με τις «μίζες» όχι μόνο δεν κάμφθηκε ποτέ, αλλά στην πορεία των ετών θέριεψε κιόλας… Υπήρχε όμως στην «φαρέτρα» των εισαγγελέων και των δικαστών και όταν η Δικαιοσύνη θέλησε και μπόρεσε  να ασχοληθεί, δεν ήταν «αφοπλισμένη»…
Στο σημείο αυτό αρκεί να θυμηθεί κάποιος την επαίσχυντη ρύθμιση για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ακόμα και την πολύ πρόσφατη απόπειρα να περάσει τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν δήμαρχοι και περιφερειάρχες από τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την παραλαβή έργων που θα κρίνονταν ασύμφωνα με την αρχική προκήρυξή τους… Άκρως φωτογραφική τροπολογία δηλαδή, ειδικά για κάτι «καρντάσια» της Β. Ελλάδος, που τελικά βρήκε την σφοδρότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης αναγκάστηκε να μαζέψει άρον-άρον.
Το koutipandoras.gr είχε αποκαλύψει (http://www.koutipandoras.gr/article/107635/lavraki-sto-pothen-eshes-voyleyton) πως ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπουργών, είχε εντοπίσει μαύρες τρύπες στις δηλώσεις γνωστού υπουργού. Μετά από την αποκάλυψη, διέρρευσαν δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών ως ασύμφορη οικονομικά και πρότειναν την κατάργησή του. Η επιτροπή για το πόθεν έσχες σταμάτησε να συνεδριάζει και τελικώς προωθήθηκε δύο φορές τροπολογία που με το πρόσχημα της χρονικής επέκτασης του ελέγχου δεν επιτρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να δοθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.

Αποφυλακίζεται η σύμβουλος Αρβανιτόπουλου που είχε προφυλακιστεί για χρηματισμό

koutipandoras

9 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ "ΣΦΑΓΗ". ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ...ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

Της...κολάσεως θα γίνει στο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Ούτε ένας ούτε δύο αλλά εννέα υποψήφιοι δήμαρχοι θα διαγκωνιστούν για τις 2 πρώτες θέσεις αρχικά και μετά...βλέπουμε. 
Πού πάει όμως το πράγμα; Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι;
Καλώς ή κακώς οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Παπάγου και του Χολαργού υπάρχουν. Οι δύο περιοχές αναμένεται να εκφραστούν συγκεντρωτικά στις δημοτικές εκλογές. Έτσι λοιπόν από την πλευρά του Παπάγου υπάρχουν δύο υποψήφιοι (Τίγκας, Παρίση) και από την άλλη, οι υπόλοιποι. 
Όπως γίνεται σαφές λοιπόν στον πρώτο γύρο των εκλογών (18 Μαϊου) θα γίνει της κακομοίρας στην κοινότητα του Χολαργού. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Τίγκας στου Παπάγου φαίνεται ότι κυριαρχεί καταλυτικά. Με την προσθήκη του Κουκή, της Κούτρα και του Κουτάκη (τα τρία "κ") στον συνδυασμό του και με δεδομένο ότι ο Τίγκας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου ψήφισε αυτό που απαιτούσαν οι Παπαγιώτες, ισχυροποιείται πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζεται σαν το μεγάλο φαβορί για την μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στο δεύτερο γύρο. Βεβαίως, σε αυτό συντείνει και η πολυδιάσπαση που παρατηρείται στον Χολαργό. 
Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο Τίγκας (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα) περνά στο δεύτερο γύρο, καταλαβαίνετε τι "σφαγή" θα υπάρξει στον Χολαργό. 
Αποστολόπουλος, Κεχρής, Δασκαλόπουλος, πρώην δήμαρχος Χολαργού θα "σφαχτούν" μέσα στην ίδια δεξαμενή ψήφων! 
Ο Περικλής Ζήκας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι δυναμική θα έχει και πόσο οι Χολαργιώτες θα θελήσουν να εκφραστούν αντιμνημονιακά, μια και το "Δίκτυο Πολιτών" του οποίου ηγείται, είναι η μόνη δημοτική  παράταξη που κατεβαίνει με καθαρά αντιμνημονιακό πολιτικό λόγο. 
Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος θα λέγαμε ότι ψαρεύει ψήφους  και από τις δύο δεξαμενές ψηφοφόρων δεδομένου ότι όπως το δηλώνει ξεκάθαρα είναι επικεφαλής μιας αμιγώς τοπικής παράταξη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. "Η παράταξή μας είναι αποκλειστικά ανεξάρτητη και απευθύνεται στους δημότες χωρίς κομματικές παρωπίδες", επισημαίνει ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος. 
Τέλος, ο Γιώργος Ρεμούνδος θα αντλήσει ψήφους από το γνωστό...καλάθι των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. "Παγκόσμια φοιτητική σταθερά", όπως λένε και οι σπουδαστές στα Πανεπιστήμια για να ...περάσει τις εξετάσεις και να πετύχει την εκπροσώπησή του στην  επόμενη διοίκηση του δήμου.

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ!

Δύο ακόμα στρατιωτικές βάσεις που τελούσαν υπό ουκρανικό έλεγχο πέρασαν στα χέρια των φιλορωσικών δυνάμεων της Κριμαίας. Στην αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ οι φιλορώσοι εισέβαλαν με τεθωρακισμένα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ουκρανός αξιωματικός. 

Στη δευτέρη βάση, δυτικά της Χερσονήσου, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στο Μπέλμεκ, αρχικά οι ρωσικές δυνάμεις είχαν δώσει περιθώριο μιας ώρας στους αξιωματικούς να εκκενώσουν τη  βάση: «Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στη βάση μας και μας έδωσαν περιθώριο μίας ώρας για να παραδοθούμε, αλλιώς θα κάνουν έφοδο. Εμείς δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι έφοδο θα κάνουν» τόνισε ο ουκρανός αξιωματούχος.

Λίγη ώρα αργότερα, τεθωρακισμένα κινήθηκαν προς την πύλη της βάσης, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης του Μπελμπέκ δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα τον μεταφέρουν σε άγνωστη τοποθεσία για συνομιλίες.

Στη διάρκεια της εφόδου τραυματίστηκε ένας Ουκρανός. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα επιστρέψει με ασφάλεια από τις συνομιλίες, απάντησε: «Αυτό μένει να αποδειχτεί. Προς το παρόν, μεταφέρουμε όλα τα όπλα μας στην αποθήκη της βάσης.»

Η συγκεκριμένη αεροπορική βάση ήταν μία από τις λίγες που εξακολουθούσε να ελέγεται από την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, η πρώτη ομάδα που αποτελείται από 40 διεθνείς παρατηρητές μεταβαίνει εντός της ημέρας στην Ουκρανία.
Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Τατιάνα Μπαέβα, συνολικά θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία 100 παρατηρητές που θα προέρχονται από τις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.
Στόχος της αποστολής των παρατηρητών είναι να ελέγξουν και να καταγράψουν την πολιτική κατάσταση, την κατάσταση ασφαλείας και την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ουκρανία.
tovima.gr

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" ΜΑΡΤΙΟΥ! ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΤΕ...

Κυκλοφόρησε και διανέμεται ο "Ανεξάρτητος & Διπλωματικός Παρατηρητής" του μηνός Μαρτίου (τεύχος 513). Με τίτλο στο εξώφυλλο "Στο εδώλιο ο Τοπικός Τύπος" και αναφορά στην μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα που δέχτηκε ο Πέτρος Καραμανέας από την πρώην Αντιδήμαρχο Κική Κούτρα, η εφημερίδα αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της θεματολογίας της στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου αλλά και στα των δημοτικών εκλογών, με την παρουσίαση της εκδήλωσης του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως επίσης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιάννη Κεχρή. Επίσης, ο Ηλίας Αποστολόπουλος με άρθρο του αναφέρεται στις "Νέες Ιδέες για μια πιο Καθαρή Πόλη", ο δε Κώστας Τίγκας στους "Δέκα Άξονες της Οικονομικής Πολιτικής" της "Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού". 
Τέλος, στην εφημερίδα θα διαβάσετε και την αποκλειστική συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στον Μάκη Βραχιολίδη. 

Η ΣΕΞΟΒΟΜΒΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ! ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Αφορμή για να γνωρίσουμε την νέα γενική εισαγγελέα της Κριμαίας, Νατάλια Ποκλόνσκαγια,  στάθηκε ο θάνατος ενός Ουκρανού στρατιώτη από φιλορώσους πολιτοφύλακες στα εδάφη της Κριμαίας. Από τότε έχει γίνει… σταρ!
Η Νατάλια Ποκλόνσκαγια,  κάνει θραύση από τη στιγμή που εμφανίστηκε και συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου οπότε και κυκλοφόρησε το βίντεο στο youtube με τη δήλωσή της για το αιματηρό περιστατικό με τον στρατιώτη.

Η 30χρονη νομικός, που αντιμετωπίζει και διώξεις από τη νέα ουκρανική κυβέρνηση για τις φιλορωσικές της απόψεις, γνωρίζει μεγάλες δόξες στην Ιαπωνία, όπου τα βίντεό της κάνουν θραύση, με 300.000 views, παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα της…  «Τώρα ξέρουμε γιατί ο Πούτιν θέλει την Κριμαία»…






Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
zougla.gr

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΟΤΑ ...ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ!

Η  Εκκλησία, δηλαδή το όλο σύστημα της, από τον καλόγερο έως τον Δεσπότη, ζει υπό καθεστώς αγκυλώσεων. Δεν αναπνέει, δεν εμπνέει. Συμπεριφέρεται ως κομπάρσος και διαχειριστής τρεχόντων θεμάτων, όπως περίπου ο θλιβερός κρατικός δημοσιουπαλληλισμός.

Καλό το γινάτι να προστατευθεί η Ιερή Παράδοση, αλλά με ποιούς η παράδοση θα θωρακιστεί; Με περιορισμένης μόρφωσης (και ατυχώς νοημοσύνης) ... και στενόμυαλους Ιεράρχες που δεν βλέπουν τις εξελίξεις και επιμένουν, χωρίς τη δική τους παραμικρή κατάθεση, να στηρίζονται στις καταθέσεις σπουδαίων εκκλησιαστικών ανθρώπων... του παρελθόντος; Άριστοι στην εποχή τους, ποιος άφρων θα τους ψέξει;  Κάθε εποχή όμως έχει τη δική της διαλεκτική. Η σημερινή εποχή έχει άλλες δομές, άλλη γλώσσα, την οποία γλώσσα αγνοούν παντελώς. Ναι, οι περισπούδαστοι Ιεράρχες μας που κυκλοφορούν με περισπούδαστο λοφίο, συνευρισκόμενοι με κρατικούς οφιτσάριους που σιτίζονται φυσικά από μας, σε παρελάσεις, σε συνοικιακές γιορτάδες. Είναι να τρελένεσαι! Ο δήμαρχος, ο αστυνομικός ή στρατιωτικός διοικητής ... (με τα φλουριά τους και τα παράσημα της πλάκας κρεμασμένα  στο στήθος τους),  τι δουλειά έχουν  να παρίστανται σε θρησκευτικές εκδηλώσεις μιας Μητρόπολης;   

Ενώ πολλοί εκ των Εκκλησιαστικών ταγών -διαθέτει σπουδαίους άνδρες, με τσαγανό και φλόγα- διαπιστώνεται πως είναι ...φούσκες χωρίς την παραμικρή πνευματική ανάταση. Είναι όντως  θλιβερό να βλέπεις ΟΛΕΣ τις Μητροπόλεις να έχουν μεταποιηθεί σε ...σιτιάρχες. 

Αλλά η φιλανθρωπία υπέρ των πασχόντων μπορεί όντως να είναι κομβικό στοιχείο της αποστολής της Εκκλησίας αλλά ΟΥΚ ΕΠ ΑΡΤΩ ΜΟΝΟΝ ΖΉΣΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! 
Κι αυτό το γνωρίζουν οι δεσποτάδες, ωστόσο συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν για τις λοιπές ιεραποστολές της Εκκλησίας!
Το μέγιστο δε ατύχημα, είναι ότι ανθρώπινος λόγος της Εκκλησίας δεν αγγίζει πια σχεδόν κανένα! Έχει κλονιστεί από ατέλειωτες πράξεις αφροσύνης ή ανοήτου σιγής τους προς την ουσιαστική αποστολή τους εν Ουρανοίς ή και επι γής. Εκτός αν λάθρα και με λαμογιές-γνωστές- ανέλαβαν τη διοίκηση Μητροπόλεων. 

Να κόψουν οι δεσποτάδες τον εφησυχασμό που τους διέπει χρονίως και σκανδαλωδώς... 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ...ΑΓΙΟΙ, ΝΑ ...ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ...ΧΡΙΣΤΟΝ...ΚΑΙ ΛΑΟΝ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Α. Π. 

Η ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΓΠΣ ΠΑΠΑΓΟΥ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛOΙ

Σας δίνουμε για να κρατήσετε στο αρχείο σας όλα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ Παπάγου-Χολαργού και πώς ψήφισαν το ΓΠΣ Παπάγου! Σας τους δίνουμε όλους...φακελωμένους μέσα από τα επισήμως καταγεγραμμένα πρακτικά του ΔΣ Παπάγου-Χολαργού. 

ΘΕΜΑ 1ο Η.Δ.

Εγκριση του Σταδίου Β1 της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, ησυχία! Είναι σημαντικό το ζήτημα, υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται και είναι εδώ, παρακαλώ από όλους σας θέλω τη συνεργασία σας έτσι ώστε να προχωρήσει η κουβέντα και σωστά, να βγουν και τα συμπεράσματα που πρέπει και να καταλήξουμε κάπου. Ξέρω ότι θα μιλήσουν πάρα πολλοί, πρέπει να δώσουμε το λόγο και σε δημότες, γι' αυτό θέλω να γίνει, πρώτον, και σεβασμός του χρόνου που θα πάρει ο καθένας και να τηρηθεί και, δεύτερον, δεν θέλω να γίνει διάλογος μεταξύ σας. Ο καθένας θα λέει την άποψή του, θα καταγράφεται και θα προχωράμε στον επόμενο ομιλητή. Διάλογο δεν θα επιτρέψω καθόλου.
Λοιπόν, το λόγο έχει ο κ. Δήμαρχος. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ισως είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα τα οποία συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Παπάγου, ο οποίος Παπάγος από της ιδρύσεώς του δεν είχε Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο διότι κάθε περιοχή που πολεοδομείτο, πολεοδομείτο με τους δικούς της όρους δόμησης που τους έβγαζε ο ΑΟΑ. Επομένως και βέβαια στην αρχή δεν υπήρχε και ανάγκη άμεση να φτιαχτεί ένα ΓΠΣ αλλά... ΔΗΜΟΤΕΣ: Δεν ακούγεστε. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν μπορώ, εγώ φωνάζω αλλά... ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και είναι στο μάξιμουμ σκεφτείτε, είναι στο μάξιμουμ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Και βεβαίως οι ανάγκες ειδικώς για το Δήμο Παπάγου κατά τα παρελθόντα έτη δεν ήταν τόσο επιτακτικές για να συντάξει ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, συν τω χρόνω όμως έγιναν πολύ επιτακτικές και επομένως επιβάλλεται ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ως προς την Κοινότητα Παπάγου να έχει ένα ΓΠΣ όπως έχει και για τη Δημοτική Κοινότητα του Χολαργού.
Οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από το 2010 και έφτασαν στην Β1 φάση που είναι να εγκρίνουμε το βασικό κείμενο του ΓΠΣ να το παραλάβουμε καταρχήν και να το εγκρίνουμε και να κάνουμε τις παρατηρήσεις, τις οποίες θα τις πάρει ο μελετητής για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του Β2 σταδίου, που και αυτό θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΊ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΑΝΤΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ "ΝΑΙ"!

ΑΝΤΙΟ  ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ ...Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ... που θα είναι κυρίαρχοι στην ελληνική αγορά και για τον άλλο αιώνα! Δείτε το εκφραστικό σκίτσο του:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ ΓΩΓΩ ΜΠΡΕΜΠΟΥ

Παπάγου, 21 Μαρτίου 2014

Ανοικτή επιστολή προς την Δημοτική Σύμβουλο Κα Μπρέμπου Γωγώ
Από την Ιόλη Ηλιάδη, κάτοικο Παπάγου

Αγαπητή Γωγώ,
Θα μου επιτρέψεις την προσφώνηση και τον ενικό αν και δεν με γνωρίζεις πολύ καλά. Αντίθετα, εγώ σε ξέρω και όχι μόνο από την καλλιτεχνική σου πορεία αλλά γιατί στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές σε ψήφισα όπως και οι συγγενείς και φίλοι μου στον Παπάγο.
Ο λόγος που σε υποστήριξα ήταν η μακρόχρονη φιλία μου αλλά και οι κοινοί πολιτικοί αγώνες μου με τον πατέρα σου που συμβαίνει να γνωρίζω από παλιά.
Έτσι για εμένα, η στάση σου στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Και ρωτάω αγαπητή Γωγώ, τι γνωρίζεις για τον Παπάγο, την μορφολογία του, τον κοινωνικό του ιστό, την προέλευση των κατοίκων του, ώστε να καταδικάσεις αβασάνιστα μέσω της φιλολογικής προσέγγισης που έκανες στην τοποθέτηση σου μερίδα ανθρώπων που τον κατοικούν?
Ο Παπάγος λοιπόν αγαπητή Γωγώ, για να μαθαίνεις, είναι ένα προάστιο που αν κοιτάξεις στο google earth τα σπίτια του δεν φαίνονται από το πολύ πράσινο, πράσινο που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να διατηρήσουμε και φροντίσουμε και που τα 14 μέτρα δεν το πειράζουν καθόλου σε διαβεβαιώνω. Οι κάτοικοι του είναι υπάλληλοι του κράτους και του πολίτη, έντιμοι αξιωματικοί που το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο είναι τα σπίτια που έφτιαξαν μέσω ΑΟΟΑ και πλήρωσαν οι αείμνηστοι γονείς μας.
Εμείς δεν απολαμβάνουμε τα προνόμια των κατοίκων της Φιλοθέης, Παλαιού Ψυχικού, Εκάλης και λοιπά όπως αφήσατε κάποιοι να εννοηθεί.
Έτσι λοιπόν για εμάς, το 27 % περίπου του Παπάγου, η στάση σου στην ψηφοφορία εναρμονισμένη με την πρόταση του Παπαγιώτη Δημάρχου αλλά και των Χολαργιωτών συναδέλφων σου, ευτυχώς όχι όλων, ήταν ένα ηχηρό ράπισμα. Γιατί κανείς δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους σας. 
Έτσι λοιπόν Γωγώ θα σου πω ότι πίσω από τα δένδρα και τα τιτιβίσματα των πουλιών που ανέφερες, βρίσκονται άνθρωποι και πρώτα υπολογίζεις τον ανθρώπινο παράγοντα και μετά όλα τα άλλα.
Όσο και αν δεν σου αρέσει Γωγώ η αλήθεια είναι πικρή, μας αδικήσατε κατάφορα, αβασάνιστα και με ελαφρά συνείδηση κι αυτό να είσαι σίγουρη, επειδή είσαι νέος άνθρωπος θα σε βαραίνει.
Ιόλη Ηλιάδη.
Υ.Γ.

Ευχαριστώ θερμά τον Κο Βραχιολίδη για την φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΧΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΕΙ Ο ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Ο  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ... ΕΧΕΙ και  ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ... 
Κατά τα άλλα είναι δημοσιόγράφος του μεροκάματου...

Οι παράλογες απαιτήσεις του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος επικαλέστηκε τη δήθεν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς και ότι κινδυνεύει από την τρομοκρατία και επομένως ο Τύπος δεν έχει το δικαίωμα να δείχνει την πολυτελή βίλα του στη Ζυρίχη, δεν έγιναν δεκτές από το δικαστήριο.
Με τη δημοσίευση του ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» έσπευσε να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, σε μία προσπάθεια να μας φιμώσει, και να μας αναγκάσει να κατεβάσουμε τα άρθρα από την εφημερίδα μας, λησμονώντας ότι η ίδια η σύζυγός του, γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, είχε ήδη αναρτήσει σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, σε ελβετική ιστοσελίδα του διαδικτύου, υπό το ονοματεπώνυμό της, τόσο τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, όσο και την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο διαμένει…

Επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, όταν επανειλημμένα ο ίδιος είχε γράψει στα παλιά του τα υποδήματα προσωπικά στοιχεία δεκάδων πολιτών-θυμάτων του.

Η αλαζονεία της εξουσίας όταν εκφράζεται από εκπροσώπους του Τύπου φαίνεται λίγη… Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να πληροφορηθούν για τον πολυτελή βίο που διάγει μακριά από μία χώρα, όπου η κρίση συνεχίζει να σαρώνει. (http://www.zougla.gr/greece/article/exase-ti-diki-o-8emos) 

Τα συγκροτήματα κατοικιών στο Kilchberg της Ζυρίχης όπου διαμένει ο εκδότης και η οικογένειά του
Τα συγκροτήματα κατοικιών στο Kilchberg της Ζυρίχης όπου διαμένει ο εκδότης και η οικογένειά του

Η θέα των σπιτιών που βρίσκονται σε προάστιο της Ζυρίχης
Η θέα των σπιτιών που βρίσκονται σε προάστιο της Ζυρίχης
hellasnews-agency.blogspot.gr

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ!

Σαράντος Καργάκος: Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ…!


Γνωρίζω ότι οι ασχολίες σας είναι πολλές και ασφαλώς θα σας είναι δυσχερές να εγκύψετε στα ληρήματα της ταπεινής μου γραφίδας. Αλλ’ επειδή όλα τα Συντάγματα από καταβολής Ελληνικού Κράτους (1-1-1822), μου αναγνωρίζουν το δικαίωμα του «ἀναφέρεσθαι εἰς τάς ἀρχάς», τολμώ –παρότι γνωρίζω ότι το σχετικό άρθρο του Συντάγματος εμπίπτει στις περιπτώσεις φαιδρότητας– να σας απευθύνω την ύστατη τούτη έκκληση:
Κύριε Πρωθυπουργέ, αφού δεν μπορείτε να μας αφήσετε να ζήσουμε ήσυχα, αφήστε τουλάχιστον να πεθάνουμε ήσυχα! Είναι απαράδεκτο άνθρωποι της δικής μου ηλικίας να ασχολούνται από νυκτός μέχρι πρωίας με το τι πρέπει σήμερα να μαζέψουν για την εφορία ή τι ποσό οφείλουν εντός των προσεχών ημερών να πληρώσουν στην εφορία. Οι σοφοί σας σύμβουλοι κάθε ημέρα ανακαλύπτουν και νέους τρόπους να μας αιματορρουφήξουν.
Οι μέθοδοι εισπράξεως χρημάτων, που εφευρέθηκαν εσχάτως, Κύριε Πρωθυπουργέ, παραπέμπουν στις μεθόδους του Αλή Πασά, που αντί να βάζει τον «τζελάτη» (δήμιο) με μια σπαθιά να κόβει το κεφάλι του ραγιά, τον έβαζε να τον κόβει φέτες, ξεκινώντας από τα δάκτυλα και προχωρώντας στα πόδια και στα χέρια, μέχρι να φθάσει στην αποκοπή του κεφαλιού. Ήθελε κι αυτός και τα «ρετζάλια» του (δεν γράφω ρετάλια· ρετζάλια ήσαν οι αξιωματικοί του) και οι «τζοχανταραίοι» του να απολαμβάνουν το θέαμα του μαρτυρίου.
Στο έσχατο αυτό σημείο του παρατεταμένου μαρτυρίου έχουμε φθάσει όλοι όσοι δεν πήραμε τη ζωή μας σαν «μαγκιά» (ενθυμείσθε ασφαλώς το Λαλιωτικό σύνθημα «η ζωή είναι μαγκιά»!) και μοχθήσαμε να στήσουμε νοικοκυριά, για τα παιδιά μας και για τα γεράματά μας. Τώρα που φθάσαμε στο όριο των «υπερήφανων γηρατειών», θαρρείτε, Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι είναι δυνατόν με ισχυαλγίες, οσφυαλγίες, αρτηριακές πιέσεις, καρδιοπάθειες, άσθματα και άλλα τινά να στεκόμαστε ώρες στην ουρά για να πληρώσουμε τα διαρκώς επινοούμενα χαράτσια; Κι αν κάποτε αξιωθούμε να φθάσουμε προ του εφοριακού, νομίζετε ότι αρμόζει στην αξιοπρέπειά μας να παζαρεύουμε σαν Αιγύπτιοι… καμηλιέρηδες;
Κύριε Πρωθυπουργέ, ένας προκάτοχός σας στα χρόνια της νεότητάς σας, είχε πει, απευθυνόμενος στον υπουργό του επί των οικονομικών, το πολυθρύλητο: «Δωσ’ τα όλα»! Σεις, γιατί δεν κάνετε το αντίθετο; Να πείτε στον αρμόδιο για τις φοροεισπράξεις «μινίστρο» σας κάτι απλό: «Παρ’ τα όλα». Να ξεμπλέξουμε! Και να μην έχουμε αγωνιά μη μας κλέψουνε. Αλλά τι να πάρουν οι «χαρατσήδες» σας, Κύριε Πρωθυπουργέ; Η κυβέρνησή σας έχει στραγγίξει μέχρι τρυγός ( τρύξ –γός είναι το κατακάθι του οίνου) τα όποια αποθέματά μας· έχει στραγγίξει ως τη στερνή ρανίδα το μαστό της αγελάδας. Φοβάμαι ότι στο εξής, αντί να βγάζει γάλα, ο μαστός της Ελλάδος-αγελάδος, θα κατεβάζει αίμα. Με πάσαν έννοιαν. Θαρρώ, εννοείτε τι εννοώ.
Σήμερα, Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς τα «περήφανα γηρατειά» μοιάζουμε με τη χελώνα που δέχεται επίθεση και μένει στο καβούκι της και μόνο κάπου-κάπου βγάζει το κεφάλι της προς τα έξω και κοιτάζει γύρω. Μα τι να δει; Και το ξαναμαζεύει πάλι μετά από λίγο. Όπου να στρέψουμε το βλέμμα μας, βλέπουμε ανθρώπινα ερείπια. Φαντάζεστε, Κύριε Πρωθυπουργέ, πόσο οδυνηρό είναι για μένα να με πλησιάζει ένας νεαρός και να μου ζητάει ένα ευρώ για να φάει, όταν εγώ τον περνάω 60 χρόνια ζωής; Ξέρετε, Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι υπάρχουν άνθρωποι της ηλικίας μου που παρακαλούν τον Θεό να τους χαρίσει χρόνια για να γηροκομήσουν τα παιδιά τους;
Έχω διαβάσει, Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η κατάθλιψη είναι θυμός που έχει στραφεί προς τα μέσα. Αλλά πόσο μέσα θα πάει; Κάποτε θα ξεσπάσει. Και τι θα γίνει, αν ο θυμός αυτός βγει προς έξω; Όταν ο θυμός γίνεται σεισμός, τότε οι κοινωνικές εκρήξεις ξεπερνούν και αυτές της Αίτνας και του Κρακατάου.
Προσωπικά, και μετά από φοροδοσία/αιματοδοσία 52 ετών, δικαιούμαι να έχω αξίωση μιας περισσότερο αξιοπρεπούς μεταχειρίσεως από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι η δύσμοιρη σύζυγός μου –αντί να μου «παίρνει βεντούζες»– να ξαγρυπνά ψάχνοντας χαρτιά για το σπίτι που κατοικούμε, σπίτι του 1952, το οποίο έχουμε δηλώσει μέχρις εσχάτης γωνιάς πάνω από 60 φορές! Μήπως πρέπει να δηλώσουμε και την ελιά που φύτεψα φέτος; Δεν είναι ευχάριστη η επίσκεψη σε μια δημόσια υπηρεσία. Μου προκαλεί λόγω στενοχωρίας (στενότητας χώρου) στενοχώρια και δυσφορία. Και όσα ακούγονται εκεί, δεν γράφονται στο χαρτί. Κάποτε ένιωσα σαν ιεροκήρυκας σε έκθεση πορνογραφίας.
Με την παρούσα δεν ζητώ τον οίκτο σας. Που ποτέ δεν ζήτησα. Απλώς θέλω για ύστατη φορά να θυμίσω (κι όχι μόνο σε σας), ποιος είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού. Που δεν είναι –επαναλαμβάνω– ρόλος να εγκρίνει φορολογικά μέτρα. Ο ρόλος του είναι άλλος. Μια κυβέρνηση είναι σαν το παλιό καλό ρολόι με κουρδιστήρι. Και ρόλος του πρωθυπουργού είναι να κρατάει το ρολόι αυτό καλά κουρδισμένο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός μοιάζουν με ξεκούρδιστο ρολόι. Τι χρειαζόταν η μισή κυβέρνηση να κουβαληθεί στην Κεφαλονιά; Και η αντιπολίτευση μαζί! Δεν υπήρχαν αρμόδια όργανα για να συντονίσουν αυτό που πρέπει να γίνει; Οι υπουργοί πρέπει να τα συντονίζουν όλα; Τότε τι χρειάζονται τα λοιπά όργανα;
Αυτά που γίνονται, Κύριε Πρωθυπουργέ, από την κυβέρνησή σας είναι –αν όχι ανόητα– πάντως ακατανόητα. Μας πνίξατε στα ακρωνύμια. Είναι ευκολώτερο να μάθεις Σανσκριτικά παρά να μάθεις τι σημαίνουν τα αρκτικόλεξα αυτά. Τότε ένας τόπος κυβερνάται καλά, όταν η κυβέρνηση κινείται σ’ ένα όριο που μπορεί να το νιώσει κανείς, ακόμη και να το κατανοήσει. Δεν ανήκω στη χορεία των σοφών που περιστοιχίζουν κάθε υπουργό. Ωστόσο, όταν ταξιδεύω με τον ηλεκτρικό, άνθρωποι απλοί με ρωτούν: «Τι γίνεται στον τόπο αυτό;». Και δεν ξέρω τι να αποκριθώ. Συχνά μου έρχεται στη μνήμη μια φράση: «Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται· είναι ακόμη χειρότερη». Να απαντήσω έτσι; Σας ερωτώ…
Η αισιοδοξία δεν είναι θέμα «γραμμής».




ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ: ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟ...ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!!!

Είπε κανείς τίποτε για τη Δικαιοσύνη; Απόλυτα τυφλή! Το κλέψιμο στις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων του Δημοσίου που επεφύλαξε ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς και όλοι όσοι ψήφισαν το PSI ήταν εθνικό καθήκον!!! Αυτό απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επικροτώντας ουσιαστικά  το πλιάτσικο που έγινε στις αποταμιεύσεις των βιοπαλαιστών οι οποίοι εναπόθεσαν τις ελπίδες μιας ζωής στην ...ασφάλεια του Δημοσίου! Παρά το ότι το ελληνικό κράτος τους είχε διαβεβαιώσει με την κατάθεση των αποταμιεύσεών τους ότι αυτές δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, παρά το ότι ο Βενιζέλος  μέχρι τελευταία στιγμή καθησύχαζε ότι οι καταθέσεις των φυσικών προσώπων δεν θα πειραχτούν (εξαπατώντας τους ουσιαστικά), ήρθε το ΣτΕ να επιβραβεύσει την απάτη αυτή ως δημόσιο συμφέρον!!!
Λόγοι λοιπόν δημοσίου συμφέροντος επέταξαν το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, αναφέρουν στην απόφαση τους οι δικαστές του ΣτΕ, οι οποίοι έκριναν το PSI νόμιμο, συνταγματικό και σύμφωνα με την ΕΣΔΑ, η οποία ήδη δημοσιεύθηκε χθες.
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε σωρεία προσφυγών φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων, αλλά και ασφαλιστικών ταμείων (όλοι στον καιάδα ή στην καλύτερη περίπτωση στη φυλακή), οι οποίοι υποστήριζαν πως με το PSI τα κεφάλαια τους μειώθηκαν ακόμα και 50%.
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν ότι ο νόμος για το κούρεμα δεν θεσπίστηκε κατά τρόπο αυθαίρετο, αλλά είναι σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη. Μάλιστα οι ανώτατοι δικαστές δέχονται ότι οι απώλεια των ομολογιούχων ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, όχι όμως μη αναγκαία ή υπέρμετρη ώστε να κριθεί απαγορευμένη από το Σύνταγμα. Κατά συνέπεια, εάν αύριο η κυβέρνηση για λόγους εθνικού-δημόσιου συμφέροντος αποφασίσει να δημεύσει όλες σας τις καταθέσεις ή και να κατάσχει την ακίνητη περιουσία σας δεν θα έχει διαπράξει κανένα αδίκημα διότι η απώλεια τις περιουσίας σας δεν αξίζει τίποτε μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και στη...σωτηρία της χώρας! Μιλάμε για μνημειώδη δικαστική απόφαση!!! 
Κατά την ίδια λοιπόν αυτή νομική σκέψη, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι το κούρεμα των ομολόγων δεν προσέκρουσε στις συνταγματικές επιταγές του κράτους δικαίου ούτε στη συνταγματική αρχή της ισότητας γιατί η ρύθμιση που έγινε ήταν γενική και η πολιτεία χορήγησε σε όλους τους ομολογιούχους νέους τίτλους με τον ίδιο χρόνο λήξης.
Υποκλινόμαστε στους δικαστές για την άρτια νομική τους σκέψη και για την απόφασή τους η οποία πλέον αποτελεί νομολογία και δεδικασμένο για τα όσα έπονται! 

ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΣΑ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ. Η ΝΕΑ SUPER ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ!

Επιστήμονες από την Αμερική έχουν ανακαλύψει μια συγκλονιστική μέθοδο απώλειας βάρους. Φοβούνται για το πόσο εύκολα... 
μπορείτε να κάψετε 8 κιλά λίπους σε 1 εβδομάδα.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΒΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΟΡΜΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Αγαπητέ δήμαρχε Βασίλη Ζορμπά

Η δημόσια αναγνώριση από την πλευρά σου μπροστά στο κοινό της δημοτικής παράταξής σου, της προσφοράς μου στα κοινά και η ανοιχτή πρόσκληση για συμπόρευση στις επόμενες εκλογές, δεν μπορώ να πω πως δεν με ξάφνιασε, μια και η προηγούμενη τριετία μόνο ασυννέφιαστη δεν ήταν για τις μεταξύ μας πολιτικές σχέσεις.

Δεν μπορώ επίσης να μην αναγνωρίσω πως ήθελε μεγάλο θάρρος για την δημόσια πρόσκληση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά επικοινωνία μεταξύ μας και πολύ περισσότερο να έχει διασφαλιστεί η θετική ανταπόκρισή μου. Ακόμα περισσότερο που η απόφασή μου για μη συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές είχε διαφανεί, αν δεν είχε αναγγελθεί, με το τελευταίο μου κείμενο από τις 27.1.2014 «Μπροστά στις δημοτικές  εκλογές» (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html).

Με την παρούσα επιστολή θάθελα πρώτος εσύ και μια μέρα πριν δοθεί στην δημοσιότητα, να γνωρίζεις το κείμενο με την αιτιολόγηση της απόφασής μου να απέχω από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε ευχαριστώ και για την αναγνώριση και για την πρόσκληση και σου εύχομαι καλό αγώνα.
Δήλωση μη συμμετοχής στις εκλογές του Μιχάλη Γαβρά

Αγία Παρασκευή 20.3.2014

Η δημόσια αναγνώριση στο πρόσωπό μου από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά των χαρακτηριστικών (εμπειρία, εντιμότητα, με θέσεις και άποψη), αυτά που ήδη δυο φορές είχε αναγνωρίσει και επιβραβεύσει η πόλη εκλέγοντάς με στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα τιμητική.
Αυτή η αναγνώριση και ανοιχτή πρόσκληση για συμπόρευση στις επόμενες εκλογές, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ειδικό βάρος, μια και έχει ήδη καταγραφεί μια θυελλώδης τρίχρονη σχέση στο Δημοτικό Συμβούλιο με έντονα αντιπαραθετικά στοιχεία.
·      Έχοντας πλήρη αυτογνωσία, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε μοναδικό ούτε και αναντικατάστατο.
·      Ούτε θεωρώ πως ένας ενεργός πολίτης έχει ως αυτοσκοπό την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο,
·      Ούτε θεωρώ πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο δικαιώνεται ή εξαντλείται η προσφορά του στην πόλη και την τοπική κοινωνία.
Η μη συμμετοχή μου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ταυτόχρονη αναγνώριση της χρησιμότητάς μου, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τον επόμενο δήμαρχο να ανοίξει τους δημοτικούς θεσμούς στην κοινωνία των πολιτών, καλώντας ενεργούς και καταξιωμένους δημότες να συμμετέχουν στην διοίκηση της πόλης και του Δήμου.
Στο στόχαστρο της κριτικής μου, εδώ και χρόνια, βρίσκεται το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο ως αιτία και αποτέλεσμα ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από
·      την απόλυτη εξουσία του Δημάρχου (δημαρχοκεντρικό σύστημα),
·      την ανυπαρξία δημοτικών παρατάξεων ως θεσμών και
·      την απουσία «κρίσιμης μάζας» ενεργών πολιτών σ’ όλες τις παρατάξεις.
Είναι γνωστές σε όλους τους δημότες οι προσπάθειές μου να ανασυνταχθεί ο δημοτικός παραταξιακός χώρος μέσα από τον οποίο συμμετείχα στα κοινά, σε Παράταξη με ιδεολογικές και  πολιτικές αρχές, με όργανα και  διαδικασίες στελέχωσης και επιλογής επικεφαλής. (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2011/12/7122011.html)
Η υπονόμευση και ακύρωση αυτών των προσπαθειών από τους επίμονους θιασώτες του δημαρχοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους μοναδικό, διαχρονικό και αναντικατάστατο ιδιοκτήτη της παράταξης, είχε προδιαγράψει και την δική μου απόφαση. (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html)
Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία, να ευχαριστήσω τους δημότες της πόλης, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Δημοτικών Ιατρείων, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ, ακόμα και μόνο με τον καλό τους λόγο. Η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, αποτελεί για μένα το σημαντικότερο κέρδος από την συμμετοχή μου στα κοινά.
Η απόφασή μου να μην συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές, είμαι βέβαιος πως διαφυλάσσει αυτή τη σχέση από την φθορά.
Η ζωή συνεχίζεται.
Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθυντής ΕΣΥ στην Ορθοπαιδική Κλινική,
Νοσοκομείο "Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ"

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Σε μια μαύρη περίοδο της ιστορίας της έχει εισέλθει η Ουκρανία με μια ψυχολογικά άρρωστη συμμορία να έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας, πέρα από την διεφθαρμένη ομάδα της Γιούλιας Τιμοσένκο.
Στο παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο διακρίνεται ο αρχηγός του "Δεξιού Τομέα" (ονομασία κατ'ευφημισμόν, στην πραγματικότητα πρόκειται για απογόνους και ιδεολογικούς κληρονόμους των Ουκρανών ναζί του Β'ΠΠ) Αλεξαντρ Μουζιτσκό, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από την επίθεση στο γραφείο του Ουκρανού εισαγγελέα σε ορισμένες "ιδιαίτερες" στιγμές του: Σε σαδομαζοχιστικές δραστηριότητες χαρακτηριστικές του ατόμου και του χαρακτήρα του.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συμμορία ελέγχει το σύνολο της δυτικής Ουκρανίας και έχει αναλάβει την οργάνωση της πολιτοφυλακής σε όλη την ταλαίπωρη χώρα.
Το βίντεο προβλήθηκε λίγο πριν από ρωσικό κανάλι και προφανώς να είναι προϊόν υποκλοπής από τις ρωσικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν πλήρως διαβρώσει μια χώρα που αποτελούσε "σάρκα από την σάρκα" της Ρωσίας επί εκατοντάδες χρόνια...
defencenet.gr

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

O ANONYMOUS ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: "ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"

Ο anonymous αλλά πάντως συχνά εύστοχος και όπως φαίνεται δημότης που πονά τον τόπο του, γράφει τα παρακάτω για το δήμο και τις εκλογές:

"ΤΗΝ ΟΔΟ ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ .
ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΠΙΑ, ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ; 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΝΤΩΣ ΚΩΛΟΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ , ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. 

ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ; 

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ,ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ , ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ. 
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ @@ ΤΟΥΣ ΟΛΑ .
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ . 
ΜΟΝΟ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΛΑ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ . 
ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΞΥΔΗΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο "ΛΑΔΗΣ" ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Ο "ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΘΑΥΡΙΟ Ο "BOB Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ".ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ . ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩ Ή ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΑΣΧΕΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) .

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΑΜΑ. 
ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ , ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ , ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ.
ΧΑΒΑΛΕΤΖΙΔΟΤΡΑΓΙΚΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ . 

ΧΑΜΟΣ........ΜΠΟΥΛNΤΟΖΕΣ,ΦΟΡΤΗΓΑ,ΕΡΓΑΤΕΣ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ) , ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕKΣΑΦΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ , ΤΗΣ Π.......Σ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ. 
ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ !
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ; 
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ,ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΒΑΦΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ  !!!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΚΟΥΡΤΗ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ , ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΦΑΤΟΣΤΡΩΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ . 

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 47 ΜΗΝΕΣ, ΤΟ ΧΑΟΣ  !!!!!

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ , ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!

ΑΣΧΕΤΟ , ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ; 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΤΣΙ ; 
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ; 
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ !
ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ! 
ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ! 


ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ! "

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΙΘΕΑΣ ΖΟΥΡΟΥΔΗ!

ΕΠΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΒΕΒΗΛΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
Δείτε εικόνες ντροπής και αποτροπιασμού! Οι προτομές της Πασιθέας Ζουρούδη-Σαλίγκαρου και του αγνοούμενου ήρωος Παύλου Κουρούπη οι οποίες βρίσκονται 70 μέτρα από το δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού παραμένουν επί καιρώ σε αυτή την αισχρή κατάσταση! 
Οι αναρχικοί έχουν βεβηλώσει τις βάσεις των προτομών με το ...σήμα τους. Ο Δήμο τι κάνει; Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος που να έχει επισημάνει το αίσχος; Η Πρόεδρος του ιδρύματος "Αντιγόνη Ζουρούδη" η οποία και χυδαιολόγησε εις βάρος μας, απειλώντας μας με μήνυση (αν δεν την έχει καταθέσει κιόλας) αυτή την χυδαιότητα σε βάρος της Ζουρούδη, το όνομα της οποίας φέρει στο ίδρυμά της, την έχει επισημάνει; Έχει κάνει ενέργειες προς τον δήμο; Του έχει ζητήσει να αποκαταστήσει την προτομή; 
Ο πρώην δήμαρχος Χολαργού ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στη δημιουργία των προτομών τι έχει κάνει; Έχει φωνάξει προς την κατεύθυνση του δήμου για το αίσχος και την προσβολή των σημαινόντων προσώπων; Τη σύζυγο του Παύλου Κουρούπη, Μαρία, η οποία αναζητεί ακόμη τον άνρα της που χάθηκε στην Κύπρο, δεν την σκέφτεται κανείς;
Δήμαρχε, τι κάνετε γι' αυτή την κατάσταση; 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

Η κρίση στην Κριμαία επηρεάζει, δυστυχώς, πολύ σοβαρά και την Ελλάδα, πολύ νωρίτερα από όσο υπολογίζαμε, όχι μόνο γιατί απειλεί να τινάξει στον αέρα το διεθνές σύστημα, όπως αυτό είχε κατά κάποιον τρόπο σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και γιατί δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο για τη Ελλάδα διεθνές προηγούμενο, δεδομένης της πολιτικής της Άγκυρας στη Θράκη.


Αν και, παρά τις τερατολογίες από τις συνήθεις πλευρές, ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος, η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει από την όλη αναταραχή και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Βασικός παράγοντας είναι η ενδεχόμενη εκ νέου αύξηση της γεωστρατηγικής αξίας της Τουρκίας για τη Δύση, με όποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό για την Ελλάδα και η συνεπαγόμενη επίπτωση στην πάγια επεκτατική διάθεση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Πέραν των τυχόν πλεονεκτημάτων που θα προκύψουν για τη χώρα μας από τις «αλλαγές πορείας» των διαφόρων αγωγών, το ζήτημα της Θράκης αποκτά ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία, ειδικά μετά την τελευταία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, η οποία, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, «αδειάζει» την Ελλάδα…


Η έκθεση κατηγορεί ουσιαστικά την Αθήνα, γιατί απαγορεύει στους «Τούρκους» της δυτικής Θράκης να αυτοπροσδιορίζονται, να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες, να διαθέτουν δικά τους ΜΜΕ. Η έκθεση αυτή, δεν έτυχε της άμεσης εκμετάλλευσης της Άγκυρας και των ενεργούμενων της στη Θράκη. Περίμεναν προφανώς την κατάλληλη ευκαιρία, η οποία τους δόθηκε χθες, μετά την δήλωση Πούτιν ότι αποδέχεται την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Από εχθές, λοιπόν, παράλληλα με τις δηλώσεις Πούτιν, οι «τουρκικές» εφημερίδες, με πρώτη τη Birlik, που εκδίδονται στη δυτική Θράκη, θυμήθηκαν την αμερικανική έκθεση, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι τα ενεργούμενα της Άγκυρας, από τον Ιανουάριο, έχουν ξεκινήσει δύο εκστρατείες «διαφώτισης», μια στο εξωτερικό και μια στην ίδια δυτική Θράκη, περιοδεύοντας από χωριό σε χωριό, δίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες και «γραμμή» για τις επικείμενες δημοτικές / περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, προφανώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τη Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση, σωστά, κρατά τους τόνους χαμηλά, όσον αφορά την Κριμαία, παρά τους διάφορους κύκλους, είτε ιδιοτελείς είτε στρατηγικά αφελείς, που πιέζουν προς την κατεύθυνση πρόσδεσης της χώρας στο «άρμα» της Ρωσίας, με επιχειρήματα τα οποία στηρίζονται στο κοινό θρήσκευμα (λες και η Ουκρανία δεν αποτελείται από ορθοδόξους…) και τη διαφορετική «ταυτότητα» που υποτίθεται έχει η Ελλάδα σε σχέση με τη Δύση.

Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση θα το δούμε εν καιρώ. Θα ήταν πάντως σκόπιμο η ελληνική εξωτερική πολιτική να μην βρεθεί πάλι ενώπιον τετελεσμένων και να επιδείξει την απαραίτητη διορατικότητα, επί του προκειμένου. Δυστυχώς, φαίνεται πως η Κριμαία σήμερα βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα, από ότι το Κόσοβο το 2008.

Συμπέρασμα πρώτο, η κυβέρνηση γνωρίζει ποιο είναι το ένα ζήτημα που πρέπει να θέσει μετ’ επιτάσεως, εφόσον η Ελλάδα επιδεικνύει συμμαχική αλληλεγγύη όταν άλλοι δεν θα πρέπει να θεωρούνται και τόσο δεδομένοι.

Συμπέρασμα δεύτερο, η Ουκρανία έχασε την Κριμαία… με τα χέρια κάτω, διότι οι ένοπλες δυνάμεις της ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες. Τώρα εάν ορισμένοι επιμένουν ότι πρέπει «να το ρισκάρουμε»…

netakias.com

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Χολαργού

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την  Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Δασκαλόπουλος και ο Συνδυασμός Δυναμική Πορεία θα πραγματοποιήσουν τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου Χολαργού, στην Πλατεία Κωστή Παλαμά (Καμαράτου) στο Χολαργό.

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του παρόντος δελτίου.